23 Март, 2018 08:06 3 007 19

Купуваме винетка през смартфона

  • винетка-
  • смартфон-
  • винетки

Новата система за плащане ще облекчи най-вече транзитно преминаващите през страната

Възможно е да купуваме винетки и от смартфона си. Това ще стане факт, ако бъдат приети законодателните промени, внесени от депутатите Менда Стоянова и Станислав Иванов, които бяха одобрени от парламентарната комисия по финанси на първо четене.

Над 500 терминални устройства да бъдат инсталирани по магистралите, за да могат автомобилите да купуват маршрутни карти или винетки за движение по пътната мрежа. Това обясни инж. Веселин Давидов от Агенция "Пътна инфраструктура" след гласуването на текстовете, цитиран от Дарик.

Възможностите за достъп към системата, за купуване на определена услуга и за заплащане са най-разнообразни. Една от тях е през тези терминални устройства, друга е през приложение на телефона, и трета е през нормален компютър, на който може също да бъдат резервирани съответните услуги", обясни Давидов.

Новата система за плащане ще облекчи най-вече транзитно преминаващите през страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    15 17 Отговор
    Аз предпочитам аналоговата винетка-защото можеш да я ползваш на няколко автомобила

    Коментиран от #2

  • 2 Антон

    20 14 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    А аз искам всички такива като тебе да бъдат разпрани от глоби.
    И понеже всички такива съе пишман тарикати искам да те питам: като шофираш в Австрия или Швейцария стиска ли ти да правиш такива галимации или знаеш че там чичко полицай не обича ганьовски истории и взима стотици евро само за да ти каже добър ден.

    Коментиран от #3, #5, #15

  • 3 Петур

    16 2 Отговор

    До коментар #2 от "Антон":

    Аз управлявам автомобилът си само в България и затова съм дал стотици евро за ремонт по него.

    Коментиран от #4

  • 4 Антон

    15 9 Отговор

    До коментар #3 от "Петур":

    Въпроса е принципен!
    Не само за винетката. За всичко останало също.
    Когато отидете в чужбина сте по-ниски от тревата и не смеете да правите български простотии. Ама тук сме все по-хитри от всички ама крайния резултат е гадна мизерия благодарение на всички с манталитт като теб.

    Коментиран от #7, #9

  • 5 Петър

    7 5 Отговор

    До коментар #2 от "Антон":

    Броят на продадените винетки е равен на автомобилите движещи се там където трябва винетка-елементарна математика за втори клас

    Коментиран от #6

  • 6 Антон

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "Петър":

    На теб май ти липсва елементарна математика и не само математика а елементарна мисъл.
    Един автомобил може в рамките на 1 год. да ползва няколко винетки. Друг въобше да не ползва винетка, а трети да има само една.
    Е няма как броя на винетките да е равен на броя на колите някъде си.

    Коментиран от #12

  • 7 П У Т И Н

    9 8 Отговор

    До коментар #4 от "Антон":

    ....а,да те питам..............?...........колко са заплатите в Австрия или Швейцария..........ааааааааааааааааа...................................щом си богат ще плащащ.................щом си беден ще правиш шменти капели,докато те хванат.......................това е другарю мозък.

    Коментиран от #8, #19

  • 8 Лексус

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "П У Т И Н":

    Виж какво. Навсякъде се краде. Няма изключения. Който има власт, се възползва от това. Ние не сме с власт, следователно ще правим каквото се изисква. Всеки българин го е яд като му взимат пари. Ако пътищата бяха идеални, хората щяха да мрънкат за нещи друго. Винаги има мрънкащи, оплакващи се, че живеят мизерно, че все не достигат парите. Обаче на тия управляващите им е ясно едно, всеки може да изкара отнякъде пари. Всеки има скътани дет му се вика, бели пари за черни дни, щом пенсионерите вадят по няколко хиляди и мятат през терасите, значи всеки има пари. Ама не ги ползва. И кръгът се затваря. Като всеки си къта парите до края на живота си, не инвестира, не купува, оттам страда потреблението и пазара се свива, хората които продават пък надуват цените за да им излезе сметката. Ще кажете, че

    Коментиран от #13

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Лексус

    1 1 Отговор
    ...че животът и работата са несигурни. Еми ако се действа като в другите страни, нещата ще са нормализирани. Ама явно няма да стане. Докато всеки си къта и си умира с парите, които трупа, ще бъде и такова положението в държавата. Ама явно хората не знаят, че промяната идва първо в тях, а не да чакат наготово нещо да се случи.
  • 11 onq s konq

    3 2 Отговор
    Отново недомислици и половинчати неща.Значи ще мога да си купя винетка през смартфона,но не и СМАРТФОН ПРЕЗ ВИНЕТКА?Е такива хора ни управляват,затова НЕЗАБАВНА ОСТАВКА!
  • 12 Петър

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Антон":

    Нещо не можеш да вденеш за какво ти говоря,имам два автомобила и си ги карам само аз с една винетка,двата автомобила с едната винетка няма как да се движат по едно и също време на АМ Тракия примерно-те ти математика за хора със ментални проблеми,държавата в случая изобщо не е ощетена,а собственика на двата автомобила не е хвърлил на вятъра едни 100 лева

    Коментиран от #16

  • 13 П У Т И Н

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Лексус":

    ...сменяй си хапчетата.........с по силни........късмет в живота.........и много здраве.......не ги взимай нещата толкова надълбоко.......
  • 14 комшията

    2 1 Отговор
    Винетките в цяла Европа са само за магистралите, а у нас за всички пътища, и никъде няма винетки за обикновените пътища, които са наистина в пъти по-добри от нашите магистрали. Това е така, защото при нас много се краде 80%, но и в Европа се караде но 20%.
  • 15 оня същия

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Антон":

    неее мойто момче объркАл си се жестоко тука... Значи кво викаш да караме по някакви подобия на пътища и магистрали, пък плащаме по-скъпи винетки от Швейцария? А помежду другото синковеца на строителя на Струма да пръска 40к евра за шампанско за 5 мин на наш гръб? И накрая сме виновни тия дето не ни кефи да си хвърляме със зор заработените пари през прозореца и да храним някви самозабравили се говна? Да бе няма проблеми, само кажи от къде си купуваш дрогата, явно е добра...
  • 16 Антон

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Петър":

    То май си с ментални проблеми, след катп имаш 2 коли а не можеш д сси позволиш винетка!
    И защо другата да не миже да се движи - ако я кара жена ти, или и тя има две коли.
    Типично ганьовско поведие - винетката скъпа ама съм наредил няколко трошляка пред панелката.

    Коментиран от #17

  • 17 Петър

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Антон":

    Дадох ти тоя тъп пример за да ме разбереш ако можеш, нямам две коли, винетката я правя да може да се сваля за да я давам на приятели и на хора дето не им се дават и или нямат да дадат 100 лева за простотия, а теб вероятно те е страх да се движиш с такива винетка и ще сънуваш дракони и върколаци, те заради това се ядосваш
  • 18 Еди кой си

    0 0 Отговор
    Ами като нямаш пари за годишна винетка ще си купиш седмична! А ако и за нея намаш, значи не трябва да имаш изобщо кола!
  • 19 Кламер

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "П У Т И Н":

    Не вземай в предвид само каква заплата вземат.Ако имаш възможността да обиколиш тези страни, ще разбереш че колкото повече вземат в една държава, толкова и цените са по-високи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове