Last news in Fakti

19 Март, 2018 08:33 3 139 18

Путин няма алтернатива в Русия

  • владимир путин-
  • русия-
  • кремъл-
  • алексей навални-
  • ксения собчак

На международния терен Владимир Владимирович жадува за признание дори повече отколкото за територии и влияние

Путин няма алтернатива в Русия - 1
Снимки: БТА/АР
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Измежду кандидатите, които участваха в изборите в Русия - очевидно Владимир Путин няма алтернатива. Заелият второ място Грудинин иска връщане на комунизма от съветско време, а третият Жириновски е клоун, при това клоун ветеран, който вече е втръснал на всички. Взети заедно, двамата кандидати от либералния лагер Собчак и Явлински имат 2-3% от гласовете. Това каза за Fakti.bg анализаторът д-р Пламен Димитров от Българското геополитическо дружество

В момента единствен сериозен опонент на Путин е Алексей Навални, макар че неговата политическа тежест е много по-малка от тази на действащия президент. За по-сигурно властта реши да отстрани Навални от изборите с процедурна хватка, смята Димитров.

По думите му тактиката на Кремъл е да маргинализира всички опоненти на президента, опирайки се на мощната пропагандна машина на държавните телевизии. Алтернатива на Путин може да се роди само вътре в управляващата групировка, ако се стигне до разцепление в нея, но такова не се вижда на хоризонта.

Путин няма алтернатива в Русия

В миналото Путин печелеше популярност заради успехите си на вътрешния фронт – централизация, спиране на държавния разпад, обуздаване на олигарсите, забогатяване на средната класа, макар и базирано най-вече на поскъпването на нефта. Този модел навлезе в криза в края на 2011 и началото на 2012 г., когато имаше големи антиправителствени демонстрации.

След 2014 г. Путин вече „улучи ваксата” за високия рейтинг – международна експанзия, конфронтация със Запада, разпалване на синдрома на обсадената крепост. В добавка – ракети, самолети и космически полети. Поради това изострените отношения със Запада ще се запазят, прогнозира Пламен Димитров.

На международния терен Путин иска да го зачитат като равен на лидерите на най-силните държави и преди всичко на САЩ. Той жадува за признание дори повече отколкото за територии и влияние.

Путин няма алтернатива в Русия

На военните това им е работа – да преувеличават заплахите и да се готвят за голяма война, смята д-р Димитров. Но такава няма да има. Потенциалът на Русия е многократно по-малък от този на САЩ – 9-10 пъти по-малък военен бюджет и около 15 пъти по-малък брутен вътрешен продукт.

Поради това Путин не може да си позволи открит военен сблъсък със Запада, убеден е анализаторът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалата

    6 14 Отговор
    Абсолютно съгласен!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 реалист

    16 7 Отговор
    Публикувано във факти.бг: В момента единствен сериозен опонент на Путин е Алексей Навални -ГОЛЯМА ГЛУПОСТ Е ТОВА ИЗРЕЧЕНИЕ

    Публикувано във факти.бг: А бе "не допуснат кандидат",що се дразниш като няма да се празниш. Що не пиеш една водка за утеха,ако искаш и новичок,но не ти го препоръчвам.Явно си бил слаб по математика и не можеш да смяташ-при всички положения щеше да духаш супата.До беше дошла ВН и с 50 милиона,пак щеше да си извън борда,уж си руснак ,а не познаваш руската психика. Българин съм,но ме е гнус от теб,какво остава за руснаците.Даже Путин го е гнус от теб и избягва да споменава твоето имеПрочее правиш престъпление,като промиваш главите на младите.Живей си живота,щото ще се намери някой радикален руски патриот и ще последваш съдбата на Немцов.
  • 4 mediator37

    26 5 Отговор
    По тв ЕВРОПА една рускиня, която живее и гласува в България каза "Ако не беше Путин, Русия отдавна нямаше да я има."
    Това е мнението , според мен, на болшинството руснаци.

    Коментиран от #11, #12

  • 5 гост

    5 14 Отговор
    Нека Баба Ванга да каже кога Русия ке се оправи ?

    Коментиран от #13

  • 6 Пеньо

    9 13 Отговор
    Вицът добре обрисува ситуацията в Русия.
    Руснак отишъл в кръчмата и си поръчал една бира. Барманът казал:-300 рубли. Руснакът:-Чакай, нали беше 100 рубли! Барманът:-Тя е 100 рубли, но още 100 за Сирия и 100 за Крим. Руснакът подал 300 рубли, а барманът му върнал 100 с думите: - Нямаме бира.

    Коментиран от #8, #9

  • 7 Йосиф Сталин

    10 9 Отговор
    "Не е важно кой и как гласува! Важно е кой и как брои гласовете!"
  • 8 селянин

    20 2 Отговор

    До коментар #6 от "Пеньо":

    --Путин звъни на Тереза..отсреща му казват че спи не пробудно..Ако изобщо се събуди,кажете и че я е търсил Владимир..
  • 9 реалист

    16 1 Отговор

    До коментар #6 от "Пеньо":

    Публикувано във факти.бг: - Холмс, как мислите кой е виновен за отравянето на Скрипал? - Лично Путин! - ?????? - Елементарно Уотсън. Ако го нямаше Путин, нямаше за какво да тровят Скрипал.
  • 10 Борисов и Радев заедно

    2 7 Отговор
    Сега ще почне едно целуване и клечане. Този път Борисов и Радев ще намерят консенсус, кой пръв да олигави КГБ бабаита
  • 11 СТАРОТО

    3 10 Отговор

    До коментар #4 от "mediator37":

    кога успя Путин да промие мозъците на толкова от руснаците??? Явно на руснаците им харесва престъпното управление на който и да бил руснак!
  • 12 СТАРОТО

    3 10 Отговор

    До коментар #4 от "mediator37":

    ...ако не беше Путин Русия нямаше да я има ???? хахаха Чак толкова ,ли са оглупели руснаците за да вярват на такива небивалици!!!
  • 13 СТАРОТО

    1 7 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    бабаВанга каза "Русия ке се оправи кога цъфнат налъмите" хахаха
  • 14 jorj

    1 9 Отговор
    Това е комунизма, там няма алтернатива, нет конкурент, нет проблем за Путин!!! Но проблема е за руснака, но есть водка, нет проблем!!!!!
  • 15 товарищ

    8 0 Отговор
    А бе Анатоли,уж си умен мъж,пък пишеш такива тъпотии,стегни се малко и не показвай желаемото за действителност!Путин е политика с най-висок рейтинг в света и само можем да мечтаем за такъв!Всеки би искал да има такъв президент!А що се отнася за запада,те ако бяха по-силни,досега да са завладели Русия,но уви,повече никой няма шансове за това и дано не се убедим в това лично!
  • 16 Македонец

    6 0 Отговор
    Жириновский е добър геополитик, но едва ли ще може да взима решения като Владимир Владимирович.
  • 17 ХаХа

    0 0 Отговор
    Спор няма, че Путин няма алтернатива в Русия, той се грижи отдавна за това. По-лошо е, че руснаците не искат да имат алтернативи.
  • 18 Gogo LTB

    1 0 Отговор
    Ако се направят световни президентски избори и Путин ги спечели, какво ще коментирате тогава бе соросоиди?