Last news in Fakti

16 Март, 2018 14:14 1 261 9

ДОСТ „боде“ очите на българските националисти

  • дост-
  • вмро-
  • партия

Никой не може да заличи над 100 000 свободни български граждани

На 15.03.2018 г., националистите от ВМРО поискаха партия ДОСТ да бъде заличена от съда. Те от години напомняли, че партии на етническа и верска основа са били забранени от Конституцията, но искат закриването единствено на ДОСТ.

Защо точно на ДОСТ? Въпросът е с абсолютно ясен отговор. Това посочват от партията на Лютви Местан.

ДОСТ е истинският политически защитник на стотици хиляди български граждани, които заради своите етнически и религиозни различия са подложени на дискриминация и непрекъснато са обект на нападки с езика на омразата на т.нар. обединени патриоти. Наред с това ДОСТ е политически представител и на всички български граждани, за които толерантността в човешките отношения, равноправието и свободата са човешки ценности, преди да са принципи на демокрацията. Изглежда, че други партии, които имат претенцията да представляват интересите на малцинствата в България, не са проблем за Красимир Каракачанов, Волен Сидеров и Валери Симеонов. Защо?! С какво те, за разлика от ДОСТ, някак си са приемливи?

Убеден съм, че членовете и симпатизантите на ДОСТ, както все повече български граждани, подкрепяли досега други партии, ще намерят верния отговор на този въпрос.

Именно партия ДОСТ „боде“ очите на българските националисти със своята много ясна и категорична политическа платформа, в основата на която стои човекът с неговата идентичност и свещени права. ДОСТ е враг, защото, вместо да имитира защита на права, ги защитава смело и безкомпромисно и не ги жертва задкулисно заради лични и корпоративни интереси. За разлика от други, ДОСТ не просто говори за правото на майчин език, а води дела в Страсбург срещу България за свободното му ползване, без санкции и глоби.

Вярвам, че над 100 000 избиратели на ДОСТ са възмутени, без да бъдат уплашени от щенията на ВМРО. Избирателите ни знаят, че никой не може да ги уплаши, защото са непоколебимо убедени във високата кауза на ДОСТ.

ДОСТ вече не е просто юридическо лице, а представлява над 100 000 избиратели.

Никой не може да заличи над 100 000 свободни български граждани, защото политическата им свобода не е подвластна на мракобесието на национализма дори когато управлява страната.

Посегателството на ВМРО и националистите срещу ДОСТ по категоричен начин подчертава политическото място на партията ни в евро-атлантизма на България и се явява парадоксално, но безспорно доказателство за нейния правилен път.

Искат или не искат, дори на националистите ще им се наложи да приемат, че нас ни има, че сме неразделна и равноправна част от българския народ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОРМАНДЖИЕВ

    3 16 Отговор
    Смело напред Местан ефенди.
  • 2 Ромул

    12 4 Отговор
    КОЙ изкара от дупката в нафталинина,тази отвратна личност.Толкова лошо влияние и негативизъм има в тази кукла на конци,дърпана от анадолските кукловоди.Защо не е в затвора този отявлен нарушител на Българските закони и Конституция????
  • 3 Урко

    6 1 Отговор
    Това подобие на хуманоид ако беше в анаватанката си за тази си дейност щеше да бъде публично екзекутиран. Вреден е за нас като кюрд от ПКК в Турция.
  • 4 патриотъ

    5 1 Отговор
    Ти чу ли бе ,ефенди!Ние българите не те искаме и трябва да се махате и не само вие,а всички подобни турски мекерета.Били обиждани и малтретирани и имали право на език.Имаш право на език в Анадола.В България официален език е българския и никой друг!Ние като хората ви подадохме ръка и имате равни права със всички,какво ревете?Кои права са ви нарушени,кой ви забранява да си говорите на турски,кой ви обижда?Не ви искаме,защото искате да направите България турска територия и го правите прикрито,под формата на протурски партии,които наистина са забранени по конституция.Прав е Каракачанов,махайте се и не се правете на обидени!Щом милеете за Турция,отивайте там!

    Коментиран от #6

  • 5 Реалист

    0 4 Отговор
    Официалния език може да е български, но след като съм си турчин искам децата ми в училище да четат пишат и учат на турски:)Ефенди машала:)

    Коментиран от #8, #9

  • 6 ХАСАН

    0 5 Отговор

    До коментар #4 от "патриотъ":

    Бъьгария не е само на българите,а на-всички които са граждани-турци,арменци,помаци,власи,македонци,каракачаеи,евреи,роми...България не е бял мрамор а е мозайка от етноси

    Коментиран от #7

  • 7 Асен

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "ХАСАН":

    Турция не е само на турците, а на всички които са граждани - българи, кюрди, евреи, албанци, арменци, помаци, гърци, алевити, араби и т.н., Турция не е бял мрамор, а мозайка от етноси.
  • 8 Асен

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Реалист":

    верно трябва да ви научат на турски, че сега като отидете в Турция не ви разбират нищо и ви бутат къщите по грешка :)
  • 9 Венци

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Реалист":

    Мисля, че Асен отговори на Хасан. Ако съм от етнос различен от етноса на държава в която живея, ще намеря училище в което детето ми да учи майчиния си език, а няма да карам цялата държава да учи и моя език само защото така ми харесва!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове