18 Март, 2018 17:20 6 397 12

Гринго призна за рекета, излиза още през лятото

  • гринго-
  • софи маринова

Ако Гринго не се бе споразумял с държавното обвинение, го грозяха от 2 до 8 години затвор

Любимият мъж на ромския славей Софи Маринова - Тодор Давидов-Гринго тихомълком се споразумя с прокуратурата. Той се признава за виновен за рекет на айтоски бизнесмен и така успява да получи хем по-лека присъда, хем да избегне тягостен съдебен процес и досаден медиен интерес, съобщава "България днес".

Тодор Давидов бе арестуван миналия септември след сигнал на заможния търговец Асен Атанасов, познат като Ариф. Той твърди пред ченгетата, че е бил изнудван от непознати. Задържани са Гринго и аверът му Стефан Сливков. Двамата му искат 50 хиляди лева кеш, като заплашват да очистят него и семейството му, ако не приготви парите. Принудата и заплахата за убийство срещу бизнесмена са извършени в период от 19 септември до 23 септември м.г. Според прокурорите Гринго е бил съучастник на извършителя Стефан. Той намерил сим карти и телефони и подучил Сливков как да води преговорите за парите.

Стефан Сливков продължава да упорства в ареста и засега остава зад решетките. Гринго няма никакво намерение да се задържи дълго в зандана. Затова и по съвет на мастития си адвокат Марин Марковски склонява глава и се съгласява на сделка с прокуратурата.

Споразумението е одобрено от съдия Иво Хинов от 14-ти състав на Специализирания наказателен съд на 28 февруари. То влиза в сила веднага, като осъжда Гринго на 10 месеца затвор и го санкционира с 5 хиляди лева глоба.

Давидов вече е излежал 7 месеца от присъдата си и ще излезе на свобода в края на юни. Той вече е приведен да излежава в затворническото общежитие в Казичене.

До последно Давидов категорично отричаше да има пръст в рекета. Той дори изпусна нервите си по време на делото в Бургаския окръжен съд и кресна пред магистратите: „Невинен съм“.

Певицата Софи Маринов бе неотлъчно до него в тежкия за връзката им момент. "Те на убийци ни направиха, а ние сме само музиканти", коментира разтреперана в съдебната зала гласовитата ромка. Първоначално тя също искаше да участва в защитата на Гринго, но впоследствие двамата осъзнаха, че е по-добре да се доверят на професионалист като Марковски.

Според обвинението бизнесменът Ариф е комшия на бабата на Гринго. Живеел в разкош в солидна къща и имането му поблазнило Давидов. Затова и се стигнало до пъкления план с рекета. На 19 септеври в Айтос пристигнал 27-годишният Стефан от Сандански, който трябвало да свърши черната работа. Той се настанил в квартира, наета от Гринго. Получил мобилен апарат и сим карти и още същия ден се свързал по телефона с жертвата.

Непознат мъжки глас казал на Ариф, че ако не плати веднага 50 бона в брой, ще бъде физически ликвидиран. Заплахите продължили и на следващия ден, когато били заплашени всички членове на семейството му с разстрел.

Асен Атанасов първоначално не взел насериозно ситуацията. Разбрал, че непознатият е опасен ден по-късно. На 21 септември посред нощ куршуми надупчили фасадата и прозорците на луксозния му имот.

Едва тогава Ариф се обадил в полицията и потърсил помощ. Само няколко часа са нужни на ченгетата, за да влязат в дирите на изнудвачите. Още същата вечер Гринго и съучастникът му Стефан са арестувани. За участието на Давидов в схемата пропял Сливков веднага след ареста.

Ако Гринго не се бе споразумял с държавното обвинение, го грозяха от 2 до 8 години затвор, както и до 3 бона глоба. Към момента той категорично отказва да дава интервюта по темата.

"Като манекен е! 10-20 кила е отслабнал. Ходих да го видя в Казичене, добре е, чакам го!" Това изчурулика по телефона Софи Маринова, преди да влезе на репетиции за музикалното шоу "Като две капки вода", където участва. Тя е осезаемо доволна, че скоро ще е в прегръдките на любимия си.

"Пак ще си живучкаме, ще си пътуваме и ще ни е яко. Задължително ще отидем някъде на почивка", разкри за плановете си с Гринго ромската перла. Категорична е, че тази година ще е успешна за нея и половинката й, като дори има надежда да пуснат мъжа й по-рано от юни.

"Доколкото разбрах, ще си поиска предсрочно освобождаване и ще си дойде още през април, така че ще го взимам на „Капките“ с мене", разкри още тя и сподели, че не смее да приказва много-много, за да не се развали хубавото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stefko88

    9 1 Отговор
    Блааааааа
  • 2 112

    23 2 Отговор
    Тоя сиганин нас не ни интересува.
  • 3 Абе

    15 2 Отговор
    какво значи ромски славей? птица, направена от алкоголна напитка ли?
  • 4 Ииии

    16 2 Отговор
    И....си го местя от единия крачол в другия! Да вземат да ги преработят в средство за миене на ръце дано!

    Коментиран от #5

  • 5 Брат ми

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ииии":

    А дано.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 дейба мангалата

    15 1 Отговор
    ..Аушвиц
  • 8 Кака Гинка

    17 0 Отговор
    Тарикат и рекетьор и...10 месеца.Ама е циганин.За тях всичко може, "защото това е част от културното им наследство".А нашето наследство какво е - да си траем и да ги оставим да ни ходят по главите?
  • 9 Хъво

    14 0 Отговор
    Заплашват човека стрелят по къщата му искат пари и само 8 месеца затвор браво е това е правосъдие

    Коментиран от #10

  • 10 321

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хъво":

    Е това не е като да крадеш кокошки... Просто глупаво недоразумение, както и цялата ни правосъдна система. След два месеца ще го пуснат за "добро поведение".
  • 11 Шаран БГ

    4 0 Отговор
    Как да не ни интересува? По-скоро да го пущат, че плачем,аз и още седмина, да ни рекетира!!!
    Нали се е договорил с ДЪРЖАВНОТО ОБВИНЕНИЕ, страшно няма!!
  • 12 Гнида

    2 0 Отговор
    Циганска държава , създадена от политици ! Това не е България!