Last news in Fakti

15 Март, 2018 20:51 6 300 3

По-малко руснаци търсят имоти в Лондон

  • русия-
  • великобритания-
  • скандал-
  • шпионин-
  • имоти
По-малко руснаци търсят имоти в Лондон - 1
Снимка: АР/БТА

Лондон е едно от любимите места за покупка на имоти от руснаци. По данни на консултантската компания Knigh tFrank през 2018 г. 39% от ултрабогатите граждани на Русия (с капитал над 500 млн. USD) възнамеряват да си купят апартамент или къща там. В ТОП 5 на предпочитанията на братушките влизат още САЩ, Швейцария, Италия и Кипър.

Нека се върнем на Острова. Стотици е броят на сделките с недвижими имоти в британската столица, които се сключват с руснаци на година. Понякога това са не само недвижимости в престижни квартали, но и цели замъци. Така например, по данни на Forbes най-богатият руски бизнесмен, който притежава активи в Обединеното кралство – Владимир Лисин, си е купил замък за 7 млн. паунда през 2005 г.

Близо 20% от луксозните имоти в Лондон са собственост на рускоговорящи, посочват от Knight Frank. След политическите стрели, които си разменят през последните дни Москва и Лондон, търсенето от страна на граждани на Русия към имоти на Острова ще спадне „поне с 30%. И това ще продължи докато няма ясен отговор на въпроса какво следва”, казва експертът по недвижими имоти в компания REMAX Олег Бендриков. Различни са причините, поради, които руснаците купуват имоти. За някои това не е само желание, но и необходимост, като например фактът, че там учат децата им. „Въпреки това търсенето ще се понижи. Колкото по-богат е човек, толкова по-добре пресмята риска преди да извърши сделка”, допълва Бендриков.

Сред заплахите от последните дни е и обещанието на премиера на Великобритания Тереза Мей, че ще използва всички инструменти, за да разкрие източниците на богатство на „корумпирания руски елит”, който разполага с имоти в Лондон. По нейните думи, подозрителните банкови сметки на руснаци ще бъдат замразявани.

Разглеждайки интензивността на търсене от страна на руснаци на имоти във Великобритания, то се е повишило с 30% от 2014 г. досега.

Най-притеснени днес трябва да бъдат тези руснаци, които са придобили недвижими имоти на Острова със средства придобити по незаконен път. Съгласно новия британски закон – Unexplained Wealth Orders, собствениците на луксозни имоти са задължени да докажат произхода на парите, с които са извършили сделки. В противен случаи недвижимостите ще бъдат отнети.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Zax

    17 5 Отговор
    Като почнаха санкциите руснаците почнаха да си техлят парите от английските банки и онези бяха малко в шок. Имам приятел, който по онова време работеше в HSBC и разправяще как им смъкнали драстично добавките заради руснаците. Сега ще има и закриване на офиси и съкращения ако не и фалити.
  • 2 гост

    16 14 Отговор
    Бойкот, това е начина. Един богаташ не го бърка къде ще живее, а има много хубави места и в други европейски градове, не само в Англия. Дори бих казал, че Лондон, освен като бизнес център, не струва пред красотата в Швейцария например. Та смело братушки, парите ви са добре дошли в други страни, дори и у нас.
  • 3 Гадната Англия

    7 1 Отговор
    Като една зла страхлива кучка Гадната Англия хем насъсква глутницата, хем бяга настрана с опашка между задните крачка.
    Лаят срещу Русия, но нямат нищо против пералнята за мръсни рубли в Лондон. Ей такава е Гадната Англия.