25 Март, 2018 10:52 55 283 87

Руски военни блокират Турция в Сирия

  • турция-
  • сирия-
  • русия

Информации за руски части в град Тал Рифат

Руски военни подразделения са би;ли разположени в сирийския град Тал Рифат, съобщи Ing24.org.

От руското министерство на отбраната твърдят, че руските части са били изведени от града. От медията обаче разполагат с информация, според която руски военни все още се намират в региона.

В момента там руската армия извършва офанзива срещу терористични групировки и кюрдски формации. Смята се обаче, че именно присъствието на руските военни пречи на турските сили да продължат своята експанзия в Северна Сирия на изток.

Смята се, че в момента между страните се водят преговори за бъдещето на града. Анкара настоява да не й се пречи да навлезе в региона.

Смята се, че в момента само Русия и САЩ могат да спрат турското настъпление в Близкия Изток. По-рано стана ясно, че САЩ са прехвърли командоси в град Манбидж, който е следващата голяма цел на турската армия.

Западът вече призова Турция да спре с действията си в региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Владо Вр

    95 28 Отговор
    Хайде е, пак опряха до руснаците!Нека САЩ и Турция се разберат. А кюрдите - кой се минал, минал се, кой не - да си чака номерчето. Все пак сме 21 век!

    Коментиран от #4

  • 3 Хасан

    71 84 Отговор
    Поредната провокация ...няма такова нещо...Русия ,Сащ и Турция ще си разделят Сирия...Турция трябва да намери подслон в Сирия за 3 милиона бежанци...и интересното бежанциите не се връщат в руската или американската зона а се връщат в зоните които са под турски контрол..

    Коментиран от #6, #26

  • 4 Бесен Язовец

    84 21 Отговор

    До коментар #2 от "Владо Вр":

    По скоро турците с руснаците ще се разберат, понеже те сега са братушки, иначе ако се скарат може турския поток пак да увисне.
  • 5 Владо Вр

    116 17 Отговор
    Колеги с минусите, трябват преговори! Кое не Ви харесва? САЩ и Турция се ежат пом/у си! Руснаците в момента само гледат сеир(извинявам се, използвам турцизъм-клише).
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Хасан

    90 18 Отговор

    До коментар #6 от "Салам Алеко":

    Не правя провокации бе ,човек...просто ми е тъжно...минавам през малки градове само възрастни ,тъжно,сиво,мрачно...като деца бяхме на екскурзии и тогава беше по шумно,весело,многолюдно..
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Салам Алеко

    29 19 Отговор

    До коментар #7 от "ivan4o":

    Таман ще имаш повече време за козата!

    Коментиран от #12, #14

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ivan4o

    8 15 Отговор

    До коментар #10 от "Салам Алеко":

    тя не е 1 бря, те са 2 дузини
  • 13 OMG WTF

    82 7 Отговор
    Интереса клати феса.Русия печели съюзници докато САЩ правят интриги на своите съюзници (Турция) в Сирия руския и турския интерес съвпадат. САЩ и ЕС в Сирия са аут от самото начало благодарение на черноморския флот на русия! От там мръсната игра на запада в Украйна-майдан Севастопол- Крим - анексия е ясна на всиички.

    Коментиран от #21, #51

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Горд Българин

    98 36 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Асане, престани да повтаряш малоумната си мантра с изчезването!
    Булгарите никога няма да изчезнем.Да, намаляваме в момента,но това е временно. По време на освобождението сме били по-малко от 2 млн. , водили редица войни и пак сме нараснали повече от 4 пъти като население. Ти бери грижа за турското малцинство, че вие намалявате с още по-големи темпове.
    Българите сме тук от 1300 години, ще бъдем още поне 1300!!!

    Коментиран от #57, #78

  • 16 питащ?

    26 47 Отговор
    Русия не обяви ли , че изтегли редовната армия от Сирия.Или Путин тогава е излъгал? Бяха останали само " Вагнер" .
  • 17 Morgoth

    73 7 Отговор
    Русия и Турция предварително са се разбрали къде ще се простират границите на турската намеса, затова и руснаците се изнесоха от тези територии. Ако някъде руснаците са си останали, значи това е границата която са договорили.
    Много е вероятно същата договорка да има и със САЩ независимо каква врява се вдига по медиите, защото Ердоган има нуждата да плюе американците понеже не му дават Гюлен, а американците имат нуждата да плюят Ердоган, за да се представят като много загрижени за демокрацията, човешките права и цивилните в Сирия.

    Коментиран от #19, #67

  • 18 Иди и ги разбери

    61 5 Отговор
    В тая Сирия ако можеш да разбереш кой срещу кой се бие ............
  • 19 Alarak(the truth)

    4 30 Отговор

    До коментар #17 от "Morgoth":

    Голям професор излезна ти, чета ти глупавите коментари от самото начало...

    Коментиран от #22

  • 20 Бат Мишо

    57 4 Отговор
    в сирия наистина нещата се оплетоха дотам че и биещите се не знаят зако се бият, камо ли ние
    и за съжаление ситуацията все- повече придобива характеристиките на започнаща световна война
    както каза Ванга от Сирия ще почне и то като падне
    и като се окаже че победителя не е истинския победител
    дотука вярно.....уж падна ама никой още не знае на кого в ръцете....
    и докато се боричкат за кокалите под масата е много лесно нещо да се обърка и да припламне искрата в бурето С БАРУТА В ГОЛЕМИТЕ ПОГРЕБИ
  • 21 Голям прос

    83 13 Отговор

    До коментар #13 от "OMG WTF":

    Анексия, пък Крим гласува за Путин. Що така? Нали казвате че са украинци. Я си махнете американските очила
  • 22 Morgoth

    20 5 Отговор

    До коментар #19 от "Alarak(the truth)":

    Никой не те кара да ги четеш. Ползвам само едно име, така че можеш спокойно пропускаш моите коментари.
  • 23 Иванов

    24 21 Отговор
    Руснаците са силни, храбри и самопожертвователни, но не са прозорливи. Те хвърлиха кюрдите в устата на Цербер, но не предположиха, че този хапка ще предизвика още по- голям апетит. Сега ще им се наложи да спират турчагите пред Йерошалайм. Хак да им е!

    Коментиран от #80

  • 24 стоян георгиев

    42 27 Отговор
    султана влезе в капана за които писах преди месец.сега ще се окаже в положение да воюва със сащ и русия едновременно.сега хасанчо и османчо може да се радват от сърце за бъдещето на турския народ ,очаквам да хванат влака заедно с родата и да застанат на подстъпите пред африн.лошото е че няма да го направят ,а ще гледат от тук и ще дават кураж на турския народ вкаран в тази тежка и ненужна ситуация.

    Коментиран от #25

  • 25 Хасан

    21 29 Отговор

    До коментар #24 от "стоян георгиев":

    Едва ли така ще стане...сега тоя район и Ел баб ще се засели с бежанците които се намират в Турция..ако иска Европа и България също могат да пратят бежанците които си...Турския район в Сирия ще бъде най мирния ,докато районите контролирани от Сащ и Русия ще са конфликтни..местните хора ще водят партизанска война срещу руските и американски военни бази

    Коментиран от #27, #30

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Някой си невеж

    34 22 Отговор

    До коментар #25 от "Хасан":

    Тръмп казва Константинопол а не Истанбул, нещо подсказва ли ти това? Кой район ще е конфликтен божа работа . Не ми се прави на политолог,куче миризливо ..
  • 28 YAVUZ

    33 25 Отговор
    От този район въпрос на време е САЩ да се изнесат, в Ирак при положение че цял свят бяха с тях само 30% можаха да контролират и накрая се принудиха да се махнат. Русия от столетия нямаше достъп до Средиземно море заради Османската империя,вече си има няколко бази, но извън базите е кръгла нула. САЩ и Русия не могат със свои войски да водят мащабни операции, защото връщането на войници в ковчези е основен проблем. САЩ залагат на PYD-PKK, а Русия на Асад ,а местните араби 80% са против и към двете. Турция не бърза, операциите ги прави с изключителна точност с почти без цивилни жертви. Веднага след операциите се включват цивилни граждански организации като АФАТ и Турски полумесец ,които активно помагат на хората. Ранени или болни се водят в Турция на лечение. В освободените територии за кратко време животът се нормализира. Всички ще бъдем свидетели че в този регион Турция е основен играч, имайте търпение.

    Коментиран от #31

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 стоян георгиев

    19 11 Отговор

    До коментар #25 от "Хасан":

    ти хал хабер си нямаш .африн и региона са с големината на един български окръг и преди воината имаха такова население около 300 хиляди човека.сега по данни на оон там има 1,5 млн.човека основно бежанци от други региони на сирия,ако приемем че под турски натиск са избягали 300-400 хиляди остават около милон,които и сега трудно се изранваха ,не случаино всяка педя в африн е засята .та сега ми обясни как ще заселят още да речем три милиона човека в тази зона?освен това зоната е предимно кюрдска ,а заселниците ще са предимно араби. обясни ми как ще стане?тва е все едно сега в кърджалииско да заселиш 5 млн.човека!за теб твоята моzъчна деиност е абсолютно ненужна след като султана ти тресне поредната лъжа.щял да засели в африн сирииските бежанци и за теб тва е достатъчно.

    Коментиран от #32, #39, #40

  • 31 Някой си невеж

    17 10 Отговор

    До коментар #28 от "YAVUZ":

    Поредният Доганофил ... големи ги пишете но и големи ще ги ромите !!! След понеделник ще стане ясно : "кой кум , кой сват , кой на булката брат "
  • 32 malta yok

    10 1 Отговор

    До коментар #30 от "стоян георгиев":

    Публикувано във факти.бг: обясни ми как ще стане?

    Както винаги. С геноцид. И там и където в Сирия има Кюрди. За турци говорим...
  • 33 No fes no problem

    29 14 Отговор
    Ха ха ха,на Ердоган му казаха стига.Тъпия фес тръгна уж само за Африн пък после уж щеше да се изтегля.Сега иска още 40 километра да му дадат да мине ,пък после още 100.Още малко и кордидор до Дамаск ще поиска.Но това не е чудно тая сган турска докато не изяде споата между рогата не разбира.Сега ще се случи точно това.От едната страна руснаци от другата американци...Ердоган вие като бита мъстия да го пуснат до кокала.

    Коментиран от #35, #74, #85

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Русия

    8 7 Отговор
    подкрепя Турция в Сирия. Военните са по-скоро за това. За операции срещу кюрдите. Кюрдите не вярват на руснаците. Особено след атаката на наемните спецчасти срещу от браняваните от кюрди райони с петрол. Които бяха унищожени от американците.
  • 38 ivan4o

    4 5 Отговор

    До коментар #29 от "ИСЛЯМА Е ТЕРОРИЗЪМ":

    той само ще вика
  • 39 Хасан

    7 11 Отговор

    До коментар #30 от "стоян георгиев":

    Африн има смесено население ..не е еднородно кюрдско население...има езити,араби,туркмени и кюрди..защо ако е било мирна кюрдска зона ,кюрди оттам са избягали в Турция???и защо от тая мирна зона падаха ракети в турски погранични градове ??..След Африн идва ред на Тел Ръфат и Мендбидж...и до Ефрат ...очертава се голяма зона ..и трябва да се разберат и за западния бряг на Ефрат с американците...
  • 40 Хасан

    11 12 Отговор

    До коментар #30 от "стоян георгиев":

    Турция иска безопасна зона по цялата си граница със Сирия ..и тя е 900 км...трябва да избута руснаци,американци,Даеш ,Пкк по на юг ..не иска пожар около границата си..

    Коментиран от #42

  • 41 Хасан

    13 9 Отговор
    Значи 900км на дълж на ..100_150 км в широчина ..прави 100 хил кв км...кллкото България..достатъчно ще е за 4_5 милиона...Да се създаде там Северно Сирийска Демократична Република ..прозападна и пронатовска...

    Коментиран от #43

  • 42 Някой си невеж

    32 8 Отговор

    До коментар #40 от "Хасан":

    И ние не искаме пожар по границата си , кажи Асене (Хасан) как да ви избутаме по на юг. Не искате да си ходите доброволно и с лошо не става, кажи аби ... кажи какъв е начина да се освободим от вашето присъствие. Като гости по тези земи се задържахте нагло дълго.

    Коментиран от #52

  • 43 Някой

    15 4 Отговор

    До коментар #41 от "Хасан":

    Какви 150 километра бълнуваш?Те 2 месеца едвам 40 километра минаха ти разправяш 150 че и 900 километра дълга.Това няма да стане дори никой да не им пречи, а определено ще има кой.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Велики Славяни

    19 6 Отговор
    Тръмп говори за Константинопол! Идва и края на Туркията!

    Коментиран от #48

  • 47 без коментар

    17 5 Отговор
    САЩ няма приемат влизането на Република Македония в НАТО със сегашното име на държавата. Това заяви президентът Доналд Тръмп в свое изявление от Белия дом, по повод Независимостта на Гърция. Освен това американският президент е поискал пълна свобода за действията на Вселенската патриаршия на територията на Турция и възстановяване на собствеността им върху всички имоти в Турция. Знаково Тръмп е посочил, че до края на мандата му патриарх Вартоломей остава най-голям приятел на САЩ. Впечатляващ е и фактът, че американският президент говори в речта си за Константинопол, а не за Истанбул

    Коментиран от #53, #58

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 ГРАЖДАНИН

    9 2 Отговор
    За сега са в Сирия след провалената среща във Варна да ги очакваме в България и тогава вероятно пак ще е виновна Русия .
  • 50 Чудя се

    5 8 Отговор
    Не знаех ,че Русия се бие си сухаземно (на терен)! Мислех ,че участва само с авиация!
    Горките момчета!
  • 51 Голем смях

    5 12 Отговор

    До коментар #13 от "OMG WTF":

    Я да ни осведомиш какво е това нещоЧерноморски флот на русия и къде се намира в момента.Този флот е нещо като черноморския флот на България.И скоро не е излизал от езерото ,незнайно защо наречено море.

    Коментиран от #60, #62

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Хасан

    7 15 Отговор

    До коментар #47 от "без коментар":

    Тръмп да прочете историята за Чанаккале..как тогавашните велики сили Франция,Италия,Англия,Русия се опитваха да превземат Истанбул..

    Коментиран от #63, #87

  • 54 ИСТИНАТА

    9 10 Отговор
    СИРИЯ ВЕЧЕ Е РАЗДЕЛЕНА МЕЖДУ ТРИТЕ ВЕЛИКИ ДЪРЖАВИ САЩ РУСИЯ И ТУРЦИЯ !!!
  • 55 Българин

    17 6 Отговор

    До коментар #48 от "ivan4o":

    Преди 100 години, Българската армия беше превзела Одрин и щеше да ви изтласка до истанбул ъъъъ Константинопол. Но тогава французите и англичаните се изплашиха и пратиха флота си да ви помогне. Сега обаче англия не е бръснат за слива и няма да има кой да ви помогне. А сега май Руснаците и Американците са ви замислили нещо което няма да ви хареса

    Коментиран от #61

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 ЗАПОЗНАТ

    11 9 Отговор

    До коментар #15 от "Горд Българин":

    БЪЛГАРИТЕ НЯМА ДА ИЗЧЕЗНЕМ ПРОСТО ЩЕ БЪДЕМ С ПО ТЪМЕН ЦВЯТ НА КОЖАТА !!!

    Коментиран от #81

  • 58 Ристо

    3 2 Отговор

    До коментар #47 от "без коментар":

    Какво искаш да кажеш като си преписал статията за името на Македония, а разбрах искаш да кажеш, че можеш да правиш копи пейс. Добре.
  • 59 Някой си невеж

    4 2 Отговор
    Коментар 56 е отправен към "професор" Асен (Хасан) !
  • 60 Лошо им се пише

    9 3 Отговор

    До коментар #51 от "Голем смях":

    Ще видиш какъв е руския черноморски флот когато му дойде времето.само трай още малко !
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 ivan4o

    4 13 Отговор

    До коментар #51 от "Голем смях":

    е ти като гледаш само бг новини така ще ти се струва, руските кораби обикалят бяло средиземно море ,антлантическия, навсякъде са а като минават през босфора дигат турски флаг.хахахах
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Някой си невеж

    18 4 Отговор
    Вдигне ли патартия Турция ,сама е ... няма кой да и помогне, годините в който се изграждаха империй приключиха ! Само вие комплексираните османлийци от балканите можете да вярвате на лудият си султан !!!

    Коментиран от #68

  • 65 ivan4o

    3 7 Отговор

    До коментар #63 от "Някой си невеж":

    вчера писах за немеца, че се молете да изкара мандата до край, както гледам скоро ще влезе у клиниката за нездравомислещ.
  • 66 Българин

    19 5 Отговор

    До коментар #61 от "ivan4o":

    Чобани има в кърджалийско и анадола. Не е нужно ние да унищожаваме турско. Може някой друг да го направи вместо нас, ние само да се възползваме от ситуацията. Аз историята е знам по добре от тебе. Държавата ни е на 1300г. най старата в Европа а сме тука доста преди това. Винаги сме оцелявали ще оцелем и сега. А тая за през 1989г. тая сметка ви седи ще дойде време и нея ще платите. Защото сте неблагодарни лицемери и не сте намерили себеси. когато сте тук турция ви е мила когато сте там драпате за тук. Не знаете кои сте, такива хора като вас никой не иска, затова ще ви разсипят държавицата в най скоро време...

    Коментиран от #82

  • 67 Коко

    9 0 Отговор

    До коментар #17 от "Morgoth":

    Един свясен моментар и то на място май само лаят а скришом си гугукът и си оправят далаверите а хората тънат в мизерия и се чудят как да свържат двата края
  • 68 ivan4o

    6 9 Отговор

    До коментар #64 от "Някой си невеж":

    еее Турция отдавна дигна глава, тея операции дет ги прави за ко са бре? разваля политиката на ами, тоест ами иска с терор да почне да унищожи Тр ма не става все излизат от някаде. 15 юли 2016 10к терористи от идил чакаха на границата,ко беха успели ония шефа да нахлуят и щеше да стане като у Сирия. ма Ердо мисли 5 входа напред.хахахах

    Коментиран от #69, #70

  • 69 Някой си невеж

    8 2 Отговор

    До коментар #68 от "ivan4o":

    Веднъж ти казах сега повтарям, със ниско бюджетни индивиди от към сиво вещество,във спор не влизам .
  • 70 Българин

    13 1 Отговор

    До коментар #68 от "ivan4o":

    Бе ти като пишеш с такава почит към ердо. Сега като дойде в Варна защо не му се предложиш за личен ибрикчия? Може да ти се усмихне щастието...
  • 71 Въвеждане на к

    5 1 Отговор
    Чай ся, нали руснаците отдавна победиха и се изтеглиха от Сирия?

    Коментиран от #73

  • 72 Хасан

    12 6 Отговор

    До коментар #63 от "Някой си невеж":

    Много ги слушаш американските анализатори...те предвещаваха разпадане на Руската федерация ,ама виж Русия пак се върна на ринга..
  • 73 onq s konq

    6 2 Отговор

    До коментар #71 от "Въвеждане на к":

    Бъркаш се-"ВАГНЕР" ПОБЕДИХА И СЕ ИЗТЕГЛИХА.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Османлъ

    6 23 Отговор
    Турция е силна държава командосите ще превземат сирия и ирак 1 терорист няма да остане жив там където влезе ТУРСКИТЕ ВОЙНИЦИ ще има ред дициплина справедливост

    Коментиран от #79

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 тъпи фесове

    11 2 Отговор

    До коментар #75 от "Османлъ":

    Ха ха ха голяма глупост написа.
  • 80 АК47

    13 2 Отговор

    До коментар #23 от "Иванов":

    Нищо не знаеш за руснаците когато хвърлят нещо в нечия уста то значи че тази уста обезателно ще остане без зъби ! Русофобията вреди на мисленето .
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 начо

    0 0 Отговор
    русия и турция си забиха голям к-р като влезнаха в сирия.лошо е за хората в сирия.добре е за нас,защото двете псевдо империи ще се обезкръвяват
  • 85 Анонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "No fes no problem":

    А защо от руснаците а не е от вас цългарите
  • 86 Анонимен

    0 0 Отговор
    А защо от руснаците а не е от вас българите
  • 87 Pinokio

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "Хасан":

    Без Мустафа Кемал щяхте ли да успеете да ги спрете?
    Вярно е, че се движи те с бързи темпове, но в грешна посока. Ислямизмът не е донеса добро никому, ама турците се опитвате да я забравите тази проста истина.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания