21 Март, 2018 16:00 7 536 83

Какво не открих в Русия?

  • владимир путин-
  • русия-
  • путин-
  • избори-
  • президент

Ето как не открих в Москва шанса си за журналистическа награда

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Понеже виждам, че любимото занимание на депутатите и евродепутатите от ГЕРБ е да четат статуси от фейсбук, а след това да раждат дълбокомислени тиради, ще се опитам да блесна на техния фронт, та току-виж прочели, но вече положителна декларация за мен. И така - ще ви напиша какво НЕ открих в Русия.

1. Зареден с евроатлантически плам, либерални дълбини и трайна вяра в стабилността започнах да издирвам дупки по руските улици. Не открих такива. Пребродих пеш центъра на Москва, за да изоблича нефелните ремонти на Кръволока от Кремъл и да докажа колко по-качествени са ремонтите на партийните фирми на ГЕРБ, но уви не намерих дори една тъпа дупчица. Мои колеги летяха чак до Кавказ, за да натрием носовете на наглите путинисти с разтърсващи фотографии на мизерията на улиците, но уви и там не откриха такива...

2. Леко отчаян, но изпълнен с непогрешима вяра във великите геополитически качества на Бойко Борисов и компания, реших, че съм длъжен да обрисувам мизерстващите руски села, тяхната драматична бедност и жестокостите на местните православни фундаменталисти. Ето как се появих в Ясна Поляна. Беше навалял два метра сняг. Ама гледаш улиците почистени, пътечките направени, а стъклата на дървените къщички запотени от топлина. Не открих потресаваща мизерия. Едно обикновено и красиво село. Но разтърсващият удар предстоеше - в центъра на Ясна Поляна беше вдигнат чисто нов културен дом. Ахаа, казах си аз, построили са го специално, защото знаят, че ще идват наблюдатели, но ядец - оказа се, че това е политика от 5 години насам - всяко село да си има чисто нов културен дом, обществена сграда за всички.

3. От прозореца си в хотелската стая наблизо виждах силуетите на московското сити - 20-тина небостъргача, чийто футуристичен вид вкарваше интересен момент в пейзажа. Моментално видях шанса си да грабна грант от "Америка за България". Дори съчиних заглавието: "Потьомкинските небостъргачи на Москва". Щеше да е разтърсващата история за това как Маниакът от Кремъл налива парите в бетон и стъкла, където не живее и не работи никой докато народът се клати полугладен по улиците и единствено мисълта, че един ден Навални ще стане президент, а Ксения Собчак премиер му дава сили за живот. Седнах дори да пиша текста и вече виждах как ми връчват награда за доблест, смелост, кураж и гениалност, но реших да отида на място, за да видя с очите си кошмара на празните небостъргачи. И, ужас, те бяха пълни, хора щъкаха насам-натам без да осъзнават, че са пленници в концлагер, където всеки, който е различен бива поднесен като малки ордьоври на заседанията на кабинета, западни фирми и марки бяха отворили офиси. Не открих нищо, което си струваше да опиша. Още плача.

4. Напълно изтощен и смазан, но изпълнен с кротка вяра в непобедимия дух и последната реч на Жан-Клод Юнкер, реших да мина по магазините. Гледката на празните рафтове и путинистите, които се влачат от глад по подовете щеше да ми повдигне настроението и да ме убеди, че ние живеем в най-добрата от всички възможни Българии. Свърнах в първия от тях - Елисеевският магазин на "Тверская". Още в началото нещо ме жегна в сърцето - стори ми се, че магазин, който прилича на пищен бароков дворец едва ли ще оправдае очакванията ми, но ги пренебрегнах. И там, кошмар, не открих празните рафтове. Дори напротив - пръскаше се от продоволствие. Не се отказах от борбата обаче. Реших да снимам цените убеден, че ще натрия носа на всички продажни русофили, които все дрънкат, че живеели зле. И ръката ми потрепери. Повечето цени на хранителните стоки бяха по-ниски от нашите, някои много по-ниски. А пък заплатите им доста по-големи. Ама нали такова, санкции...Няма, братче. Няма нищо за описване. Нищо.

Ето как Не открих в Москва шанса си за журналистическа награда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    54 104 Отговор
    Ами вземи и се премести там, като толкова ти харесва!

    Коментиран от #4

  • 2 антисоросоид

    98 28 Отговор
    Тази статия е.. мвамата на соросоидните джендари от софия. Малее, сега един месец ще са като болни и ще се дрогират нонстоп докато издъхнат.....

    Коментиран от #5

  • 3 Kcaniba

    43 108 Отговор
    Ами да си беше останал в москолията бе, джурналистче! Руските дипломати защо плакаха като напускаха Англия??? Нали уж било много убао в Северна Нигерия! Всички руски роби - за постоянно в Сибир!

    Коментиран от #61

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Kcaniba

    30 79 Отговор

    До коментар #2 от "антисоросоид":

    Да бе! Направо не знам сега как ще живея защото видиш ли някакъв платен руски подчовек бил казал нещо за някакво място. Лелеееее край, отивам да си режа вените!

    Коментиран от #9, #60

  • 6 гост

    87 22 Отговор
    пич, вкарваш си автогол с тая статия - сега ще почнат едни тиради, как са ти платили да идеш там, бил си на тяхна издръжка и си написал поръчкова статия. Неспособните да мислят сами, повтарят като папагали това, с ковото ги облъчват и няма шанс да прозрат истината в напаисаното или дори да предположат, че грешката е техния телевизор.
  • 7 антисоросоид

    75 21 Отговор
    Малее ,реват соросоидите и вият кат песове от безсилие и гняв ! Леко да се негътнете бе . Ударете си двойна доза от "америка за бг" та да си отпуснете .
  • 8 Хихихи

    75 22 Отговор
    Браво за статията!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 патриотъ

    84 16 Отговор
    Браво,перфектна статия с умерен хумор,която показва действителността и истината и уличава лъжите на соросоидните елементи,че живота в Русия бил такъв или онакъв,но лош!
  • 11 Наблюдател

    27 65 Отговор
    Сашето е стара подлога. първо американска, а сега руска. Винаги действа според ситуацията.
    Когато Сашето обичаше Америка дори беше написал наръчник от 20 причини да я обичаш. Всеки може да ги прочете на :

    http://alexsimov.blogspot.bg/2006/04/20.html

    Интересно защо все още не е написал причините поради, които да обичаме Русия.

    Коментиран от #13, #15, #77

  • 12 мъкъ

    51 8 Отговор
    мъкаааа, дъка. Сега шта са дорогират джендарете у софее и некой може и да си идат до вечерта

    Коментиран от #14

  • 13 симо

    58 16 Отговор

    До коментар #11 от "Наблюдател":

    скъпи ми нежен , женствен наблюдателчо. ти неможеш да обичаш русия щото си вързан пожизнено към соросоидната гей организация "америка за българия" . За наркозависимите гейове няма свобода....

    Коментиран от #18

  • 14 Наблюдател

    18 40 Отговор

    До коментар #12 от "мъкъ":

    Много елементарно и първосигнално разсъждаваш. Дори и за русофил. И си написал 3 поста с едни и същи простотии с различни никове.
  • 15 OMG WTF

    25 48 Отговор

    До коментар #11 от "Наблюдател":

    Или с други думи - Болен Лидеров номер 2. Ама нищо. Важното е, че рублоидчетата си верват. Ама никой не емигрира натам бе дееба. Сигурно не обичат чисто новите "културни домове". 😊

    Коментиран от #16, #79

  • 16 Наблюдател

    29 50 Отговор

    До коментар #15 от "OMG WTF":

    Най-доброто лечение на русофилията е живот в руската кочина. От три до 6 месеца са достатъчни да излекуват и най-върлия русофил. Например баш русофила на Франция Жерар Депардьо, поживя известно време в Русия, дори получи безплатно жилище от Путин, но след като изтрезня веднага избяга чак в Белгия за да обича русия от там. Нашите форумни рубладжии едва ли ще изтраят в руския рай повече от половин година.

    Коментиран от #19, #33

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Наблюдател

    17 43 Отговор

    До коментар #13 от "симо":

    От доста време пишеш едни и същи простотии, бих ти отговорил, но знам, че ще ме изтрият. Но кажи ми ти защо обичаш кочината? Защото си влюбен в епилирания торс на джуджето правещо се на мъжкар или поради някоя друга още по-морална причина.

    Коментиран от #23

  • 19 лекар

    35 15 Отговор

    До коментар #16 от "Наблюдател":

    Наблюдател , вие сте тежко болно същество с неустановен пол. Идете незабавно при лекар специалист за експресно лечение. Всяка минута е важна. можете да не дочакате лятото

    Коментиран от #21

  • 20 Наблюдател

    12 34 Отговор

    До коментар #17 от "мънфич":

    Търси на Позитано 20 или в офиса на Атака. там със сигурност ще намериш това, което търсиш.

    Коментиран от #24

  • 21 Наблюдател

    13 35 Отговор

    До коментар #19 от "лекар":

    Колкото русофилите сте български патриоти, толкова и ти си лекар. "симо".
  • 22 леле

    22 43 Отговор
    В някаква друга Русия и Москва явно си ходил - вероятно специално приготвена за теб! Истината е, че цените са много по-високи от при нас. Че заплатите и доходите на "смучещите" цяла Русия граждани са по-високи. Но току-що предизборно увеличената минимална заплата е със 100 долара по-ниска от мизерната минимална заплата при нас. Писна ми от тъпи пропагандатори на руските служби!
  • 23 антисоросоид

    47 19 Отговор

    До коментар #18 от "Наблюдател":

    Русия ми е близка до сърцето още по рождение но я заобичах още по силно след появата на соросоидните гейове и тяхната враждебност към Русия. От този момент не само я заобичах но и намразих смъртно соросоидния боклук в софия. Даже съм готов да го почиствам безплатно. Така както пишеме , така мога най хладнокръвно да те разглобя на съставни части с резачка за дърва.

    Коментиран от #26, #27, #28

  • 24 Kcanisanaiba

    7 20 Отговор

    До коментар #20 от "Наблюдател":

    Хахахах шах и мат за руският гендер от коментар 17!!!
  • 25 АнтиБсп

    12 25 Отговор
    Ти търси пътища по руските села ...

    Коментиран от #69

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 антисоросоид

    10 21 Отговор

    До коментар #23 от "антисоросоид":

    А члена на Путин ми е близак до джи точката още девствените ми години. Заобичах го още по силно след като Бай Ердо ме отвори за мъжката любов.
  • 28 Наблюдател

    11 25 Отговор

    До коментар #23 от "антисоросоид":

    Демонстративната ти хомофобия е сигурен признак,че си латентен хомосексуалист и, че при първа възможност ще преплуваш на отсрещния бряг. А перченето ти с резачката , също толкова демонстративно е признак на потисната и мачкана през целия си живот личност страдаща от дълбока депресия. Пиши си простотиите във форума докато те търпят, но това не е терапията, която ще ти помогне да се излекуваш.

    Коментиран от #31

  • 29 goni

    13 21 Отговор
    Русия е нещо опасно! Който не е живял и работил там не знае за какво става въпрос! Хваща за сърцето! Ама,яката!:) Тия са успели да убедят сумата народи че така се живее добре! С това чудо по добре не се закачай! Кой се е закачил, бел ден не е видел! Не се шегувам! Кой както иска така да го възприема!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Вей Хайвей

    22 11 Отговор
    БГ.Соросите със съкрушени сърца онагляват до безобразие. Свалете превръзката от зъркелите и погледнете истинския свят!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Наблюдател

    11 20 Отговор

    До коментар #33 от "селянин":

    Приятелю и ти ги каканижеш едни и същи простотии. Ако ти за забранят да пишеш думичките "соросоид" и джендър", в която незнайно защо сте се влюбили всички русофили, нищо няма да можеш да напишеш.
  • 35 гост

    19 15 Отговор
    Симето го знаем - стара руска подлога е :) А преди 10тина години пак беше подлога но американска ! Извода е че ако си роден подлога си оставаш подлога ;)
  • 36 Вирусолог

    17 23 Отговор
    Русия е болест разпространявана от полухора с ментална хипертрофия от вируса на абсолютната лъжа мутиращ в робска русофилия. Симов и двете форумни отрепки са типични.
  • 37 БСП фракция ЛЯВА РЕЗБА

    12 18 Отговор
    Ами няма да е зле да се преселиш там, ще си първият такъв идиот за годината!
  • 38 IQ - 1000

    33 12 Отговор
    Соросоид означава човек който работи за НПО и кеси по разни сайтове и форуми и плюе по Русия по конкретно В.Путин!
    Соросоид означава човек който защитава чуждите интереси за сметка на интересите на собствената си родина!
    Синоними на соросоид са- Предател! Юда ,Изменник, Сребролюбец,Алчен егоист, и тем подобни!
    Соросоид е много мръсна дума!
    Соросоида прави всичко за пари без изключения стига да се облагодетелства лично!
    Соросоида е изключително нагъл и арогантен!
    Соросоида се представя за начетен човек а всъщност е Един - Лаик!

    Коментиран от #40, #41

  • 39 IQ - 1001

    15 24 Отговор
    Що бягат руснаците от рая - ум не ми побира. Все на Запад... Явно ми не стига айкюто...

    Коментиран от #42

  • 40 Гостенин

    11 16 Отговор

    До коментар #38 от "IQ - 1000":

    До №38
    Бъркаш соросоид със русофилистик!
  • 41 Бесен Язовец

    13 27 Отговор

    До коментар #38 от "IQ - 1000":

    Рублоид означава човек който работи за НПО и кеси по разни сайтове и форуми и плюе по САЩ, НАТО, ЕС и развитите Западни държави.
    Рублоид означава човек който защитава чуждите интереси за сметка на интересите на собствената си родина!
    Синоними на рублоид са- Предател! Юда ,Изменник, Сребролюбец,Алчен егоист, путлераст, русораст, руска подлога, руски слуга, гендер, обратен и тем подобни!
    Рублоид е много мръсна дума!
    Рублоида прави всичко за пари без изключения стига да се облагодетелства лично!
    Рублоида е изключително нагъл и арогантен!
    Рублоида се представя за начетен човек а всъщност е Един - Лаик!

    Коментиран от #44, #55

  • 42 IQ - 1000

    28 7 Отговор

    До коментар #39 от "IQ - 1001":

    Еми явно iq ти е малко!
    А що британците бягат към Австрали,Н.Зеландия,Канада ?
    И що британците си купуват колиби в БГ.?
    Щото е много хубаво ли?
    И руснаците не бягат в З.Европа както ти пускат инфото от НПОто а си купуват имоти щото могат!
    Руснак в Германия,Британия ,САЩ няма да видиш да работи, а ще го видиш на почивка и да учи!
  • 43 Вили

    9 17 Отговор
    А по далечните губернии как е. Там бог високо цар далеко.

    Коментиран от #66

  • 44 OMG WTF

    26 11 Отговор

    До коментар #41 от "Бесен Язовец":

    Грешиш! Казва се РУСОФИЛ а не рублоид!
    РУСОФИЛА Е - благодарен човек който цени Русия че го е освободила два тъти 1 път от Турците 2 път от фашистите !
    Русофила - е точен човек за който думите благодарност и справедливост все още означават нещо !
    Антипода на РУСОФИЛА е СОРОСОИДА !

    Коментиран от #49, #53

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Българофил

    12 19 Отговор
    Симов е ясен. Нещо като Волен. Но защо руските олигарси живеят на запад? Чудесна е книгата на Ан Гарълс "Пътуване в истинската Русия". Става дума за Урал и Челябинск. Доста по- различно от витрината Москва. По Европа ТВ снощи от 22.35 гледах чудесно интервю с ген.Решетников.На перфектен български каза, че Путин и Русия правят отказ от случилото се в СССР и че русофил трябва да е нещо доста по- различно от съветофил...Интервюто продължи около 25 мин.Въпросите зададе Коритаров...Има стремеж към нормалност в Русия, но това е бавен процес...

    Коментиран от #50

  • 48 ЗАПОЗНАТА

    18 6 Отговор
    ЗАБЕЛЯЗВАМ, ЧЕ ИМА ДОСТА ОБАЖДАНИЯ ОТ ФОНДАЦИЯ РОЗОВИ ГАЩИЧКИ ЗА НЕГРИ И АРАБИ
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 IQ - 1000

    19 7 Отговор

    До коментар #47 от "Българофил":

    Преди 2 г.в БЪЛГАРИЯ идва примиера на Финландия и я водиха във Факултета а преди 4 г.по BBC се завъртя един материал как ци...и в Ботевград се греят на едно кюмбе !
    Това България ли беше?
    Това бг.начина на живот ли е?
    Това е представата на твойта НПО за реклама на България пред цели свят!

    Коментиран от #52

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Българофил

    5 12 Отговор

    До коментар #50 от "IQ - 1000":

    Това, че одобрявам ген.Решетников, значи НПО. Така ли? Доста примитивно! Нормално е руснаците да искат да са нормални. Путин е бил агент в ГДР. Все пак е живял в Европа. Но масата е инертна. Става дума , че руснаците се връщат към традициите на империята , а се срамуват от дивотиите на соца. Затова е бавен процеса на освестяване. Това каза Решетников снощи на Коритаров. И тука масата е инертна. Всичко е бавно, бавно...
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 OMG WTF

    3 12 Отговор

    До коментар #51 от "OMG WTF":

    Значи има и други руски ментета, които ми ползват името? Не знаех. 😁

    Коментиран от #57

  • 55 съболезнования

    6 1 Отговор

    До коментар #41 от "Бесен Язовец":

    Голяма юфка ти е в главата. Добре се описваш! Може би срещу себе си имаш огледало?! Ама мнооооого са ти объркани понятията хибриде! Да не са ти свързали схемата на обратно? хахаха

    ... всъщност няма значение! Твоята истина явно си е само за теб и за хора с твоята схема и диагноза! Четящите добре ви разбираме и съчувстваме, кой по-вече, кой по-малко.
  • 56 OMG WTF

    11 7 Отговор

    До коментар #53 от "Мразя рублороби, но обичам майките им":

    Много поЗдрави за майкати от мен
  • 57 OMG WTF

    7 5 Отговор

    До коментар #54 от "OMG WTF":

    Менте, този никнейм ми е от 1 г.поне! и не ми е приятно да го ползваш

    Коментиран от #58

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 По руски

    2 1 Отговор
    https://m.fakti.bg/technozone/292278-shumoizolaciata-na-novata-lada-video
  • 60 Христо

    11 1 Отговор

    До коментар #5 от "Kcaniba":

    Няма по-отровно нещо от злобата и завистта.
  • 61 Кукувци

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    Плакали? Вие виждали ли сте, как те плакаха?
    А ако са плакали не ви ли е хрумнало, че се сбогували с приятелите си, които са ги изпращали?
  • 62 Москва Берлин Скопие

    20 4 Отговор
    Не съм бил в москва от 25 години и нямам наблюдение, но бях в Берлин, Скопие, Амстердам и Букурещ. Дупки няма. По магазините има и скъпи храни, но и доста по-евтини. Така че безобразието ГЕРБ с 16 милиарда спестени от ДДС го няма никъде. И няма да се учудя и Русия да е така. Даже по Западните Балкани не е така лошо като тук. Да не говорим откога не са мити улиците
  • 63 Кукувци

    18 7 Отговор
    Не ходете в Русия, русофоби, няма да можете да живеете след като осъзнаете, че Русия е на светлинни години пред вас в развитието си.
  • 64 стоян георгиев

    5 13 Отговор
    чудесна статия,другари тръгваите.няма дупки добри заплати магазите пълни евтини стоки ,даже и културен дом в ясна поляна.та журналиста дето писал тия платени лъжи що не вземе да остане там,ще му дадат наградата максим горки или нещо друго подобно .интересно като е толкова хубаво що руснаците пишат постоянно обратното и бягат към българия и други мизерстващи страни,а в обратна посока ни един .та даваите другари ,кавказ ви чака !!!!

    Коментиран от #67

  • 65 Знаещ

    6 1 Отговор
    По твоята логика и англичаните и ирландците бягат в България. Има доста заселили се по селата.
  • 66 Сибирь

    12 3 Отговор

    До коментар #43 от "Вили":

    Красноярск на 4200 км. от Москва достсатъчно ли ти е далече? Уреден град ,с хубави пътища,работеща промишленост,активно се строи. На тъща ми,живееща в апартамент в стара къща и дадоха нов , напълно безплатно.До нас построиха чисто ново училище (щото руснаците измирали). За две години построиха 7 км. мост с три детелини над Енисей (3 км. широка река,разделяща градът на все),сега ще строят квартал за 100 000 души. Пътищата са по-добри от тия в България,бензимът е около 1лев литърът,пазрното е 30-40 лева за 70 кв./м. апартамент.Вън е -43,а вътре +26 ! Цена за подгряване на 1куб.м. топла вода - 30 стотинки! Отделно една от компанията на тъщата стана баронеса в Германия през 2001г. ,като се прибира в Германия го прави с две чанти салам. Прекрасни храни! Верно е ,има села в които не са много добре ,но те са на 200-300 км. от най-близкият град!

    Коментиран от #68, #82

  • 67 Сибирь

    6 3 Отговор

    До коментар #64 от "стоян георгиев":

    Въобще бягат украинците в България и българите от България! Когато видиш някой на заплата по-ниска от тази на местните,значи е избягал! А много руснаци се заселват в топлите страни заради отвратителният климат в Русия!

    Коментиран от #81

  • 68 Кукувци

    14 4 Отговор

    До коментар #66 от "Сибирь":

    Русия е огромна. Трудно човек може да се представи колко е голяма и в какви климатични условия живеят хората в част от регионите. Никой не би издържал. Не навсякъде има и не може да има блага на цивилизацията. В оймякон, например, няма канализация и няма да има. Защото температурите падат до -70. В някой северни малки селца не може да направиш никакви тротоари освен дървени, заради блатото, на което са построени.
    България е с размери на един регион , ако не е една област, в Русия, с прекрасен климат, с уникални природни дадености.
    С население на един град в Русия и пак не можете да въведете ред нито в инфраструктурата, нито в битовите условия . В София до скоро имаше райони без канализация.!!! Не знам , дали вече са направили или още са така.
    Престанете да мислите с щампи и стереотипи.
    В 21 век е Русия, а русофобите са в 20 в най добрия случай.
  • 69 АКО НЕ СИ ХОДИЛ В ГОВЕДАРСКИТЕ СЕЛА

    7 5 Отговор

    До коментар #25 от "АнтиБсп":

    ГЛЕДАЙ ПО ДИСКАВЪРИ ЗА КЛИНИКАТА НА ДР. ПОЛ - ВЕТЕРИНАРЯ И ША ВИДИШ ПРАХУЛЯКА ДЕТ ДИША ПРИ ПЪТУВАНЕТО ОТ ВЕЛИЖ ДО ВИЛИЖ С ДЖИПЧЕТО СИ ЩОТ ПРОСТО И ТАМ НЯМА ГРАМ АСФАЛТ.
  • 70 Шаран БГ

    6 4 Отговор
    София не е България и Москва не е Русия ! И това е нормално. Всеки си бръсне и ароматизира лицето - не задника.
    Склонен съм да вярвам на голяма част от написаното- с резерви естествено - Москва не е Русия
    В Европа на всеки 5-8 км. има селище. Даже на места,ако няма табели, няма да разбереш, че преминаваш в друго населено място! В Русия / дори в по-гъсто населената западна част/ разстоянията са поне десетина пъти по-големи. Смешно е да искаш там 12 метрови асфалтирани пътища. Ако има черен/грунтов/ и можеш да преминеш без да затънеш в калта или в снега - берекет версин - казва турчина. "Великият"Наполеон, ако е знаел какво го чака в Русия , нямало да тръгне на изток.Още "по великият " Хитлер - тоже !!-Нормално е да си поддържат съществуващите пътища
    А за пари и цени може да говори само този, който живее и работи някъде поне година време. Често пъти и това време не е достатъчно. Нима може да се сравнява хранителен магазин в кое да е родопско село с лъскавия "Кауфланд" в областния град ?
    За т.н." Културни домове" / зер има НЕкултурни/ вярвам, че властите в Русия полагат грижи. Те са част от пропагандната машина на властта. Ние си ги наричаме Читалища и заедно с училищата "смело " ги ликвидирам Кой кого да агитира, че и защо "
  • 71 Кукувци

    12 4 Отговор
    Много са лъжете, че само Москва е подредена в Русия, като град. Естественно, Москва е уникална, столица е, с този град не може да се сравняват много столици в света, да не говорим за провинциалните градове.
    Не прокарвайте тезата, че само Москва се развива в Русия. Който се интересува, лесно ще се увери в това

    За съжаление опростачват част от българския народ със страшна сила. Войнстващата неграмотност е на лице- почетете постовете на русофобите. Само арогантност, груби квалификации и вербална агресия. Не владеят руски език, нямат достъп до алтернативна информация на тази, с която ги облъчват, нямат никакви аргументи против, затова с тази
    агресивна "експресия" заливат сайтовете. Жалка картинка. Добре че все се намира някой да им го каже, може и да се замислят.
  • 72 Искам и аз

    3 7 Отговор
    Молодец, Симов, обичам те! Ще събера пари и ще отида на екскурзия в Москва.

    Коментиран от #75

  • 73 Чичо бляд

    9 4 Отговор
    Искам да попитам защо Путин на изборите се водеше в Mercedes а не в някой танк

    Коментиран от #78

  • 74 Townboy

    7 6 Отговор
    Тази статия е пропуск в твърдата линия на "Америка за България" да ни убеди, че не сме българи а безполови космополити и най-големият ни враг е Путин.
  • 75 Кукувци

    6 2 Отговор

    До коментар #72 от "Искам и аз":

    Отидете в Санкт Петербург, в Казан, в Нижни Новгород, в Псков, в Сочи........на Валаам, на Байкал, на Камчатка...
    Това един голям пропуск, който, действително, съществува в Русия- не развит достатъчно туризъм по цялата Русия. Огромни разстояния не улесняват задачата.Сега по тая тема има държавни програми за развитие у нещата се променят.
  • 76 Радев

    8 3 Отговор
    Браво пич направо ги разби джендарите!!!
  • 77 Обзървър

    3 6 Отговор

    До коментар #11 от "Наблюдател":

    Ти пък кво толкова се чудиш
    Човека пише за пари
    Има кинти пише, няма кинти не пише
  • 78 Трол

    4 1 Отговор

    До коментар #73 от "Чичо бляд":

    Защото руснаците ползват мерджаните за вътрешно ползване, а ходят в чужбина с танкове!
  • 79 Гостей

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "OMG WTF":

    Никой нормален не емигрира от родината си !
  • 80 Гостей

    7 3 Отговор
    Емигрират мошеници, крадци, осъдени за престъпления и...кур.и..те, все предатели на родината за пари, НЕВЪЗВРЪЩЕНЦИ !
  • 81 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #67 от "Сибирь":

    пак ли почна с глупостите бе сибирчо?руснаците не бягали!!!!!ами има статистика и то руска бе сибирчо.само за 2014 са избягали 300000 руснака от русия,заради икономическата криза.следващите три години е и по-зле.бягали само украинците!!!да украинците също бягат ,но руснаците се сцепват да го правят.бягат основно в скандинавието,германия,сащ!!!така казва руската статистика ,дето не е хич топло ,а има добър стандарт,демек може да се изкарват парици .лошото е че избягалите нямат статут да бачкат и основно го правят на черно ,демек ниско платено иизвън закона!в българия руснаците са единствените бели хора дето бягат по икономически причини.вече са близо 50000 човека пак по статистика .ползват ниските цени на имотите у нас за да се легализират.пълно е с такива в поморие,бургас и варна и основната част не са дошли тук щото са богати,а щото не им се живее в благоденстващата русия.
  • 82 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #66 от "Сибирь":

    ти дали си бил в красноярск?аз не съм бил,но напиши красонярск дороги и ще се нагледаш на хубави пътища?иначе браво на тъща ти и тук щеше да и дадат апартамент ако и бутнеха имота ,даже можеше да вземе два!и построили мост!!!!браво бе !!!!да не повярва човек че даже мост построили.иначе за едно си прав краснояарск е добре,един от трите града в русия дето горе долу става .има бизнес щото там е нефтената индустрия на русия,но на целия зор заплати около 1000 лева средно и се мери с българия ,разбираи с наи-бедната европеиска страна ,дето бие красноярск с 60 лева по-високи заплати.ама русия освен красноярск и москва е още поне 130 млн бе убавец. и за да не се излагаш има статистики включително и руски та поглеждаи в тях преди да пишеш за саламите :)!в българия също има вкусни салами ,продават ги на много места само да ти се ядат.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.