Last news in Fakti

22 Март, 2018 16:55 4 381 18

Tesla Model X издърпа 113 тона (ВИДЕО)

  • tesla-
  • model x-
  • the boring company
Tesla Model X издърпа 113 тона (ВИДЕО) - 1

Електрически кросоувър Tesla Model X успя да изтегли композиция от натоварени миньорски вагонетки с тегло 250 000 фунта (113 398 кг). Видео от експеримента в тунел на The Boring Company публикува в Twitter Илон Мъск.


Model X вече неведнъж е демонстрирал заложбите си на влекач. В края на февруари електрическият кросоувър буксира на заснежен път 43-тонен камион с ремарке.


В началото на януари пък собственик на същия електромобил помогна на закъсал в поледицата магистрален влекач. Видеото бе заснето в щата Северна Каролина, който пострада най-тежко от снежната буря, стоварила се върху североизтока на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Driving pleasure

    18 22 Отговор
    Писна ми от простотиите на Тесляците - голям праз! Ленд Ровър Дискавъри и то Спорт, който е къде къде по-лек и без блокажи като пратята си изтегли 110 тона влак преди години и то с "несъвършенния" си дизелов двигател. Колкото повече напъвате за тия електрошитни толкова повече се отвращават хората
  • 2 Луда работа

    18 3 Отговор
    Таурег преди години изтегли 200 тонен самолет ДЖЪМБО ДЖЕТ ! V10 мисля че беше SUV-a

    Коментиран от #3

  • 3 Driving pleasure

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Луда работа":

    За тия даже бях забравил... то и Порше Кайен изтегли Еърбъс А380 - почти 300 тона...
  • 4 нищо

    11 1 Отговор
    влак е лесно да се тегли и партнера да го вържа и той ще го изтегли
  • 5 Driving pleasure

    8 1 Отговор
    Още повече тая талига е обкрачила релсите - а Диско Спорт беше стъпило на тях а сцеплението на реси е няколко пъти по-малко
  • 6 Plameni

    12 1 Отговор
    Иван Савкин е теглил самолети ,танк ,влакове от по 288 тона ,пристанищни кранове над 300 тона и кораб с тегло 10500 тона. Жалка реклама на Tesla.
  • 7 Onq s konq

    6 3 Отговор
    Я па с мойто БНВ сам теглил на комшията тракторо ма не се фала като тея ше дърпам и ас влака ако требе.бнвто нема мърдане
  • 8 Патриот

    3 1 Отговор
    А колко изминава с едно зареждане?
    Аз с моя голф 1,9 тди прая по 1000-1200км с пълнене до капачката и разумно каране. Това прави грубо София - Варна - София или Варна - Видин - Варна и още малко.
    Как е при Т`слата?

    Коментиран от #17

  • 9 bokluci

    10 0 Отговор
    какво го хвалят този кенеф от София до Пловдив на бургия и свършиха батериите --- пълни боклук София-Варна 5-6 часа + 3 часа спиране и зареждане -айде мерси -по добре е с БДЖ, да не говорим да тръгнеш за Атина -------три дена път с камили .... по добре да ми гори 8л газовото и да не спирам
  • 10 FIJ

    7 0 Отговор
    ЗАЩО ДА БРОИШ 200 000 ЛВ ЗА ТОЗИ ТАРАЛЯСНИК И ДА ГО КАРАШ В ГРАДА --ПО ДОБРЕ Е ДА СИ КАРАШ СКУТЕР ЗА 1000 ЛВ--- ХА ТРЪГНЕШ ЗА МОРЕТО И ПЕТ ПЪТИ СПИРАШ ДА ЗАРЕЖДАШ ТОК ,АМИ АКО ГИНКА -ЧЕЗ ТИ ДРЪПНЕ ШАЛТЕРА И БАТЕРИЯТА НАДАЛИ ЩЕ МОЖЕ ДА ТИ Я СМЕНЯТ НАШИТЕ ГАРАЖНИ МАЙСТОРЕТА ---ХАХАХА
  • 11 гост

    7 5 Отговор
    Има ли друга електричка, която хем да може да тегли над 100т. хем да ускорява за 2,5 секунди до 100км/ч? Май не. То и кола с ДВГ няма. Защото учените в коментарите по-горе дават за пример коли, които са направени за това с огромни двигатели или с много ниски предавателни числа за пресечен терен и раздатки и т.н. Тази кола е 7 местна, комфортна, луксозна, технологична и е по-евтина от Туарег с подобен двигател или Кайен. Та дерзайте.

    Коментиран от #13, #14

  • 12 Зорлем

    3 0 Отговор
    Като вземат да ги теглят тия кила на 2%, или поне 1%, наклон тогава да вземат да се хвалят.
  • 13 Неграмотно зомби

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Голям си неграмотник, а има ли семейна кола с баня вътре???
    Има ли семейна кола да може да прескача дупките като жаба???
    Има ли семейна кола която да преплува Дунава че да не чакам ферибота???

    Това са на Мъск простотиите за зомбита и фенчета.
    Между другото този 2.5 толуп като затъне в снега кой ще го издърпа???
  • 14 Антиелектрика

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Точно тази кола нито ускорява за 2,5 секунди от 0 до 100 км/ч, нито е по-евтина от Туарег.
    И всъщност е пълно с тунинговани коли с ДВГ, които ускоряват по-бързо и са по-евтини, включително и оня дърт Москвич от съседната статия.
    Стига си си измисля неща, които не са верни.

    Коментиран от #15

  • 15 Зорлем

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Антиелектрика":

    Абе ти не разбра ли, че Мъск и Тесла са по-по-най по всички земни кълбета? Това мусака, тутурутки, ваксина против рак - всичко правят първи и по-добре от всички останали. И най-вече почти за без пари!

    Ако зависи от "гост"-а, досега супер-героят Мъск отдавна да е влязал в света на комиксите и напълно закономерно да е раздал шамарите на разните му там Сумермени, Батмани и онзи жалък негов имитатор - Железният Човек!

    Коментиран от #16

  • 16 Антиелектрика

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Зорлем":

    Те Marvil, може би вече снимат филм за Мъск :)))

    Иначе искам да изкажа благодарност на пишещите електрофили в този форум, защото ни научиха на такива иновации, като това, че токът и напрежението са едни и същи неща, както и че реактивния двигател не е ДВГ, както и че фотоволтаиците работят вечно и произвеждат електроенергия и през нощта, както и че водородът като гори в ДВГ отделя CO2 защото гори масло, както и че нивото на океаните се било повишило заради "чудовищните" 0,039% СО2 в атмосферата, както и че Никола Тесла нищо не е разбирал и е сбъркал с променливотоковите далекопроводи, както и че литиево-йонните батерии с електромагнитното поле на ел. двигателя са най-безвредните неща на света и лекуват рак и т.н. и т.н. и т.н.
    Хвала на таквизи учени - хахахахахахахах
  • 17 Гориво

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Патриот":

    Те Ей такива като теб правят ПТП дето пътуват по 1200км.без почивка само за да стигнат с 30минути по-рано или за да не платят 70кинта за спане в мотел или хотел.С моята Тесла изминавам 470км.след 300км.спирам в някой град по-път взимам си хотел Хапвам разглеждам града почивам си удрям едно ма---о вечерта без ангажимент,на сутринта ставам закусвам освобождавам стаята и си взимам заредената Тесла и след това тръгвам за Варна.През това време докато ти си стигнал в Варна потен мръсен и си взимаш душ,лягаш за почивка,Аз съм си починал Теслата ми се зарежда безплатно и някоя ми смучи ......Но ти си тарикат и ние с електромобилите не можем да сме като теб трудно е!Аз съм бил и на другият бряг,но на теб ще ти трябват много години или два живота за да минеш на моят бряг-или по-точно да имаш електромобил.

    Коментиран от #18

  • 18 Баровец с прашки

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Гориво":

    Еми стой си на другият бряг джендъре кой ти пречи, като си минал веднъж под дъгата няма връщане:)))
    Само дето такива като тебе докато спат в Ямбол при братята другите са вече в слънчев бряг при ку...те.
    А иначе плащал 70 лева за мотел да те имам в ма..ла баровец :)).
    Между другото докато си в Ямбол може и до Сливен да отскочиш и там има като за тебе какво да видиш.
    А иначе 470 км изминаваш ама с 50км/ч и няма кой да те пусне на магистралата а другите за 3 часа са в Бургас и в най-лошият случай още един до купонът а ти спиш в мухлясалият мотел.