Last news in Fakti

20 Март, 2018 15:24 2 663 2

Платформа от Volvo за кросоувъра на Lotus

  • lotus-
  • volvo

Първото SUV в историята на Lotus ще бъде построено на платформа от Volvo, обяви изпълнителният директор на британската компания Жан-Марк Жале пред сп. Autocar. Модулната архитектура SPA (Scalable Product Architecture), използвана за основа на XC60 и XC90, ще позволи удържането на теглото на кросоувъра под 2 тона.

"Нашето SUV ще се управлява и ще взема завоите както нито един друг модел в този клас", заканва се Жале. "Ако не успеем да постигнем това, целият проект отива по дяволите".

Кросоувърът на Lotus ще се оборудва с четирицилиндрови турбодвигатели, които най-вероятно ще се доставят също от Volvo. Предвидена е и хибридна модификация на базата на двумоторното XC90, което развива 407 к.с. и 640 Нм.

Освен платформа и механика от Volvo, SUV-то на Lotus ще използва също компоненти и оборудване от интериорите на шведската марка - например сензорния дисплей на централната конзола. Окончателният дизайн ще бъде уточнен до два месеца.

Новият кросоувър ще се произвежда в Китай и Великобритания. Ориентировъчната цена е £60 000 - £70 000 (€68 325 - €79 713), а от Lotus смятат за основни конкуренти на модела Porsche Macan и Maserati Levante.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    7 0 Отговор
    И коя част ще е на Лотус? Емблемата и тапицерията, или тенекията на външните панели? Това е повече тунинг на Волво отколкото фирменна идентичност и собствен СУВ.
  • 2 lol

    3 0 Отговор
    Lambo Urus :)