19 Март, 2018 16:20 39 057 21

YouTube и Wikipedia ще се борят срещу конспиративните теории

  • youtube-
  • wikipedia-
  • конспирации
YouTube и Wikipedia ще се борят срещу конспиративните теории - 1

Wikipedia и YouTube се опълчиха срещу конспиративните теории. Прието е решение, че модераторите на YouTube ще добавят от Wikipedia към всяко видео, което им се стори съмнително.

YouTube и Wikipedia ще се борят срещу конспиративните теории

Линковете ще водят до вярната информация, която на практика опровергава фактите от конспиративното видео. Като пример за подобни конспирации се посочват информации от сорта на това, че никога човек не е стъпвал на Луната, както и това, че Земята всъщност е плоска и други подобни.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мъка

    18 1 Отговор
    Да бе а то в ВИКИТО всичко е чиста истина.
  • 2 mediator37

    3 6 Отговор
    А за глупостите писани за Хитлер трябва да добавя по 50 линка. Вчера един приятел и пише СМС, че гледал по Дискавъри хистори, че Хитлер бил умрял в Аржентина през 1967г. Цял СМС си направил труда да пише, сякаш вулкан е изригнал насред Софийското равно поле. Като прочетох подател- еди кой си, викам си, лелеее, какво става? А то- партенка за Хитлер, ръйш ли.
  • 3 скепсис

    11 6 Отговор
    Че това, че никой не е бил на луната си е вероятно самата истина ! Факт ли е че сега искат, а и дори има заповед от Тръмп да идат "пак", ама нещо не знаят как !?
    Просто едни хора искат да контролират и манипулират хорското мислене и са намерили още един начин да го правят !
  • 4 зона 51

    9 0 Отговор
    ...що ли се сетих за ония филм "Теория на конспирацията" !!!!
  • 5 Енциклопедия На Киното

    9 4 Отговор
    Това с човека на луната не е конспиративна теория, а първата кино класика в жанра фантастика, вдъхновила много ленти след това като:
    Star Trek ,Star Wars, Starbucks, Сърдити Старчета, Прасета в Космоса и други класики .
    Има множество номинации в областта на : режисура, сценарий, осветление, специални ефекти, декори, костюми, прически, операторско майсторство, актьорско майсторство, и хореография .
    Има награда на публиката в категория клапа .

    Коментиран от #6

  • 6 Гост

    7 8 Отговор

    До коментар #5 от "Енциклопедия На Киното":

    На 20 юли 1969 апарата Игъл каца на луната! Тогава студената война е в разгара си ,радио ефира на Аполо не бил кодиран и Руснаците са слушали и са си мълчали!!!! Мислиш ли че само малко да са се осъмнили дали американците са кацнали на луната нямаше да се подиграват и до днес? А те все още си мълчат!!! Само такива като теб си говорят глупости !

    Коментиран от #7

  • 7 Никой Не си Мълчи

    5 7 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Руснаците не си мълчат . Имат и филми и публикации .Подкрепени са солидно от водещи имена в руската космическа програма. Но имат и политически и търговски интереси, така че на дипломатическо ниво са оставили тази глупост американците да си я влачат на лицето колкото им е удобно.
    За Французите се отнася същото. Те също имат филми и професори от тяхната Ариана, които се аргументират съвсем научно.
    Такива има и в САЩ, разбира се . На практика това дори вече не се счита за някаква сензация.
    Ако американците можеха да ходят до луната, нямаше да го планират все за след 20 години, щяха да го правят, нали .

    Коментиран от #8

  • 8 Morgoth

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "Никой Не си Мълчи":

    Руснаците имат търговски и икономически интереси сега. По време на Студената война СССР няма никаква търговия със САЩ и никаква причина да им помага да направят фалшиво кацане на Луната. Още повече, че СССР също са започнали лунна програма и са искали да кацнат първи, но поради политически причини не са вложили много усилия в нея и са загубили съревнованието.
    Ако американците не бяха кацали целият соц блок щеше да го знае още на същият ден. Нямаше да остане тайна и за Запада. Не можеш да правиш конспирация с няколко хиляди учени в НАСА, десетки хиляди астрономи и радиолюбители по цялата планета които могат да гледат и слушат мисията до Луната и накрая една вражеска страна, която се намира на същото техническо ниво като теб и има интерес да те изобличи.

    Коментиран от #9, #10

  • 9 да не сме по детски наивни

    3 4 Отговор

    До коментар #8 от "Morgoth":

    Дали СССР са нямали и те неща с които не са се гордеели , обаче известни на американското разузнаване ? Имали са например множество неуспешни мисии с трагичен завършек за екипажа. Това обаче е било засекретено и не му се е давала гласност от пропагандата. Американците са си мълчали . Има и версия че са платили на руснаците , защото те се добират до капсулите в океана още същия ден, след фалшивото изстрелване . То има и документални филми за това, с кадри, свидетели , документи и пр.

    Коментиран от #11

  • 10 не е вярно

    3 4 Отговор

    До коментар #8 от "Morgoth":

    СССР поддържаха най-обвързващата икономическа връзка със САЩ банковата- целият им валутен резерв беше в долари. (Както и на Китай )По този начин принуждават всеки който иска да търгува с тях да го прави в американски пари. Какво повече.
    Американците са им най-големия длъжник. Кой обаче иска длъжникът му да фалира и да изчезне без да му върне парите?
  • 11 Morgoth

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "да не сме по детски наивни":

    Не сте по детски наивни, а по конспираторски. Явно имате нуждата да вярвате в такива измислици. А най-тъпото е, че като сложите капаците и на никаква логика не вярвате и всеки един който вярва в официалната версия го причислявате към конспираторите и към лошите. Все едно може да има конспирация в която да участват толкова много хора. И за съжаление кацането на Луната е най-малкото. Оттам нататък се почват кемтрейлс, хаарп, еврейски и масонски заговори, риптили, отровни ваксини, отвличания от извънземни, световен контрол и прочее. Хората вързали се на подбни неща са като сектанти - затварят се в групи от себеподобни, започват да се страхуват от собствената си сянка, изпокарват се с околните и като цяло си влошават стандарта на живот.
    Факт е, че политиците ни лъжат много. Факт е и че няма как хем да е вярно това което казва Тръмп, хем това което казва Путин. Но в съвременният свят от изключителна важност е да умееш да разпознаваш истината или най-малкото да не се хващаш на най-малоумните твърдения от конспиративните теории.

    Коментиран от #12

  • 12 не могли всички да грешат

    0 2 Отговор

    До коментар #11 от "Morgoth":

    Атентата срещу Папа Йоан Павел II, говори ли ти нещо . Пак ли е конспиративна теория, защото в него пак имаше "толкова много хора", които утвърждаваха че България стои зад това. Ами че тя си беше сателит на Империята На Злото, няма начин да не го е извършила! Тереза Мей би казала че имаме и мотив и намерение.
    Така стават тези работи... Пък ти се чуди. Или се съгласявай, щом ти е по-комфортно. В комунизма това беше норма на поведение на масата, вижда се в кадрите от манифестациите. Ти щеше да се впишеш като примерен комсомолец на другарски съд. Защото " Партията не може да греши !", нали така разсъждаваш .Та това са толкова много хора, не може да грешат.
    Голям аргумент извади, няма що .
  • 13 OMG WTF

    4 1 Отговор
    Ако кацането на Луната е фалшименто и проссѝя имат доказателства за това (а те несъмнено биха имали), защо не излезе другаря джудже пред медиите и не го обяви най-тържествено, като същевременно приложи и доказателствата? Точно сега, когато всички уж са "срещу" москолията, това би имало огромен ефект, и би накарало милиони хора да размислят дали да са "за" САЩ + Запада, или "за" проссѝя. Въпрос с повишена трудност към руските слуги :)
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.