Last news in Fakti

21 Март, 2018 10:05 2 727 3

Чест и слава на сър Ринго (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • the beatles-
  • ринго стар-
  • пол маккартни-
  • зала на славата на рокендрола

Барабанистът на The Beatles Ринго Стар беше удостоен с рицарско звание в Бъкингамския дворец 

Чест и слава на сър Ринго (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Барабанистът на The Beatles Ринго Стар беше удостоен с рицарско звание от принц Уилям в Бъкингамския дворец, предаде Reuters.

77-годишният музикант, роден в Ливърпул, беше почетен за заслугите си в областта на музиката. Той беше придружен от съпругата си Барбара Бах. Ринго вече ще може да се нарича сър Ричард Старки, както е истинското му име.

Чест и слава на сър Ринго (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Не знам как да използвам тази титла правилно. Но очаквам вие да я използвате", пошегува се той с репортер на BBC, сочейки медала си след церемонията.

Другият останал жив член на групата - Пол Маккартни, получи рицарско звание през 1997 г. Маккартни отдавна подкрепяше виждането, че Ринго също трябва да получи такова.

Чест и слава на сър Ринго (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ринго, който в момента се е установил в Лос Анджелис, се присъедини към "Бийтълс" през 1962 г., като замени Пийт Бест преди излизането на първия сингъл на бандата "Love Me Do". Макар често да се смята, че остава в сянката на Маккартни, Джон Ленън и Джордж Харисън, Ринго изпълнява вокали в редица хитове на The Beatles, сред които "With a Little Help from My Friends" и "Yellow Submarine".

Когато бандата се разпада през 1970 г., той продължава да записва песни и оттогава е издал 19 студийни албума.

Той беше въведен два пъти в Залата на славата на рокендрола - веднъж като член на The Beatles през 1988 г. и втори път за соловата му кариера през 2015 г.

Чест и слава на сър Ринго (ВИДЕО+СНИМКИ)

Неговото рицарско звание идва повече от 50 години след като той и другите членове на The Beatles получиха Ордена на Британската империя от кралица Елизабет Втора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Бай

    4 0 Отговор
    Честито Сър Ринго !
  • 2 Реалата

    3 0 Отговор
    Голям, много голям!
  • 3 Страннно

    0 0 Отговор
    А защо самата кралица не му дава титлата както е било преди, а от принца?!