22 Март, 2018 14:43 2 210 3

Jaguar и Land Rover ще получат мултимедия от BlackBerry

  • jaguar-
  • land rover-
  • blackberry-
  • мултимедия

Jaguar Land Rover и BlackBerry подписаха договор за сътрудничество в разработка на електронни системи за автомобилите на британския производител. Първият съвместен проект на двете компании ще бъде информационно-развлекателен комплекс от ново поколение, с който ще се оборудват бъдещите модели на Jaguar, Land Rover и Range Rover.

Новите автомобилни мултимедии на BlackBerry ще работят под операционна система QNX. Канадците ще разработят и комплекс за защита на данните, наречен Certicom. Двете компании вече са сформирали отделен инженерен екип, който ще се занимава само с проектите на Jaguar Land Rover.

В момента автомобилите на британската марка се оборудват с информационно-развлекателни системи InControl. Те са самостоятелна разработка на JLR и компанията-майка Tata Motors.

Jaguar Land Rover не е първата автомобилна компания, която използва продукти на BlackBerry за мултимедиите в колите си. През 2015 г. Ford представи инфотейнмънт системата SYNC 3, която работи под операционна система QNX.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чичо ви

    1 3 Отговор
    Дреме ни на кое...? на ...
  • 2 gjhjhg

    1 0 Отговор
    Сигурно шефовете им играят голф заено
  • 3 Зорлем

    0 0 Отговор
    Я, Blackberry и RIM все още са живи?! Ти да видиш!