Last news in Fakti

21 Март, 2018 14:55 3 903 16

Сърбия дава по 840 евро за първо дете

  • сърбия-
  • раждаемост-
  • дете

Белград стимулира раждаемостта

Сърбия дава по 840 евро за първо дете - 1
Снимка: Shutterstock

Сърбия предприема нови действия за стимулиране на раждаемостта в страната, съобщи радио и телевизия „Сърбия“.

От 1-ви юли семействата ще получават еднократна помощ от 10 000 динара за първо дете. Сумата се равнява на 840 евро.

Информацията беше обявена от сръбския министър по демографската политика Джукич Деянович. Той допълни, че на родителите с второ, трето и четвърто дете от началото на тази година, ще бъдат осигурени допълнителни надбавки.

Родителите с второ дете ще получат надбавка от 10 000 динара, тези с трето от 12 500 динара, а тези с четвърто 18 000 динара. Те ще бъдат получавани през следващите 10 години.

Според Деянович е притеснително това, че 600 000 двойки в страната нямат деца. Той допълни, че тези, които са правили неуспешен опит за инвитро зачеване, ще получат право на втори.

Ще бъдат въведени и бонуси за работодателите, които осигуряват облекчения за служителите, които има деца. В момента се обсъждат допълнителни стимули.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники

    27 1 Отговор
    Първо се замислих ... а ние какво правим по въпроса наще няма ли да развържат кесията ... после се сетих че май-по добре и тия помощи детски дето дават в момента да ги резнат !!! Ако ме разбирате правилно ...

    Коментиран от #4, #6

  • 2 Керемидчиев

    15 2 Отговор
    Всичкото нашо роми аиде у Сръбско, пари це се изкарват.
  • 3 Бъдете по Добри

    12 1 Отговор
    тука за циганче не дават толкова!... :D
  • 4 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ники":

    Какво правим ли? Ами не дават детски на работещите със заплати над минималната. Единственната помощ, която българските родители заслужават е намаляване на данъчната основа в края на годината и така годишната "субсидия" за дете се равнява на 20лв. 20лв заслужават работещите родители, 250лв при раждане на дете (сумата е различна за различните общини). На Запад работещ родител със семейство и деца получава сериозни проценти намаление от данъците и таксите, например не му одържат 40%, а 25% от брутния доход, което е сериозна сума всеки месец.
  • 5 гост

    19 0 Отговор
    б българия отдавна има геноцид спрямо собственото население
  • 6 Ромул

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ники":

    Тодор Живков допусна подобна грешка и сега ние берем плодовете на глупостта му.Трябва да се подпомагат финансово, жените с образование и студентките.И то не само с пари,а и с жилище.На България и трябват работещи и можещи.Ако е само за население, то може и внос от Виетнам.Поне ще решим и проблема с кучетата......
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Кукув

    3 2 Отговор
    МИ НЕДЕИ САКЪН ЦИГАНТЕ ДАН ЧУЯТ ЧЕ ШИ ПРАЯТ ПО 10 ЧАВЕТА.ТЕ МЛАДИТЕ БЪЛАРИ УЧАТ В БГ БЕЗПЛАТНО И АЙ МЕСИ ЧАУ И ЗАМИНАВАТ ГОТОВИ КАДРИ ДА БАЧКАТ В ДРУГА ДАРЖАВА СЕМЕИНО ДО ПЕНСИОН.
  • 9 Varna

    5 0 Отговор
    Четеш ли новините г-н Борсов или четеш Винету
  • 10 Varna

    4 0 Отговор
    Грешка ,г-н Борисов.Извинете
  • 11 стоян георгиев

    5 0 Отговор
    българия трябва да дава еднократно по 10000 лева за първо,15000 за второ и 20000 за трето и следващо дете на родители със средно образование без психически заболявания и нележали в затвора,както и уседнали у нас през последните 5 години.тва ще ни струва колкото да купим 20 самолета .при едни такива мерки раждаемостта у нас ще се засили и то чувствително.
  • 12 kiro

    3 0 Отговор
    Незнам, дали подобна мярка ще е хубаво нещо в България. Защото ако напрявят подобно нещо тука на 80 % ще се възползват само римляните. Подобно нещо би било много хубаво ако е запазено само за етнически българи а не тези дето са българи по паспорт.
  • 13 Тошко

    0 0 Отговор
    10 000 динара се равняват на 84 евро...
  • 14 Тошко

    0 0 Отговор
    Може би сте изпуснали една 0 на 10 000,
    https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018&mm=03&dd=21&nav_category=12&nav_id=1371784
  • 15 гост

    0 0 Отговор
    Българите от български произход се притесняват и се страхуват да си раждат деца, понеже за това трябва дом, трябва надеждна работа с доход, който да може да позволи отглеждането на бебе и съпътстващите разходи. Българите от цигански произход раждат деца, за да имат доход от социалните служби, ваучери, облаги, може и няколко ТЕЛК-а. И така една многодетна циганка, която сама пълни чакалнята пред личен лекар взима повече отколкото нормално работещо семейство с двама отговорни и трудещи се родители, които си плащат данъците, осигуровките, пестят за ремонт на детската стая, за дрехи и играчки. Циганката цял живот не е плащала данъци, ток и вода, глоби и дори такса за личен лекар, защото е неосигурена и ходи в спешното. Българката работи, гледа си детенцето и плаче, че този месец нямат достатъчно за ток, понеже детето е било болно и са дали 60лв за лекарства.
  • 16 мьж

    0 0 Отговор
    Браво фен.Време е тези които спят зимен сьн в парламента да направят нещо читаво.
Новини по държави: