Last news in Fakti

16 Март, 2018 13:21 27 702 11

Как и кога се проверява спирачна течност?

  • спирачна течност-
  • federal-mogul-
  • проверка-
  • смяна
Как и кога се проверява спирачна течност? - 1
Снимка: Shutterstock

Добре известно е, че спирачните компоненти са едни от най-важните елементи по отношение на безопасността на превозното средство. Поради тази причина е от съществено значение да се знае как и кога да се подменят те. Има няколко критични за безопасността компоненти, които често пъти се пренебрегват.

Спирачната течност е един от най-лесните за смяна компоненти на спирачната система и един от най-игнорираните от водачите. Препоръчително е проверка да се прави на всеки две години поради свойството на течността да абсорбира влага, което на свой ред повлиява представянето. Как обаче се проверява качеството на спирачната течност.

Разпространените тестери тип "химикалка" не са напълно надеждни, тъй като те анализират предимно състоянието на спирачната течност, измервайки само проводимостта й. По-скъпите варианти, като например тестерите Ferodo успяват да трансформират процедурата и осигуряват надеждни резултати. Тези тестери измерват директно точката на кипене чрез сгорещяване на течността и генерират повторяеми резултати.

Един от главните проблеми на спирачната течност е т.нар. "въздушни мехурчета". Те влошават качеството на течността. Необходимо е голямо внимание, в случай че спирачната течност трябва да бъде сменена, както по отношение на процеса на проверка и смяна, така и по отношение на избора на течност. Принципно от Federal-Mogul, например не препоръчват употребата на привидно евтини решения, просто защото не са ефикасни.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    49 24 Отговор
    Ас на моито беенве секи месец му доливам по 200-250 грама що тече отнекъде ама па течноста си е се нова!

    Коментиран от #2, #7, #10, #11

  • 2 Минчу

    51 5 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Браво, абе добре си я поддържаш баварката!
  • 3 вижся

    24 9 Отговор
    Проверява се, като видиш, че мАслуту на задните барабани на реното ти каптур за 30 бона почва да капе

    Коментиран от #4

  • 4 Ммда

    19 4 Отговор

    До коментар #3 от "вижся":

    Е то за туй е Кап, Кап, каптур де... :)
  • 5 Бат Мишо

    14 2 Отговор
    сложих в Москвата парашут който нагънаф в багажника и съм мн доволен.....не съм то пробал как спира щото още не знам как да го запаля.....
    ама тате викаше - сине 1 машина е по добре да не може да тръгва отколкот да спира ....а тати беше умен човек и биеше яко и сложих парашута.....
    ако някой ден открия как да тръгне москвата ша ви се пофаля как спира да спестите и вие от накладки и течности
  • 6 Христо

    10 2 Отговор
    На две години я сменям. Повечето коли побират по 0.7-1л или иначе казано 15-20лв. Колко години трябва да я карам че да и сменям течноста за да си заслужава купуването на тестер...
  • 7 vasik atanasova

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    стига писа глупости
    то не е масло
    ако тече от някъде и натиснеш спирачка познай кво става
    имал съм такъв проблем
    че да ти кажа не е смях
    това са спирачки
  • 8 СпасЪ

    3 1 Отговор
    "Химикалките" са по 3-4$ в Алито и вършат работа, ако ще купуваш употребяван автомобил, за да разбереш дали е сменяна течността.
  • 9 Бичето

    8 4 Отговор
    Спирачната течност се сменя на 2 години.
  • 10 от народа

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    голям си тупан ти бмв и на сън не си карал ама пишеш ходи да си пишеш домашните че понеделник си на даскало аман от пубери
  • 11 Да!да!

    5 13 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    По голяма глупост не бях чул!
    1.никога!Ама никога не се долива
    СПИРАЧНА ТЕЧНОСТ!И....
    2.ПРИЯТНО ТРЕПАНЕ!!!