Last news in Fakti

25 Март, 2018 14:59 2 766 2

Заплатата на Ибрахимович e орязана поне 10 пъти

  • златан ибрахимович-
  • заплата-
  • футболист-
  • футболна звезда-
  • манчестър юнайтед-
  • ла галакси-
  • трансфер-
  • контузия

Трансферът на бившата звезда на Манчестер Юнайтед в "Галакси" беше обявен с реклама във вестник

Заплатата на Ибрахимович e орязана поне 10 пъти - 1
Снимка: shutterstock

Суперзвездното попълнение на ЛА Галакси Златан Ибрахимович “на хартия” ще получава поне 10 пъти по-малко от периода си в Манчестър Юнайтед.

Източници на Sports Illustrated твърдят, че шведският голаджия е подписал договор до края на 2019 година, според който ще заработва по 1,5 милиона долара на година (около 1,2 млн. евро). Таванът на заплатите в Мейджър Сокър Лийг не позволява основното възнаграждение на Ибрахимович да бъде космическо.

Само преди няколко месеца скандинавският титан се разписваше срещу много по-голяма сума, след като премина на “Олд Трафорд” като свободен агент.

Според различни източници заплатата на Златан при “червените дяволи” е била между 15 и 20 млн. евро. Със сигурност обаче, ветеранът ще изкара много повече пари от спонсорски договори. За това говори и начинът, по който бе обявен трансферът му в американския отбор - с реклама във вестник.

Договорът на Ибрахимович с "Манчестър Юнайтед" беше прекратен предсрочно. По време на престоя си на "Олд трафорд" той показа впечатляващи резултати като вкара 17 гола в 28 мача в първия си сезон във Висшата лига и общо 28 попадения в 46 срещи във всички турнири.

Шведът обаче получи много тежка контузия в коляното през април. Той увреди кръстни връзки в реванша с белгийския "Андерлехт" от четвъртфиналите на Лига Европа.

Очакванията бяха нападателят да напусне "Манчестър юнайтед" през лятото заради голямата му заплата и дългия период за рехабилитация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ссср

    10 6 Отговор
    След Меси и Роналдо тоя ми е най-противен!
  • 2 Шаран БГ

    8 0 Отговор
    Милият той, горкичкият !! Ще му дават само 100 000 евро на месец. И като се махнат данъците, заплатата му ще стане колкото моята пенсия.
    Сън не ме лови - само за Златан си мисля!
    Как ли ще преживява скандинавския гений на футбола........