16 Март, 2018 10:05 1 746 1

Палав кмет изхвърча от офиса

  • иран-
  • техеран-
  • кмет-
  • мохамед али наджафи

Градоначалникът на Техеран посетил церемония, на която са танцували ученички от начално училище

Кметът на Техеран подаде оставка, след като беше разкритикуван от твърдолинейни консерватори, че е посетил церемония, по време на която са танцували ученички от начално училище, съобщиха ирански медии.

Миналата седмица Мохамед Али Наджафи беше привикан в прокуратурата за това, че е посетил церемонията по случай Международния ден на жената, в която група малолетни момичета са танцували.

Консерваторите използваха случая, за да увеличат натиска си върху технократа с американско образование, който зае през август длъжността на кмет с обещанието да се бори с корупцията.
По официални данни община Техеран е имала около 10 милиарда долара дългове, включително 1 милиард към доставчици, когато Наджафи е станал кмет.

Наджафи наследи на поста Мохамед Багер Калибаф, консервативен политик, който за кратко участваше в кандидат-президентската надпревара през май като опонент на президента Хасан Рохани, преди да оттегли кандидатурата си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    5 2 Отговор
    Мискинин