Last news in Fakti

20 Март, 2018 10:22 34 508 1

Постоянен арест за сириец, вкарвал бежанци у нас

  • сириец-
  • бежанци-
  • трафик

21-годишният Ибрахим Х. прекарал общо 10 души през границата на болярското село Шарково

Постоянен арест за сириец, вкарвал бежанци у нас - 1

Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ постанови състав на районния съд в Елхово за 21-годишен сириец, който от миналата година е със статут на бежанец у нас. Ибрахим Х. е задържан от полицията в Харманли, където работел в местно кафене в хода на досъдебно производство за незаконно превеждане на чужди граждани през „зелената“ граница.

Според обвинението младият сириец е подпомогнал на 6 март общо 10 души от Ирак, Иран и родината си да преминат през телените заграждения в района на боляровското село Шарково . Бежанците са били настанени в две села край Харманли.

По думите на кмета на Шарково Иван Апостолов през последните няколко седмици почти всеки ден имало случаи за преминаване през оградата. Бежанците ползвали високи стълби спрейове с втечнен азот за нарязване на стоманената бодлива тел.

„Ние сме на десетина километра от кльона, няма как да ги видим, но чуваме от граничните полицаи, че не минава ден без „обстановка“. Колко влизат и колко хващат, аз като кмет няма откъде да зная…“, коментира селският управник, цитиран от "Монитор".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SAAB

    2 0 Отговор
    За сириеца ясно......а тия от нашата страна на дупката в оградата ?
    Конграчулейшунс ....