Last news in Fakti

20 Март, 2018 10:51 44 093 4

Това е новата Lancia Stratos

  • lancia-
  • stratos-
  • manifattura automobili torino
Това е новата Lancia Stratos - 1

Всъщност това е и Lancia, и не е Lancia, но абсолютно сигурно е, че е Stratos. Правата за изготвяне на 25 такива автомобила получи Manifattura Automobili Torino (MAT). Автомобилът беше показан на автомобилното изложение в Женева и на практика това е същата кола, която преди много години беше изхвърлена зад борда от чиновниците на Ferrari.

Stratos II впечатлява с ново лого, но всъщност платформата е от Ferrari F430 Scuderia. Подробностите около този култов автомобил не са много, но все пак човек може да добие представа. Новият Stratos е снабден с 4.3-литров V-образен осемцилиндров двигател, мощността на който е 540 конски сили. Максималният му въртящ момент е 519 Нм.

Това е новата Lancia Stratos

Тези характеристики на двигателя, наред с лекото купе, позволяват ускорение от 0 до 100 км/ч за 3.3 секунди, а до 200 км/ч - за 9.7 секунди. Максималната скорост на новата Lancia Stratos е 330 км/ч. От компанията Manifattura Automobili Torino не съобщиха точната цена за модела, но според спекулациите по темата тя ще се продава за около $830 000.

Сумата е с $300 000 по-висока от тази на класическите Stratos-и, които от време на време се появяват по аукционите. Въпреки високата цена обаче, специалистите в бранша са на мнение, че новата Lancia Stratos ще се разпродаде бързо и също толкова бързо ще се превърне в желан предмет от автомобилните колекционери.

Това е новата Lancia Stratos


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ланс

    5 8 Отговор
    Тази концепция се върти вече 10-тина години по салоните, същото като реплика кит с двигател и окачване от нормална кола можете да сдобиете за 80 000 еврака.....
  • 2 незнайко

    8 1 Отговор
    Последното изречение казва всичко. Кола направена специално за много пари !!!
  • 3 kick

    12 1 Отговор
    Красива...
  • 4 ПЕЕВ

    4 0 Отговор
    ИЗЯЩНА ПО ИТАЛИАНСКИ.