17 Март, 2018 17:20 3 572 4

Гръцки министър получи писмо с куршум

  • гърция-
  • македония-
  • писмо-
  • заплаха-
  • куршум-
  • министър-
  • никос кодзиас

Заплахи към гръцкия дипломат

Гръцки министър получи писмо с куршум - 1
Снимка: Shutterstock

Гръцки дипломатически източници потвърдиха за агенция АНА-МПА информация в местните медии, че външният министър Никос Кодзиас е получил заплашително писмо с куршум в плика, предаде кореспондентът на агенция МИА в Атина.

Според същите източници заплахите срещу министъра били отправени заради неговата роля в преговорите по "македонския въпрос". В писмото, което било изпратено във вторник, се призовавали всички, които се чувстват гърци, да се борят за гръцкия идеал, гръцката история и гръцката идентичност.

В друга част на писмото, предназначена за депутатите в парламента, анонимният автор посочвал, че "за всички останали, особено онези, които положат подписа си за разпродаването на нашата Македония, важи само едно нещо: ще унищожим техните семейства, от най-малкия до най-големия".

В края на заплашителното писмо се отправя призив до силите за сигурност и армията да не се подчиняват на нарежданията на управляващите, да влязат в парламента и да "очистят" всички. Писмото и куршумът са предадени в полицията за експертиза. Подобно писмо с куршум заради "македонския въпрос" Кодзиас получи и през февруари.

До момента Гърция блокира влизането на Македония в Европейския съюз и НАТО заради опасения за териториални претенции към едноименната провинция. Гръцкият външен министър планира посещение в Скопие на 22 и 23 март, по време на което ще разговаря с македонския си колега Никола Димитров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бриго Бичкията

    12 0 Отговор
    Ах тези " велики сили" каква каша забъркаха на балканите....

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бриго Бичкията":

    Мислиш ли че е случайно?
  • 3 Мека Китка Търси Твърда Дръжка

    4 0 Отговор
    Няма случайни неща.
  • 4 Расулюлах

    2 0 Отговор
    В писмото, което било изпратено във вторник, се призовавали всички, които се чувстват гърци, да се борят за гръцкия идеал, гръцката история и гръцката идентичност.

    Иначе казано да спим и дебелеем а друг да работи а ние само да цирикаме
Новини по държави: