23 Март, 2018 09:35 7 640 9

Проговори шефката на убитата в Канада българка

  • кори фен-
  • канада-
  • красимира пейчиновски

Шери Робинсън разкрива подробности

Българската общност и жителите на градчето Ейджакс, на час от Торонто, Канада, все още са в шок от жестокото тройно убийство на Красимира Пейчиновски и двете й деца миналата сряда.

Съседи, приятели, съученици и колеги вече започнаха кампании за набиране на средства, които да помогнат на оцелялата 16-годишна дъщеря Виктория, която сега е при баща си. Не е ясно кога ще бъде опелото за 39-годишната Красимира, нейния 15-годишен син Рой Пейчиновски и 13-годишната Венайлия Пейчиновски.

Последната е още жива, когато полицията пристига, но умира от раните си в болницата, пише bg-voice.com. Сигнала към властите подава собственичката на салона, в който работи убитата Красимира - Шери Робинсън.

В деня на престъплението Краси, която е съвестна служителка, не се появила на работа. Това не се било случвало до момента без предупреждение, а според шефката й Красимира била човекът, който често покрива смени, когато някой не се появи. Тогава Робинсън се обажда на 16-годишната дъщеря на Краси - Виктория, за да я потърси. Оказва се, че Красимира не се появила сутринта, за да закара дъщеря си на шофьорски курс. Тогава Шери Робинсън решава да отиде до къщата на своята служителка, за да провери дали всичко е наред.

Тя разказва, че когато почукала на вратата, отворил приятелят на Красимира - Кори Фен. По думите на Робинсън той бил гол до кръста с анцуг и боси крака. "Попитах го: "Вкъщи ли е Криси?", а той каза: "Тя е болна." Разговорът продължава кратко, но през това време Шери Робинсън забелязва кръв по крака на Фен. Въпреки молбата й да говори с Краси мъжът я отпраща. Робинсън се качва в колата си и кара до края на улицата, където спира, за да се обади на неин приятел в полицията и докато той изпраща патрулна кола, тя забелязва черен пикап да напуска къщата на Красимира. Силно разтревожена и все още на телефона с полицията, Робинсън се връща в къщата.

"Позвъних на вратата, но никой не отвори. Тогава започнах да чукам силно и вратата се отвори", казва Шери. "Тогава бях на телефона с полицая и му казах, че вратата се отвори, а той ме попита: "Виждаш ли нещо? Виждаш ли кръв?" Отговорих му - не. Влязох вътре и виках: "Криси, Криси, добре ли си?" Но отговор така и нямало. Тогава Робинсън излязла от къщата и изчакала полицията да дойде на мястото. Минути по-късно полицията намира телата на Красимира, Рой и Венайлия, която е откарана до болница, където умира от раните си по-късно вечерта същата сряда.

Полицията арестува 29-годишния Кори Фин в сряда вечерта в дом в южната част на Ошава, след като полицията открива черния му пикап изоставен на около 10-ина минути от мястото на кървавото престъпление. В четвъртък срещу Фин бяха повдигнати три обвинения за убийство. Красимира и заподозреният се запознали във фитнеса. Според Робинсън, която определя себе си като "майка" на Красимира, връзката между нея и Кори Фен започнала нормално. Българката била ентусиазирана, споделяла на колегите си колко внимателен и грижовен е новият й приятел.

Но само няколко месеца по-късно се появили обезпокоителни "сигнали". "Наблюдавахме го в продължение на известно време, но той започваше да взема контрол над нея", спомня си Шери Робинсън. Красимира започнала да губи тегло, спряла да носи грим и избягвала да се облича като преди. Българката споделила на колежките си, че новият й приятел не харесвал тя да се чува или да си пише с определени хора. "Изхарчи кредитни й карти. Унищожи всичките й пари на комар", казва Робинсън. "Тя беше тяло от светлина - винаги усмихната, учтива, винаги много нежна и добра. Никога не я чухме да повдигне тон. Никога с никого не се е карала. Беше просто един прекрасен човек", споделя Ваня Димова, която познава Красимира още отпреди да се преместят в Канада.

Тя все още не може да си обясни как се е стигнало до това тройно убийство. "Аз не мога да си го обясня... Тя никога не е била човек, който да влезе в конфликт с друг човек", казва Ваня. Съседи разказват, че Фен е ходил всеки ден на фитнес и може да е вземал стероиди и други стимулиращи субстанции. "Тя се е опитала да се раздели с този човек, връзката не е вървяла. Тя не е искала да бъде във връзка с него. Той просто не й е давал този шанс", разказва Ваня. Преди година Фен се преместил да живее в мазето на Красимира. Собственичката на салона казва, че не е забелязвала очевидни следи от побой, но няколко от колежките й споменават, че са забелязвали синини по ръцете на Краси.

Обезпокоителните "знаци" не спират дотук. Месеци преди фаталния й край българката разказва в салона, че е била "блъсната в стената" и телефонът й е бил счупен. Месец преди убийството Кори Фен се разделя с Красимира й и казва, че ще се върне при майката на детето си. Тогава Красимира била съсипана, но бавно започнала да се връща към предишния си начин на живот. "Бяхме толкова щастливи, аз дори се шегувах, че ще си върна старата Криси обратно", казва Шери Робинсън. Красимира дори започва да слага грим отново и да носи косата си както преди.

Според шефката на Краси обаче Фен я потърсил и й казал, че я иска обратно, след което се появил и в къщата й. "Казал й, че има дълг от 60 хиляди долара от залагания и че някой праща хора по петите му", казва Робинсън. Но Красимира не го искала обратно, даже казала на своя близка колежка, че ще му каже да напусне къщата й в нощта преди убийствата. Приятели на двойката казват, че Кори е бил вманиачен по Красимира и я ревнувал много. Бившият приятел на Красимира - Райън Фърз, пък заяви пред "Торонто сън", че Фен е ужасно ревнив: "Той ме заплаши преди няколко години, когато останахме приятели с нея.

Връзката ни продължи 4 години, а двамата са заедно от 2016 г." Той добавя: "Тя не беше в "здравословна" връзка с него. Идваше във фитнеса, където и аз тренирам. Опитваше се да го напусне, защото той й изневеряваше. Кори е насилник, винаги искаше да се бие." За последно Райън вижда Красимира в Деня на влюбените. Следващото изслушване на Кори Фен е на 29 март. На него обвиненият за трите убийства ще присъства в залата чрез видеовръзка. Фен няма право и на гаранция. На първото си изслушване в съда той се появи с посинено око, драскотини и кръв по лицето. На гърдите му има татуировка "Превърни раните в мъдрост".

Фен има предишна присъда за нападение над полицай през 2009 г. и за унищожаване на чужда собственост през 2011 г. И в двата случая присъдата е била 12 месеца пробация. Оцелялата дъщеря Виктория и бащата на децата са в шок Красимира е родом от Пловдив. Бащата на децата е македонец, но отдавна са разделени. Третото им дете Виктория, на 16 години, не си е била вкъщи в нощта преди убийството заради курсове по кормуване на следващата сутрин. Това я е спасило от фатална участ. Цялото семейство е шок. Очаква се от България да пристигне и сестрата на Красимира. Няколко дарителски кампании за семейството са стартирали в gofundme, включително и от Българската църква "Св. Димитър" в Брамптън.

Към момента в тях са събрани над 170 хиляди долара за нуждите на семейството. Съотборниците на убития в Канада Рой Пейчиновски от хокейния отбор Don Mills Flyer's почетоха паметта му на мач тази неделя. Te излязоха на леда в Canlan Ice Sports Centre в Етобикоук в пълна тишина в неделя следобед за мача им срещу Toronto Marlboros. След кратко загряване двата отбора застанаха едни срещу други. Всички играчи си свалиха каските. След минута мълчание момчетата хвърлиха стиковете си в една купчина и всеки взе произволен стик, без значение на кой отбор е.

След това момчетата свалиха тениските на отборите си и всички сложиха черни тениски с буквата R за Рой. Единственият начин, по който можеше да се различат отборите, бяха цветовете на чорапите им. Мачът няма да се брои за официален, така че победител не беше излъчен, а на таблото беше изписана цифрата 74 - номерът, с който е играл Рой. Сега тениската с този номер ще бъде оставена в историята и никой повече няма да играе с него. 15-годишният Рой Пейчиновски е бил обещаващ играч, който започнал да играе във Flyer's още на 7-годишна възраст. Тийнейджърът е бил голмайстор с "неограничени възможности" по думите на мениджъра на отбора Ник Слоусън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 556

    16 24 Отговор

    До коментар #1 от "факт":

    Българките са дъщери на българи, няма как да са много по-умни от бащите си
  • 3 556

    3 16 Отговор

    До коментар #1 от "факт":

    Даже ако бащата е баш-материал всеки по-добър мъж и се струва свестен, все пак в БГ половината бащи са ракиджии и пушачи - демек в къщи му чистят л..ната и повърнята
  • 4 гост

    22 1 Отговор
    Много често анаболите отключват подобен тип агресия, после дори не може да си спомнят какво са правили по време на изблика. У нас също има подобни случаи с убийства по особенно жесток и кървав начин. Затова и анаболите са забранени.
    Лека им пръст на хората дръзнали да имат нормален и уреден живот, ала боклуци има навсякъде. Тази женица е попаднала на изрод, поне децата да не е закачал, те с нищо не са му били виновни и така или иначе ще го хванат и осъдят.
  • 5 сст

    6 5 Отговор
    въздухари как възоснова на такова събитие правите генерални заключения не знам , според мен си запълнете свободното време с нещо пълноценно да не вземете да се алкохолизирате и вие , такъв е живота гадости се случват навсякаде особенно америка .
  • 6 АУАУ

    16 2 Отговор
    Много странно,как плюете по собствената си нация и с какво ожесточение защитавате руската.От коментарите излиза,че всички ние сме такива защото сме българи.
  • 7 Сър Стенли Ройс

    18 0 Отговор
    "Нормално" поведение за един комплексиран и надрусан фитнес маниак!
  • 8 Иоуееееее

    14 1 Отговор
    С нищо по различна трагедия от останалите трагедии на простолюдието.
    Дали ще е пияница или фитнес маниак все тая. Все е пиявица за другия...

    Само му вижте приматската физиономия и ще ви стане ясно що за маймун е тоя!
  • 9 Мими

    11 3 Отговор
    Български простакеси . Първото което правят българките по чужбина е да се курвосват . Правила деца развела се фитнес треньори . Любовници боклуци