Last news in Fakti

25 Март, 2018 12:03 2 080 1

Пучдемон излетял от Финландия

  • финландия-
  • карлес пучдемон-
  • испания

Финландската полиция обяви, че е готова да арестува каталунския лидер

Пучдемон излетял от Финландия - 1
Снимка: БТА/AP

Бившият каталунски лидер Карлес Пучдемон е напуснал Финландия и е заминал за Белгия. Това обяви финландския депутат Мико Кярня, цитиран от ТАСС.

Кярня беше един от организаторите на посещението на Пучдемон в страната. По-рано през седмицата испанският съд издаде заповед за ареста на каталунския лидер.

Испания изпрати и молба за ареста на Пучдемон. От финландската полиция обявиха, че са готови да го арестуват, но първо трябва да установят местонахождението му.

По настоящем Пучдемон пребивава основно в Брюксел. Това стана след опита за референдум за независимост на Каталуния, след който Испания за кратко иззе автономията на областта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаха

    0 0 Отговор
    демокрация ама друг път...по зле е от комунизма!!!
Новини по държави: