Last news in Fakti

22 Март, 2018 08:31 2 405 5

В Гърция конфискуват кола за контрабанда

  • цигари-
  • гориво-
  • алкохол-
  • гърция-
  • контрабанда

Атина ни тараши за цигари и пиене

Гръцките власти започнаха масови проверки на автомобили, които идват от България и Македония. Причината са зачестили случаи на нелегален внос на бензин и цигари, съобщиха местните граничните власти. Затова са увеличени екипите на всички пунктове, пише в. „Труд“.

Ако доскоро основният поток на нелегално внесени цигари, алкохол и бензин минаваше предимно през ГКПП „Промахон” и „Маказа”, вече ежедневни опити за контрабанда има през всички пунктове, посочват от полицията. И уточняват, че се проверяват не само български автомобили, а всички, които влизат от нашата страна. Само за ден за нелегален внос са арестувани гърци, сърби, македонци и дори германци и италианци. Нарушителите трябва да знаят, че освен глоби за контрабанда се конфискува както стоката, така и автомобилът, с които се транспортира.

Случаите на нелегален внос зачестяват, защото в Гърция цените на цигарите и бензина са доста над тези у нас. Кутия от най-масовите марки струва между 3,5 и 4,7 евро, при около 2,50 евро у нас. Литър от най-масовия бензин А95 там се продава по 3,12 лв., а дизелът – близо 2,70 лв. за л.

Пътуващите трябва да знаят, че всеки човек може да пренесе през граница на ЕС до 800 броя цигари (4 стека), 400 броя пурети, 200 пури или 1 кг. насипен тютюн. При алкохола допустимите количества са 10 литра концентрат, 90 л вино или 110 л бира на човек.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    9 6 Отговор
    Ми те гърците, винаги са били по-хитри и по-умни от българите.
    Затова ще са по-добре от нас.
  • 2 Туриста

    21 8 Отговор
    Ами спрете да ходите там бе тъпанари!
    Отдавна Турция и Гърция съм ги отсвирил.
    По границите се чака по половин ден. На връщане също. Движението е натоварено и изнервящо. На границата те тарашат, като престъпник все едно не сме в ЕС. За най-малкото правят проблеми. Виждал съм как са връщали и ну са пущали коли да влязат просто ей така без причина. Хората с деца, чакали половин зен, а митничаря нещо не е на кеф и им казва, че няма да ги пусне и толкова. Турците и те са много нагли копилета. Ако не си с ман-гал-ско име се правят на интересни и можеш винаги да очакваш проблеми. Имаме си толкова красиви места, че чак ми е чудно какво правим при тея наши южни съседи. Аз лично съм някъде в някоя къща за
    гости или малък семеен хотел. Пълно е с такива в Родопите, Стара планина, Пирин. Красота, тишина, чист възд,х и спокойствие. Няма ги нервите, които ще потроша да ходя в Гърция примерно. Дя отидеш там 1-2 пъти да видиш е ок, но ня всеки по-така празник да ходиш си е чиста 0лиг0френия.
  • 3 BRABUS

    9 0 Отговор
    Не ходете в каръкачания !

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Lubo

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "BRABUS":

    В германия, за българите е стек и половина (15 кутии)