Last news in Fakti

19 Март, 2018 15:29 4 870 31

Полша скача срещу Русия

  • полша-
  • великобритания-
  • русия

Страната е готова да изгони руски дипломати

Полша скача срещу Русия - 1
Снимка: Shutterstiock

Властите в Полша обсъждат възможност за експулсиране на руски дипломати, съобщи радио „Полша“.

Решението може да бъде взето в знак на подкрепа с властите във Великобритания. В Полша са готови още да наложат санкции върху руски компании и длъжностни лица.

Това става след обвиненията на британските власти за роля на Русия в отравянето на бившия агент Сергей Скрипал. Дискусиите по въпроса във Варшава са започнали още през миналата седмица, но финалното решение се е отложило за след руските избори.

Според полското правителство срещу Русия е най-добре да се действа на ниво ЕС. Все пак там са готови на индивидуални действия, ако европейските представители не вземат единно решение.

В момента Полша се опитва да убеди Германия да се откаже от проекта „Северен поток 2“. Британското правителство вече предприе санкции срещу Русия. Очаква се подкрепата на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    84 12 Отговор
    И тия не са в час като нашата тиква.
  • 2 Чепа

    70 12 Отговор
    Аууу...колко страшно...ама много са плашещи тия полски джендъри

    Коментиран от #26

  • 3 Владо Вр

    57 8 Отговор
    Абе, поляци-какво да ги правиш. Все едно, гледам нашите шопи-не сакам я да съм добре, сакам Вуте да е зле. Ако стане нещо, САЩ и Великобритания няма да си мръднат пръста. Те търсят идиоти да умират вместо тях,а парите да се трупат в трезора. Но, ляхите са грандомани и много самоуверени, макар и без покритие.
  • 4 СССР

    13 55 Отговор
    Другари и другарки както е тръгнало ще останем сами срещу света ...
    Срещу САЩ ,Канада, Ю. Корея , Израел, Европа и Австралия сме . Приятели са ни Турция , Сирия , Ирак , Венецуела и Северна Корея ...
    Не е добре положението другари :(

    Коментиран от #10, #15, #27

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гост

    42 7 Отговор
    Хахаха
    Те скачат срещу Русия и Германия едновременно ми се струва Хахаха
    Мазохисти ли са,кви са?
  • 7 Хихихи

    44 7 Отговор
    Полша - подлоги на ФАЩ! Някой ден руснаците пак ще лагеруват на Висла, а поляците ще се самоубиват от ужас пред идващата армия от изток!
  • 8 аман от наркомани

    25 2 Отговор
    Навремето след нагла диверсия със спец подсладители и пси активни облъчвнаиия в Полша скочиха срещу Социализма.Проучвахме отровени наркотизирани полски специалисти в БЪлгария след 1986 година .>Всички имаха спец наркотици.. Активното мероприятие целеше омраза срещу Москва.Особенно личи на братята Качински спец наркотиците във свръх дози.Хиляда години след смърта ще ги следят като опасни..
  • 9 Лавров

    8 28 Отговор
    Спокойно товарищи, ние ще си траем , не искаме да се изправяме срещу целия свят да не ни последва съдбата на големия приятел на товарищ Сталин - Гитлер. Видяхме какво стана , ще си натискаме парцала.Важно е Путин да направи 300-тата милиярда 500. пък после може и той при приятелите си в Лондон да поживее.За народа на кой му пука.Те с малко са свикнали.
  • 10 Бай хой

    24 6 Отговор

    До коментар #4 от "СССР":

    Ти като като си с целия " развит" свят пачему си най беден, най корумпиран, с най висока смъртност, с най ниските пенсии и заплати , с най високите цени, с най високите лихви по кредити, с жалка армия, реална окупация и т.н. бееее?

    Коментиран от #13, #29

  • 11 Прелива се

    19 3 Отговор
    някъде през 2010 година попаднах на поляци симпатяги с свръх дози от спец наркотик предизвикващ омраза към Москва.При споменаване на ключови думи изпадаха в неадеквани състояния..вкл силна омраза.Варшава да поиска залавяне на диверсантите отровили полския народ със спец наркотици ползвани за остра омраза към Москва.НАпомня се че СССР е СПАСИЛ ОТ ЛИКВИДАЦИЯ ПОЛСКИЯ НАРОД..

    Коментиран от #14

  • 12 Прелива се

    15 3 Отговор
    Експерти да моделират какво би станало ако Сталин бе предотвратил нападението над СССР с обевяване на обща военна тревога и пълна бойна готовност на 20 юни 1941 година..
    Вече почналия остър геноцид с ликвидация на полския народ щеше да бъде приключен от евреите на власт в берлин около 1947..
  • 13 до Бай хуй

    6 7 Отговор

    До коментар #10 от "Бай хой":

    Недей така бе другарю - що нападаш ?!? Аз съм дърт комуняга също като теб ! Комунягите трябва да се поддържаме другари !
  • 14 Дони

    6 17 Отговор

    До коментар #11 от "Прелива се":

    Особено полските офицери в Катинската гора.Не знам кой нормален човек би твърдял подобно нещо.Поляците са свободолюбив народ и много точни.Имал съм колеги поляци.

    Коментиран от #17

  • 15 ПЛЯКАН!

    20 3 Отговор

    До коментар #4 от "СССР":

    Европа не е З.Европа! Забравяш за Унгария,Сърбия,България!
    БГ.не е = на ГЕРБ!
    Б.Б не България!
    Абстралия,САЩ и UK sса едно и също
    Франция и Германия са фурнаджийски лопати
    И ако не знаеш Французите по начало не мелят много с англоговоряштите!

    Коментиран от #23

  • 16 Аааа

    12 1 Отговор
    И тия са болни ...
  • 17 Гост

    2 10 Отговор

    До коментар #14 от "Дони":

    "Не човек, а желязо", просъскал агента - фашист! Тихо МЪРТВИЯТ казал:"Не - комунист"! И умрели говорят, така че не се хаби - ненормални са! Генетично!
  • 18 Отоплител

    13 1 Отговор
    Тия се свалят на Англия.Нали търговската война върви с пълна сила и сега ще се види оформянето на клубовете по интереси.Ясно не се поучиха от историята.Ами затова хората казват че където е текло то пак ще тече.
  • 19 30 Годишният Девственик

    16 2 Отговор
    Последно време много смелчаци взеха да скачат срещу Русия.Хахаха.
  • 20 Мммм

    15 1 Отговор
    Не знам колко са добри поляците,но виждам са с къса памет.Това което правят в момента е повторение на нещата преди ВСВ когато е подписан договор с Англия и Франция че в случай на война с/у една от държавите в договора другите са длъжни да и помогнат,но историята показва,че Англия не се включва във войната на страната на Полша а праща само протестни ноти Франция навлиза в Германия и след 2 дни се изтегля, а след това 40г. англичани и французи едва успяват да си спасят голите задници от Вермахта и тъпата Англия я спасява единствено алчността на Хитлер за земите на изток богати на петрол и природни богатства т.е. тогавашният СССР където накрая си счупват главата. С две думи поляците са били и ще си останат маши за вадене на живи въглени и нищо повече. Всеки народ си има история и тя трябва да се помни и да се избягват грешките за да просъществуваш иначе не си и в историята дори, а си забравен.

    Коментиран от #24

  • 21 Миле

    17 1 Отговор
    Видяла жабата, че подковават коня и тя надигнала крак. За да правиш подобни политически маневри трябва да имаш гръб.
  • 22 хахха

    10 3 Отговор
    Тия па къде са тръгнали и те като нас нали точно същите тези държави ги подариха на СССР са им целуват краката хахах има една поговорка бий за да те уважават
  • 23 Гост

    5 3 Отговор

    До коментар #15 от "ПЛЯКАН!":

    Аз затова имам големи надежди франките най накрая да се споразумеят с Русия и да владеят света. Хахаха
  • 24 Аааа

    10 4 Отговор

    До коментар #20 от "Мммм":

    Тя , паметта на поляците , може да се опресни ...
  • 25 Дани

    12 5 Отговор
    С право ви трепаха Руснаците евреи мръсни.
  • 26 Джони

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Чепа":

    Така ли бе нали и тиси дженди или лява резба как гаварит по руском
  • 27 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "СССР":

    Що отписА японците бре,да не мислиш ю.кор. за по -напреднали. Те са ни приятели. Те са приятели на всички, като канадците.много ми харесва тяхното поведение, икономика и стандарт на живот
  • 28 Sloncho

    2 6 Отговор
    Ало дРУГАРИТЕ, каквото са нас турците, такова са за поляците риснаците, избивали са ги добър ден!
  • 29 Голем смях

    4 9 Отговор

    До коментар #10 от "Бай хой":

    Товарищ,това твоето писание се отнася за Русия.Там са с най-голямата смъртност и най-ниска продължителност на живот.Там са ниските заплати и пенсии.На Русия казват бялата Нигерия,а армията и наистина е жалка.Особено смърдящия Кузя с двете пожарни на борда и половината самолети зад борда.
  • 30 Кака Гинка

    7 0 Отговор
    Заради стари вражди правят огромна грешка - дано не им струва скъпо,защото от американците няма да се отърват толкова лесно - впрочем,ние също.А иначе са много по-свободолюбив народ от нас...
  • 31 соросоидни кърлежи

    6 2 Отговор
    Полша има приятели на Запад,които с лека ръка я загърбиха ,когато Германия я мачкаше през 2 СВ. Сега ,ако Русия реши да я научи, същите съюзници ще умуват 100г.какво да правят...Приятели поляци не вярвайте много на Нато , следвайте интереса си..както го прави Шмеркел, хем против Русия , а в същото време получава най евтин газ..А ви купувайте боклуци от САЩ-по много "изгодни цени" Същото и за български така наречените политици, от тях нищо добро не чакаме, по зле здраве му кажи..Продадоха държава без пари.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания