Last news in Fakti

16 Март, 2018 16:50 3 265 3

Политически трус в Македония

  • македония-
  • език-
  • зоран заев

Зоран Заев нападна президента Иванов

Македонският президент Георге Иванов открито нарушава конституцията на страната. Това заяви македонският премиер Зоран Заев, цитиран от Канал 5.

Иванов отказа да подпише закона, който признава албанския за втори официален език в Македония. Решението беше взето през тази седмица от македонския парламент.

„Нека оставим този закон на мира. За мен е жалко, че държавният глава отказва да спази конституцията. Той за втори път нарушава закона. За мен това показва страхливост. Това показва отказ да се изпълни част от Охридския договор. Не мисля, че така ставаме държава на малцинствата“, заяви Заев.

Той припомни, че дебатът около закона е бил изцяло публичен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 маке

    6 3 Отговор
    Па ке ти пукнат глаата.
  • 2 Македонец

    3 2 Отговор
    Заслужил и многу повеќе. Не му се пишува арно.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: