22 Март, 2018 15:05 5 413 17

Българче с кралско потекло покори модните подиуми в Москва (СНИМКИ)

  • москва-
  • седмицата на висшата мода-
  • българче-
  • елизабет-амитис абдулджалил-
  • висша мода-
  • дизайнери-
  • кристина кибовская

7-годишната Елизабет-Амитис Абдулджалил е правнучка на последния сирийски крал

Българче с кралско потекло покори модните подиуми в Москва (СНИМКИ) - 1
Снимки: Facebook

7-годишно българче, в чийто вени тече истинска кралска кръв, завладя сърцата и умовете на публиката по време на тазгодишната Седмица на висшата мода в Москва. Всъщност, малката Елизабет-Амитис Абдулджалил прави това за трети пореден път.

Момиченцето посети Москва за трета поредна година, за да вземе участие в бляскавото модно събитие, което се състоя между 10-и и 15-и март в руската столица.

Седмицата на висшата мода в Москва, която се проведе в историческата сграда "Мираж", близо до Кремъл, е сред знаковите светски събития в световен мащаб. На него всяка година присъстват повече от 1200 журналисти от цял свят, за да отразят представянето на над 100 модни дизайнера пред над 30 хиляди посетители и зрители.

7-годишното българче бе избрано за лице на колекцията на Кристина Кибовская, която е сред най-обещаващите руски дизайнери, лауреат е на няколко конкурса за моден дизайн и облича много от звездите на популярната музика. Тазгодишната колекция на известната дизайнерка пресъздава приказната реалност и вечната тема за красивата принцеса и принца на сърцето ѝ.

Българче с кралско потекло покори модните подиуми в Москва (СНИМКИ)

Елизабет-Амитис дефилира в 4 ревюта на 25-метровия подиум — 2 излизания с официални тоалети, едно дефиле в спортна колекция Art&Fashion by Kristina Kibovskaya и дефиле на Choupette. Тя е и единственият представител на България в световния форум на висшата мода в Москва.

Българче с кралско потекло покори модните подиуми в Москва (СНИМКИ)
Българче с кралско потекло покори модните подиуми в Москва (СНИМКИ)

При предишните си две посещения в руската столица през 2016 г. и 2017 г., в рамките на международния детски фестивал Prince and Princess of the Universe, Елизабет грабна короната в своята възрастова категория и двата пъти взе короната, пише вестник "Монитор".

Българче с кралско потекло покори модните подиуми в Москва (СНИМКИ)

Въпреки крехката си възраст, малката красавица е донесла на България множество призове и медали от световни конкурси в Русия, Турция, Чехия и др. Участвала е в балетни постановки, както и в представления на Нешка Робева. Произходът ѝ по бащина линия я свързва с последния сирийски крал, на когото тя е правнучка.

Българче с кралско потекло покори модните подиуми в Москва (СНИМКИ)

Българче с кралско потекло покори модните подиуми в Москва (СНИМКИ)
Българче с кралско потекло покори модните подиуми в Москва (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 vasik atanasova

    21 2 Отговор
    не разбрах кое му е Българското
    на нас дай ни да се хвалим ?

    Коментиран от #11

  • 2 Борис

    24 3 Отговор
    Това че госпожица Абдулджалил е потомка на сирийския крал добре,но какво общо има краля на Сирия с България?

    Коментиран от #3

  • 3 Хасан от СТОЛЮПИНОВО

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "Борис":

    Хас бе Батко !!!! ХХХХХХХ
  • 4 гоол

    9 1 Отговор
    Да не е на Цар Киро
  • 5 баси

    3 2 Отговор
    Майката сигурно е Българка
  • 6 Някоя си

    14 4 Отговор
    Познавам детето- упорито и винаги усмихнато момиче! Майката е българка и детето расте в България, учи в българско училище и представя България! А това, че вестниците търсят сензация с факти от семейната история е друг въпрос. И залата не е Мираж, а е сградата на Манеж-а! Намира се до Червения площад и е с интересно историческо минало.Форумът е световно известен и дори представа си нямате от мащабността му. 25 метра подиум, 1500 насочени срещу теб светкавици на фотоапарати.Пълни зали- в Москва, всичко е грандоманско! Там, малки събития, малки зали или малки сгради- няма! Поздравявам те, Амитис!

    Коментиран от #10

  • 7 гост

    5 3 Отговор
    Кралска кръв , глупости , сега ако и трябва кръвопреливане от друг крал ли ще търсят или е съвместима с кръвта на простолюдието?
  • 8 А стига бе

    15 3 Отговор
    Ейййй ма сте долняци...На един успех не можете да се зарадвате. Още повече че тя е дете и представя България. Долно племе сме си-постоянно се убеждавам в това.

    Коментиран от #14

  • 9 Истинска Българка

    6 8 Отговор
    Как смеете! Докога ще оскърбявате България с разни мелези, арабски и не знам какви още!!!
    Докога!!!!!!!
  • 10 Истинска Българка

    6 6 Отговор

    До коментар #6 от "Някоя си":

    Как смеете! Докога ще оскърбявате България с разни мелези, арабски и не знам какви още!!!
    Докога!!!!!!!

    Коментиран от #17

  • 11 Обективност

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "vasik atanasova":

    Това циганче да си представя там Цингирия и да не ни посрамва повече!
  • 12 Истината

    6 5 Отговор
    Истината че детето е грозно което ще рече че играят пари и връзки..а има и други постижения на българи за който никой не пише ..българин спечели конкурс за грим в германия
  • 13 Аз Варна

    6 6 Отговор
    Друг път българче.Чертите на лицето издават арабски гени-широк нос, дебели извити вежди,смугло чело,дебели устни .Малката е и мургавелка на всичкото отгоре.Защо винаги,ама винаги избират най-грозните по такива конкурси,може би защото дядото е крал?
  • 14 ХаХа

    4 5 Отговор

    До коментар #8 от "А стига бе":

    Защо да представлява България. Туй някаква олимпиада ли е или научен конгрес. Седмица на висшата мода, на която не присъства нито един световен моделиер. Коя българска организация или институция го е изпратоло това дете, че да представлява България?
  • 15 Иванов

    4 3 Отговор
    Аз пък му желая късмет на това дете. Като таковат Асад, да си върнат монархията и то да живее като царица!
  • 16 Един от хората

    3 6 Отговор
    Хубаво е детето,тъкмо с нашият Симеон Хасан ще се задомят,то по тяхните обичай,тъкмо е време да се вземат.И двамата са сто процента Българи??Да са живи и здрави и да ни оправят за 800дни!!!!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.