21 Март, 2018 11:00 4 288 7

WTF: Mercedes A-Klasse с 558 коня!

  • mercedes-benz-
  • a-klasse-
  • amg a45-
  • posaidon-
  • тунинг
WTF: Mercedes A-Klasse с 558 коня! - 1

Стандартната A-Klasse, в изпълнение AMG A45 е един от най-мощните компактни хечбекове в света. Audi обаче разполагат с по-як стоков хечбек и може би поради тази причина немското тунинг ателие Posaidon решава да покаже, че и Mercedes може повече.

Те обаче толкова се увличат в работата си, е докарват мощността до умопомрачаващите, за подобен род автомобил, 558 конски сили. Максималният въртящ момент пък достига 660 Нм. Ще припомним, че стоковата A 45 AMG разполага с мощност от 381 коня и пиков момент от 475 Нм.

WTF: Mercedes A-Klasse с 558 коня!

За да се стигне до тези чудовищни показатели, специалистите от Posaidon монтират нов нагнетател, увеличават производителността на интеркулера, монтират състезателни свещи и модифицират всмукателната и изпускателна системи на автомобила.

Агрегатът също така получава и нова инжекционна система, която впръсква и смес от метанол и вода. Изцяло препрограмирана е и електрониката на автомобила. Към момента обаче от Posaidon не съобщават какви са динамичните характеристики на свръх наточения хечбек.

WTF: Mercedes A-Klasse с 558 коня!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Акласаерено

    6 17 Отговор
    Леле тоя Меган RS колко е добъъъър
  • 2 656

    13 0 Отговор
    Мотора на трилъчковия тризъбец май е 2.0 литра а на AUDI 2.5 литра. Но какво да се чудим, във F1 с 1.6 литра турбо двигател без системата KERS достигат 850 - 900 к.с.
  • 3 Немските Галоши

    6 1 Отговор
    Почнаха да правят коли Мерцедес, отново имат интересни модели, 20-тина години се лутаха малко като първите 20 години на корейското автомобилостроене

    Коментиран от #5

  • 4 ВАГ

    6 3 Отговор
    Какво е това WTF в заглавието на статията?!!!
  • 5 Язе

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Немските Галоши":

    От тази кола е Мерцедес е само емблемата и интериора.Иначе безмислена мощ за такъв клас кола.
  • 6 smeh

    0 0 Отговор
    Впечатляващо за 2.0, което може да се кара ежедневно. Обаче има едно голямо НО и то е - Концептуално сбъркания обем, който е плод на даунсайзинга и желанието на Мерцедес да покаже, че МОЖЕ. Да, можеш да изкараш много мощност от малка кубатура, но приятен ли ще е за каране такъв лагав мотор ?

    За новото РС3, което е 400 коня и е 2.5/5cyl в американски customer ревюта, собственици споделят, че е леко лагава и няма throttle response-a на 400 коня кола, като споменават дори и малкото братче S3, че в ежедневието се кара по-приятно, защото е с по-малко турбо и развърта по-рано.

    Та мисълта ми беше, че такива коли рядко се взимат с идеята да се карат в сток вариант и неминуемо се минава през ъпгрейд на турбото, което при Мерцедеса изисква най-много компромиси заради кубатурата(спрямо РС3 и 1М/135i).

    No replacement for displacement.
  • 7 Мачо

    0 1 Отговор
    Т'ва за еверидейка не става! Със тия 500 коня.. щи стане лошо да го зареждаш през 30мин. Айде моля ви се! Купете си няква Toyota електрическа.