24 Март, 2018 01:28 24 204 277

Как сами да си поправим смартфона

  • смартфон-
  • поправка

Смартфоните са компютри, които почти никога не изключваме

Често възприемаме смартфоните като директни наследници на мобилните телефони, но с по-голям екран и много по-добра камера. Всъщност те са много по-близо до компютрите, а най-новите смартфони работят дори по-добре от домашните персонални компютри, отпреди няколко години.

Въпреки че повечето от нас могат лесно да работят с телефона си, обикновено сме безпомощни, когато устройството спре да работи правилно. Оторизираните сервизи, предлагани от известни производители, винаги са готови да помогнат на потребителите (напр. чрез гореща телефонна линия или в сервизен център, какъвто има и Huawei), но си струва да проверите дали можете да "поправите" вашия смартфон сами, защото в повечето случаи това ще спести много време и нерви.

Първо рестартирайте

Смартфоните са компютри, които почти никога не изключваме. Така че, ако дадено приложение не стартира или функцията не работи, а вашият смартфон работи непрекъснато от няколко седмици или дори месеци, трябва просто да се рестартира. Повечето от типичните проблеми могат да бъдат решени само с рестартиране на телефона.

Това действие ще зареди отново всички системни компоненти в RAM паметта и ще рестартира всички процеси, изпълнявани във фонов режим. За да направите това, задръжте натиснат бутона за захранване за няколко секунди и изберете опцията “Рестартиране”. Целият процес ще отнеме около минута. Не забравяйте, че след рестартиране може да се наложи да въведете ПИН кода на SIM картата и кода за отключване на смартфона, ако сте активирали тези опции за сигурност.

Паметта е много важна

Системата и приложенията заемат място както в ROM, така и в RAM паметта. Запълването на цялата памет на телефона може да доведе до проблеми. Системата и приложенията трябва да създават временни файлове. Актуализациите на приложения трябва първо да бъдат изтеглени и запазени в паметта на устройството, преди да бъдат инсталирани. Така че, ако използвате паметта на телефона, като инсталирате нови приложения, качвате музика или записвате филми с най-високо качество, работата на вашия смартфон може да се забави. Актуализациите на приложенията спират да се инсталират. Няма да можете да изтеглите последната версия на операционната система. Ето защо винаги трябва да имате свободно място на вашия смартфон, напр. 1 GB постоянна памет (ROM).

За да проверите колко памет се използва, потърсете опцията за съхранение в настройките. Ще намерите обобщение на използваната памет, групирана по типове файлове. Най-бързото и най-удобно решение е да използвате опцията Storage Cleaner (налице в смартфоните на Huawei). Тази функция ще намери стари временни файлове и ще ги изтрие, без да наруши работата на телефона и да навреди на важни данни.

Ако искате да освободите повече памет, можете да премествате снимки от телефона в компютъра, да деинсталирате най-големите приложения като игри или да купите по-голяма карта с памет. Друга чудесна идея е да използвате облачна услуга (например Huawei Mobile Cloud services).

Нулиране на мрежовите настройки

Възможно е също така вашият смартфон да спре да се свързва с интернет. Проблемът може да е свързан с мобилната или WiFi мрежа. В такъв случай възстановете мрежовите настройки. Няма да бъдат изтривани данни, но телефонът ще се опита да се свърже с мрежата чрез настройките по подразбиране, т.е. тези, които обикновено работят без никакви проблеми. Затова проверете дали тази функция решава неочакваните ви трудности със смартфона.

Последният вариант - възстановяване на фабричните настройки

Ако нищо друго не помага, най-радикалното решение, което премахва всички проблеми, които не изискват обслужване на телефона в сервиз, е да възстановите фабричните настройки на устройството си. В резултат на това телефонът автоматично се връща в състоянието, в което се намира, когато го извадите от кутията за първи път. Не забравяйте обаче, че това премахва всички данни от паметта на телефона, не само данни за приложенията, но и снимки и други файлове. Затова, преди да продължите напред и да го направите, уверете се, че сте архивирали всички важни данни, за да възстановите предишното съдържание на телефона. След това безопасно можете да възстановите фабричните настройки на телефона. След няколко минути, когато процесът приключи, ще трябва да влезете отново във всички услуги, които използвате и да преинсталирате приложенията си. Има обаче много добри шансове, че всички проблеми ще бъдат елиминирани и телефонът ще бъде като нов.

Ако фабричните настройки не помогнат, обмислете свързване със сервиза. Можете да се обадите на гореща телефонна линия и ще получите допълнителна информация или отидете директно в един от сервизите. Ако използвате Huawei смартфон, можете да използвате опцията за чат в приложението HiCare.

"Смартфоните са много модерни устройства и се нуждаят от подходящи познания и оборудване, за да бъдат поправяни. В нашите сервизни центрове предлагаме най-високото ниво на обслужване", споделя Даниел Сеизов, мениджър на сервизния център на Huawei в България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Расулюлах

    52 5 Отговор
    Удара с чука поправя всичко на момента
  • 2 Siby

    32 16 Отговор
    Понеже статията общо взето е реклама на хуавей, ще кажа че на времето се попрекарах с хуавей p7. От тогава никога повече хуавей. От любопитство разглеждах р9 и р10, и се убедих че съм взел правилно решение. В р10, въпреки двойната камера на лейка, снимките бяха като промити и без детайл. Сравнявах с моята лумиа 950. Ако търсите флагман, хуавей не е най-добрият избор. Лично мнение.

    Коментиран от #4, #13

  • 3 телефониста

    33 9 Отговор
    Реклама!!!
    Е що не казахте, че това е реклама на китайчета, за да не четем "полезните" ви съвети, които и малките деца знаят!? А тази китайска марка съм е отсвирил отдавна. Всички марки имат гаранция 2 г., а тея китайски тарикати имат 1 г. Печелят от сервизна дейност мизерниците. Купих си лаптоп от тях. Уж голямата работа, но след една година отивам да го дам откъдето съм го взел да ми
    го поправят безплатно. Това в Германия да уточня. Оня ми вика, че това
    ще струва пари. Питам
    го как така, като всичката електроника, а и по закон е така в Германия има гаранция 2 г. Така е казва, но специално за тази марка гаранцията е 1 г и немските закони не важат за нея. Ами честито! Повече никога китаец. А и тези китайци от тази марка са по-скъпи от повечето маркови електроники. Повярваха си нещо...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Siby

    22 15 Отговор
    Е казах че е лично мнение, но хейта е първосигнален примитив... С една дума прос българак! Технически неграмотен, съдещ за фотографията според годината на създаване на апаратчето :) Просто лумиата прави великолепни любителски снимки. Безспорен факт. А ако изобщо става дума за андроид, то бранда е Самсунг.
  • 6 Xyявей

    34 19 Отговор
    СамсунК - един излишно скъп уред. Както на времето беше Сони. Плащаш за марка.
  • 7 Хайл

    16 17 Отговор
    Като си търсех на скоро телефон обиколих сервизите и питах какво да си взема-отговора беше:не и Самсунг. Бяха пълни с тея телефони. Дори в два от сервизите не бяха отваряли още p10. За съотношение цена/качество си залужават хуявея. Да не говорим, че доста марки ползават техни части вкл. и самсунг...

    Коментиран от #8

  • 8 Ben

    18 8 Отговор

    До коментар #7 от "Хайл":

    Е как ти стигна времето да обиколиш всички сервизи по света? Скъпо ли ти легна тая обиколка?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 P C

    8 5 Отговор
    От статията не научих нищо освен, че се спонсорира от Хуауей център. Знае се - извън техните центрове ремонтът е почти невъзможен. Mate 10pro е най-трудния за ремонт телефон защото вътре има много лепило. Дори за смяна на батерията му се разглобява почти целия.
  • 11 Petko

    9 8 Отговор
    Стига сте говорили глупости. Самсунг имам и Хуавей P7. Самсунга на год. и половина взе да прави забивки, а P7-та 4 год. безотказна работа, без притектор отначалото и няма драскотина , а съм го изпускал 4-5 пъти които помня, с Самсунги изпуснати един път и екрана леш. Направете си сметка да дадете за марка или качество, защото качеството на нашите Самсунги е Румънско (по зле от Китайското). А за рекламата съм съгласен, че правят целенасочена реклама, но качесвото и екстрите са на ниво в съонотношение качество цена, а Самсунг ги получава след година и за една цена .... Избора е ваш.

    Коментиран от #12

  • 12 бен

    10 4 Отговор

    До коментар #11 от "Petko":

    Алооо, Петканееее.....? Кви си ги надробил???? И се изказваш на ангро! Самсунг имат стотици модели ве човек. А ХуАуей П7 е със стъклен гръб! Това е най-нежелания за изпускане телефон! И кво викаш: фъргаш си го ти нагоре-надолу, а стъклата здрави :) Па я дай да го спазАриме, да зема да си остъкля балкона с тоя Пи7?

    Коментиран от #15, #19

  • 13 Аз бях

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Siby":

    Аз бях с хуавеи п7 откакто излезе.и мога да кажа че и до ден днешен си работи перфектно.само батерията вече пада по бързо и лошото е че е с андроид 4.4.2.сега съм със хиаоми ми ноте 3 и не мисля да давам по 1000лв за разни там флагмани.
  • 14 куче

    5 4 Отговор
    След сони,4ри самсунга и 2ве мотороли,с Хуауей се преродих,издържливи и безотйазни,на добра цена
  • 15 Готин

    3 4 Отговор

    До коментар #12 от "бен":

    Аз съм с Хуавей хонор И съм много доволен, вече втора година
    Преди имах Самсунг ц4 на втората година ми даде дефект
    Един приятел си купимного евтин Хуавей п7 втора ръка, и няма да повярвате от екрана му липсваха парчета, целия беше напукан и работеше перфектно.
  • 16 Готин

    3 4 Отговор
    Аз съм с Хуавей хонор И съм много доволен, вече втора година
    Преди имах Самсунг ц4 на втората година ми даде дефект
    Един приятел си купимного евтин Хуавей п7 втора ръка, и няма да повярвате от екрана му липсваха парчета, целия беше напукан и работеше перфектно.
  • 17 Huawei

    6 2 Отговор
    Два Huawei P7 от 4 години ползване нон стоп и двата работят без никакви забележки и проблеми и продължават да се ползват. А от скоро и Mate 10. Самсунг колко да са хубави след като пускат флагман за 1500+ лв с дефект в дисплея.
  • 18 Знаещ

    8 3 Отговор
    От китайските марки техника само ЛЕНОВО!!!
    Лаптопите са им трепач, таблетите също! Аз съм със смартфон Леново К6, за 15 месеца от както го имам, само батерията дето започна да държи от 8-9 часа на 6-7 часа постоянен интернет чоплене из мрежата. Не на уйафи, а навън. Специално съм засичал.
    Никакво забиване за разлика от прехвалените Самсунг, който и модел да им вземеш...
    А Леново К6 даже не е топ модела на марката.
    Има много марки по света които за съжаление ги няма в България.
  • 19 Богаташче

    1 4 Отговор

    До коментар #12 от "бен":

    Ти щим можеш да си остъкляваш балкона с тел, що се кахъриш с къв тел .си
  • 20 Losta11

    2 6 Отговор
    До коментар 7 хайл да не би да работиш при китайчетата. Само да отбележа не колко има за ремонт по сервизите е правилната статистика за качество .Когато една марка няма големи продажби тя и като процент в сервиз ще е малко ,това не означава че е с добро качество.
  • 21 Чайна агент

    3 1 Отговор
    Понеже Ви видях коментарите ,съветвам всички за просто китайско решение без излишни разходи марка-цена-качество OPPO11s plus.
  • 22 Юнак Гюро

    7 0 Отговор
    Купих си от Алито Leagoo 5,7" , Hd, двойна камера 12мгпкс, 16гб рам, 2 гб ром, батерия 3500ма, и струва...136лв! Вече близо година работи перфектно а и да се скапе за тая цена вече се е изплатил, ще взема пак нещо подобно и ще ми върже три пъти по тънко от прехвалените марки за селяндури
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Get A Loan

    0 0 Отговор
    bad credit loans credit loans guaranteed approval independent payday lenders loan bad credit instant approval
  • 26 Online Loan

    0 0 Отговор
    credit loans guaranteed approval credit loans guaranteed approval poor credit loans guaranteed approval which loan
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Payday Express

    0 0 Отговор
    credit loans guaranteed approval quick cash loans no credit check poor credit loans personal loan forms
  • 31 Best Online Loans

    0 0 Отговор
    pay day game poor credit loans guaranteed approval bad credit loans direct lenders bad credit loans guaranteed approval
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 bsyTeari

    0 0 Отговор
    over the counter viagra buy viagra buy viagra pills online viagra
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 nwtTweby

    0 0 Отговор
    generic tadalafil cialis online tadalafil tablets cialis online
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 sbhSoype

    0 0 Отговор
    natural alternatives to viagra generic viagra online mail order viagra buy viagra online
  • 57 ikjIdert

    0 0 Отговор
    100mg viagra viagra generic viagra wholesale generic viagra
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 ndhspamy

    0 0 Отговор
    cialis online pharmacy buy cialis cialis no prescription cialis buy
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 olsDerve

    0 0 Отговор
    buy generic viagra viagra generic online viagra viagra online
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 bbnDerve

    0 0 Отговор
    viagra pill online viagra buy discount viagra online viagra
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 bxhTeari

    0 0 Отговор
    buy viagra soft canadian pharmacy generic viagra order viagra online does generic viagra work
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 mklIdert

    0 0 Отговор
    how long does cialis take to work tadalafil liquid cialis over the counter at walmart
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 ndgCoori

    0 0 Отговор
    pay off payday loans bad credit payday loans in online payday loan lenders
  • 142 bdgdoofe

    0 0 Отговор
    payday loan store quick bad credit loans online payday loan checks
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 yjjHinna

    0 0 Отговор
    buy cialis online cialis pills purchasing cialis online
  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 195 bbsHinna

    0 0 Отговор
    buy cialis online cialis canada buying cialis online usa
  • 196 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 202 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 203 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 204 bbiCoori

    0 0 Отговор
    cheap cialis online canadian pharmacy tadalafil online cheap cialis online canadian pharmacy
  • 205 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 206 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 207 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 208 llpHinna

    0 0 Отговор
    buy cialis online reddit tadalafil tablets 20 mg cheap cialis online canadian pharmacy
  • 209 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 210 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 211 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 212 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 213 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 214 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 215 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 216 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 217 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 218 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 219 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 220 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 221 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 222 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 223 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 224 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 225 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 226 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 227 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 228 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 229 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 230 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 231 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 232 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 233 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 234 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 235 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 236 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 237 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 238 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 239 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 240 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 241 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 242 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 243 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 244 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 245 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 246 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 247 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 248 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 249 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 250 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 251 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 252 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 253 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 254 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 255 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 256 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 257 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 258 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 259 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 260 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 261 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 262 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 263 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 264 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 265 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 266 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 267 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 268 bfgknife

    0 0 Отговор
    http://viagranerrds.com/# - canadian pharmacy generic viagra viagra prices cialis online pharmacy
  • 269 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 270 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 271 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 272 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 273 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 274 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 275 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 276 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 277 Този коментар е премахнат от модератор.