Това е новата Lancia Stratos

20 Март, 2018 10:51
4 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 40399
Автор: Радослав Славчев

Всъщност това е и Lancia, и не е Lancia, но абсолютно сигурно е, че е Stratos. Правата за изготвяне на 25 такива автомобила получи Manifattura Automobili Torino (MAT). Автомобилът беше показан на автомобилното изложение в Женева и на практика това е същата кола, която преди много години беше изхвърлена зад борда от чиновниците на Ferrari.

Stratos II впечатлява с ново лого, но всъщност платформата е от Ferrari F430 Scuderia. Подробностите около този култов автомобил не са много, но все пак човек може да добие представа. Новият Stratos е снабден с 4.3-литров V-образен осемцилиндров двигател, мощността на който е 540 конски сили. Максималният му въртящ момент е 519 Нм.

Тези характеристики на двигателя, наред с лекото купе, позволяват ускорение от 0 до 100 км/ч за 3.3 секунди, а до 200 км/ч - за 9.7 секунди. Максималната скорост на новата Lancia Stratos е 330 км/ч. От компанията Manifattura Automobili Torino не съобщиха точната цена за модела, но според спекулациите по темата тя ще се продава за около $830 000.

Сумата е с $300 000 по-висока от тази на класическите Stratos-и, които от време на време се появяват по аукционите. Въпреки високата цена обаче, специалистите в бранша са на мнение, че новата Lancia Stratos ще се разпродаде бързо и също толкова бързо ще се превърне в желан предмет от автомобилните колекционери.