21 Март, 2018 10:16 2 623 4

Измамник продавал апартаменти с фалшиви актове

  • апартамент-
  • продажба-
  • измама

Разследването на измамите се проточило във времето, тъй като вървяло паралелно с още няколко измами в съучастие с други лица

48-годишен казанлъчанин застава пред Темида по наказателно дело за измама в особено големи размери: продажба на апартаменти с фалшифицирани нотариални актове и удостоверения за данъчни оценки.

Непознатият до сега на криминалистите Петьо З. е бил закопчан след жалби от старозагорци, които изгорели с 80 бона в резултат на измамните сделки през 2015 година.

Срещу него е повдигнато обвинение по член 212 от НК, предвиждащ затвор от 3 до 15 години.

Първият случай е от 27 февруари 2015 година, когато мъжът съставил неистински документи, на които бил придаден вид, че са вписани в Службата по вписвания, а обвиняемият саморъчно написал името си и се подписал на реквизита „купувач“. Набавил си и фалшиво удостоверение за данъчна оценка, на което е бил даден вид, че е издадено от Дирекция „Местни данъци и такси“ - Казанлък и че е подписано от длъжностно лице .

След кратки преговори с кандидат-купувач от Стара Загора измамникът го завел на адреса и му показал сградата, в която били апартамента и прилежащия му магазин, без да извършат оглед вътре в помещенията.Още същият ден пред нотариус, който година и половина по-късно починал била изповядана сделка, по силата на която свидетелят Д. Ш. наброил 64 000 лв.

Десетина дни по-късно Петьо З. повторил „номера“, като продал на друг старозагорец още един имот – апартамент в центъра на Града на розите за 16 120 лв.

Разследването на измамите се проточило във времето, тъй като вървяло паралелно с още няколко измами в съучастие с други лица, за по-бързото му приключване част от престъпленията са били отделени в самостоятелно дело. Очаква се насрочването на съдебното заседание, обвиняемият е с мярка за неотклонение „подписка“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    4 0 Отговор
    То затова се прави справка в регистъра за да се види кой е собственика...
    струва едни левчета и час време но пести като гледам 64 000 на първият и 16 120 на вторият.
    И още тогава продавача е щял да почне да се обяснява от къде кога и защо са му документите.
  • 2 JEEP

    3 1 Отговор
    Как се купува имот без оглед? Да е кило домати, айде каквото ти сложат, ама имот за 64к.
  • 3 косю

    2 2 Отговор
    Така става когато се работи по архаичният вече начин с хартиени документи, които лесно се подправят.

    Коментиран от #4

  • 4 Нено

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "косю":

    Да де, иначе мошеничества не са възможни... хаха! За огромно съжаление на нормалните граждани - данъкоплатци повечето измами се "изпипват" от хора "в системата" (без значение "хартиена" или "електронна" е) и после чрез "бушони" се потулват/замазват... Описаният случай е на някакъв недодялан самодеец и затова го споменават - за наистина сериозните и плашещи случаи не се шуми, защото имотната мафия се разпростира през юридическите факултети до главата на рибата, която смърди...