16 Март, 2018 14:58 1 828 0

Прохазка иска дългосрочен договор от Левски

  • прохазка-
  • договор-
  • левски-
  • дългосрочност

След като капитанът на Левски Божидар Митрев преподписа договора си с клуба, сега основна задача пред шефовете е да задържат Роман Прохазка, пише "Тема Спорт". Словакът е един от лидерите в състава. Той единствен от отбора е взел участие във всички шампионатни мачове от началото на сезона. Прохазка не започна титуляр само в мача от последния кръг с Етър (1:1) на "Герена". Още на почивката обаче той влезе на мястото на Жерсон Кабрал.

От Левски започнаха преговори за удължаване на договора на играча още в средата на февруари. Досега обаче те не са дали резултат. Предложението на "сините" е за един сезон. Прохазка обаче иска да подпише дългосрочно. Той държи договорът му да е поне със същата продължителност като този на Божидар Митрев. Стражът подписа до лятото на 2020 година. Освен това Роман иска и по-високо месечно възнаграждение от това, което получава в момента.

Универсалният футболист е обвързан със "сините" до лятото. В момента той може да води преговори и с друг клуб, след което през лятото да премине в него като свободен агент. За да не го изпуснат без пари, от Левски бяха предложили на играча да преподпише, след което да бъде продаден през лятото срещу скромна сума.

Прохазка пристигна в Левски през лятото на 2012 година от Спартак (Търнава). Това е петият му сезон със синята фланелка (през 2013/14 бе под наем в родния си Спартак). За тима от "Герена" има 159 мача във всички турнири, в които е отбелязал 21 гола.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА