25 Март, 2018 19:59 8 471 62

Ердоган: Никакви отстъпки пред Европа утре във Варна

  • ердоган-
  • пръст-
  • варна-
  • ес

Според него Западът завижда и ревнува, провокиран от динамичното развитие на Турция

Ден преди срещата на върха ЕС – Турция утре във Варна турският президент Реджеп Ердоган заяви, че няма да допусне Западът да го поучава и няма да отстъпи пред европейските лидери, съобщи Нова телевизия.

„Западът се опитва да ни поучава, да ни дава съвети - оставете ги за себе си. За всичко имам видео-документи. Утре и без друго ще бъдем заедно във Варна, подготвен съм и всичко ще им покажа. Ще бъдем непоклатими, никакви отстъпки няма да правим“, посочи Ердоган със суров тон пред участниците в регионалната конференция на управляващата партия в Трабзон.

Той подчерта, че Западът завижда и ревнува, провокиран от динамичното развитие на Турция през последните 15 години. Началото на срещата на върха е планирано за 19 ч. и ще продължи най-малко два часа, след което домакинът бойко Борисов, европейските лидери Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер ще дадат съвместна пресконференция. Според Анадолската агенция официална Анкара очаква от ЕС конкретни стъпки за възстановяването на атмосферата на взаимното доверие, актуализиране на споразумението по Митническия съюз Турция – ЕС, либерализиране на визовия режим за турските граждани, ускоряване на процеса за финансовата помощ за сирийските бежанци в Турция и най-вече общи действия в борбата срещу тероризма.

В същото време представителите на ЕС възприемат срещата във Варна като платформа за укрепване на сътрудничеството с цел отстраняване на проблемите, натрупани в отношенията с Турция. Дневният ред предвижда обсъждания на връзките на Турция с ЕС в сферата на икономиката, търговията, сигурността, борбата с тероризма и външната политика, както и ситуацията в Палестина, на Балканите, в Сирия, Ирак , Либия, Аракан. Освен всичко това Анкара ще настоява за ликвидиране на политическите и изкуствените прегради в преговорния процес за членството на Турция в ЕС.

Ердоган планира разговори с Туск и Юнкер по въпроса за ангажиментите на Брюксел пред Анкара, както и проблема за противодействието срещу дейността на терористите в европейските държави. Миналата седмица в публична реч турският държавен глава заяви, че Европа покровителства терористични групировки на своята територия и оказва безвъзмездна помощ на терористи, като по този начин ги ползва като инструмент срещу Турция. „Видяха това в Африн, както и по време на операцията „Щит на Ефрат“. Но не изпълниха обещанията, които ни дадоха“, бе казал президентът. Тогава той обяви, че е подготвил купища видеозаписи и фотоси, направени в лагерите на търсещите убежище бежанци, и че ще ги предостави на Варненската среща.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 фос

    38 15 Отговор
    Голям кебот, за личните си бизнес интереси, води страната си в погибел.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гост

    43 22 Отговор
    Този вече става смешен! Не осъзнава ли, че когато не е удобен на Запада ще го очистят?! А той става наистина неудобен.
  • 5 питащ?

    43 13 Отговор
    Ми що идва в Варна тогава?Те искат в Европа не Европа в Азия.
  • 6 Bingo

    52 15 Отговор
    Само пропуска един факт, че това "Динамично развитие" се дължи най-много на точно този омразен запад за където пътуват тировите му. Да не се пъни много, че светът се напълни с прекалено много "лидери" с болни амбиции и това няма да доведе до нищо добро.

    Коментиран от #27

  • 7 malta yok

    35 15 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Той подчерта, че Западът завижда и ревнува, провокиран от динамичното развитие на Турция през последните 15 години.

    Думи към неграмотни, простаци, фанатици. Така управлява страната, с глупости към бедещите жертви. Жертви за "славата" на страната, тоест неговата печалба. А на когото не му харесва, в затвора като враг........

    Коментиран от #19

  • 8 Константинопул

    24 12 Отговор
    ТОЯ нашия вожд, не разбира ли, че прави тотална грешка?
    Разбирам, че продаде на турция и в частност на близки до ердоган фирми газовия поток от Русия, но чак пък да прави такива изцепки?
    Национален предател или уникален държавник??!

    Коментиран от #58

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Хасан

    24 35 Отговор
    Хората работят ,развиват се ...просто турския капитал се сблъска с западния ..искат пай ...

    Коментиран от #15

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ghost1

    34 17 Отговор
    Никакви отстъпки ли. Ердогане ти ли ще налагаш норми и дневен ред на ЕС. Оправи си първо границите да не влизат от там терористи спри да трепеш кюрди. Е това е турската уйдурма от една страна знае че няма по-добър партньор от Ес а от друга плюе по него

    Коментиран от #14

  • 14 Хасан

    36 11 Отговор

    До коментар #13 от "Ghost1":

    Ами бежанците Меркел ги покани и всичко по линията страдат от това ..от Турция,през България до Германия..

    Коментиран от #57

  • 15 Събуди си

    32 16 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Няма турски капитал. Напълно сте зависими от капиталите, инвестицийте и потреблението на запада. Могат да ви върнат в средновековие утре сутринта, без война, да ви гледат как обесите фюрерът.
  • 16 бг дебил

    23 19 Отговор
    Е тва е . Браво на Ердоган. А, къде е нашия ? Леко приведен....
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Гост

    1 1 Отговор
    До ком.4 дано не е във Варна
  • 19 Иванов

    26 6 Отговор

    До коментар #7 от "malta yok":

    Респект за вашия коментар, абсолютно точен!
    Ердо се прави на Мурад Втори и утре във Варна ще бъде голям цирк с активното съучастие на факира Боко, но кръстоносците този път няма да отстъпят и крал Владислав Трети заедно с Янош Хуняди пари няма да дадат.
    п.п. Нека си спомним с почит за тези християнски Герои!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 681 БГ

    16 3 Отговор
    Баба Ванга да каже за турчина ?
  • 22 _ЛЪВЧЕ_

    24 4 Отговор
    Българските турци в Кърджали трябва да са ма,лоумни да вярват, че като станат част от Кърджали ще станат по-добре... Даже те го знаят, че в България са свободни, а в турция дали ще са свободни?
  • 23 ivan4o

    20 6 Отговор
    ей лъвче, кой иска кърджали и къде . аз не вярвам бг турците да искат кърджали да се присъедини някаде другаде. кърджали е българско . тва теа дост и дпс може го искат , но кой нормален турчин ги еве за 5 стотинки. никой

    Коментиран от #30

  • 24 Владо Черноземски

    17 4 Отговор
    На турския путин му трябват 500 години да стигне нивото на
    Ататюрк.
    Жалко за турците с тоя водач.

    Коментиран от #29

  • 25 Диди

    20 1 Отговор
    Ще има заплахи,а и изнудвания от Ердоган.Нищо ново.
  • 26 onq s konq

    4 5 Отговор
    Между другото как ли е на турски "Да дойде СТАНКО...вете" ,щото като се каже от Ердо,да сме хаберлии
  • 27 Венци

    15 1 Отговор

    До коментар #6 от "Bingo":

    Аз, ще кажа линия! Малко хора като теб виждат истината, а тя е много проста. Този сладур просто яхна гребена на вълната, която поколения преди него драпаха да докарат Турция до това ниво. Много е наивно да си мислят някои хора, че Ердоган оправил Турция!? Там са подлагани основи много преди Ердоган , а евала че са имали такава национална доктрина да докара държавата до това ниво на икономиката. Турция дължи развитието си и на чуждестранните инвеститори и най-вече на европейските пазари, а с тази си позиция Ердоган трайно, ще прекъсне тези връзки.

    Коментиран от #32

  • 28 Бат Боко

    15 3 Отговор
    Спешно търся майстор на шербет ,аз ще съм келнер по голяма подлога от мен няма
  • 29 Венци

    15 2 Отговор

    До коментар #24 от "Владо Черноземски":

    Няма как да го стигне! Ататюрк е бил поколения напред в разбиранията си, а този мисля е векове назад.
  • 30 ПЕНСИОНЕРА

    8 2 Отговор

    До коментар #23 от "ivan4o":

    Мого фалшиви новини в нета, хората превъртяха направо . И тук всеки си излива гнева си и така се успокояват горките. Днес четох че Ердо бил дошъл с танковете и превзел кърджали , божеее като чели има фабрика за фалшиви новини и дезинформация. То бива фантазии ама трябва да има предел и граница на глупостта. Направо ни взеха за мезе и олигофрени. Всъщност до сега нямаше новини, но ще има хляб за медийите най малко 15 дена . Сега като почнат с анализи и извадени думи от контекста , ще разтягат локуми безкрай .
    Мисълта ми е не се хващайте на всичко писано от всеки треторазряден и гладен поръчков дразкач. Приятна вечер на всички

    Коментиран от #34

  • 31 СЕВАР

    11 5 Отговор
    Аз си мисля , че накрая на всички ше им писне от този и някои службици ще му видят сметката .
  • 32 Орманджиев

    8 5 Отговор

    До коментар #27 от "Венци":

    Този Турчин е пробивен и е упорит , и ско не виждаш постиженията по негово време значи грешиш много. Той се договорил със запада да задържи бежанците , и сега ще си получи на готово парите без да е изнесъл краставиците до германия. Сега 3 милиарда , но става въпрос за 9 милиарда обща сума. Хич не са малко еврата , добре си направил сметката човекът. Икономиката на турция не зле, но само след 5 или 10 години ще изплуват с много бързи темпове.
    Остава и ние да си направим правилна статегия , без много локуми а дела и положителни резултати. Че трябва да се спре корупцията и грабежите . Бездействието на съдебната ни система е също престъпление, например измамите с ДДС . Всеки некадърник и паразит аут от държавната ясла, и баста на анархията. И само резултати.
  • 33 Хасан

    6 11 Отговор
    Проблема между Турция и Запада е че турците искат да влязат в бизнеса с петрол,газ,оръжия,технологии,кораби,самолети ,коли ..Запада се бои от конкуренция

    Коментиран от #35, #36, #39

  • 34 Мехмед бей

    3 5 Отговор

    До коментар #30 от "ПЕНСИОНЕРА":

    Кво бяхме кво станахме за месец и половинаси викаш и ти нали пренастроиха не забравихме за глада само назионализъм мислим

    Коментиран от #37

  • 35 Международно право

    11 3 Отговор

    До коментар #33 от "Хасан":

    Когато започнете да живеете на 21и век а не на 14и, вашият проблем със Запада ще бъде решен.

    Коментиран от #44

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 batı kıyısı

    10 2 Отговор

    До коментар #33 от "Хасан":

    Бъди сериозен. Не те четат само турци от дълбините на изтока. Не сме в Анадола, не си Ердоган, не сме простаци.
  • 40 на Хасан бащата

    9 2 Отговор
    Ердо пак е прекалил с чая
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Хасан

    6 3 Отговор

    До коментар #37 от "JPower":

    Одрин (Едирне) Адриа или Адрианополис ,Филибе(Пловдив) или Филипополис това са градове осеовани от Филип Македонски..докато в Гърция или Турция градовете са запазили своя облик то в България са променени ..студен град,социалистическа архииектура,
  • 47 а бе

    2 2 Отговор

    До коментар #44 от "Хасан":

    ако да, трябва да се радваш, щото османската империя която ги включва, така, въобще няма да ти липсва!!!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 night patrol

    0 0 Отговор
    #48 "хасан" и #49 "осман", хайде, легни си да спиш сега, и утре е ден за пропаганда, а ти си работил тука 7/24, почини си сега, ай
  • 53 Big Cock

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "Тансел м":

    Ела с обратната предавка
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Aham

    4 1 Отговор
    Това което е Турция е благодарение на запада в последните да кажем 100г. Турция без ЕС ще проси... Така че просто тия думи за твърдост и ултиматуми минават само на простите турчета и форумните турчеещи се тролове - хасани, коне, иванчовци, реалисти, османчовци и т.н Но истинската реалност е коренно различна, от това което се представя от българската медийна пропаганда и там турция и Ердоган може да се каже, че са в изгнание, не канени и не приемани на запад, с орязани да речем "екстри" засега. . А, и две думи за домакинът - вече сериозно се замислям, че корумпираната личност на ББ е силно зависима по някакъв начин от турската страна.

    Коментиран от #59

  • 56 vasik atanasova

    0 0 Отговор
    Жириновски да изпраща две ракети насам
  • 57 питащ?

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Хасан":

    Меркел ли прати армията си в Сирия.Видя ли колко цивилни избити имаше от т.н. "Маслинова клонка".И колко разрушения.Неговото е цинизъм , а той си е чиста проба диктатор водеш Турция към тоталитаризъм.
  • 58 Globaklob

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Константинопул":

    Радев си е много по добре от госпожа Цачева
  • 59 ivan4o

    0 1 Отговор

    До коментар #55 от "Aham":

    да ти дам 1 малък пример с азерския петрол. 1 сделка между английска петролна компания и азърбайджан. 33% за азърбайджан ,58% за англия щот вадила петрола и 9% за Турция щот се транспортира през нея. тая сделка номер 1 отпада. сделка 2 леко променена и пак отпада.
    и накрая 58% за азърбайджан, 12% за англия и30% за Турция. другия път инфо събирай. Турция безникви помощи от запада е стигнала. ако чакаше запада до сеа да са умрели от глад.
    цялата работа е географското разположение на Турция. в Кипър има залежи на за 700 години. а трасето е ясно Турция.
  • 60 БАТАК

    5 3 Отговор
    ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА СЕ ИЗГРАДИ БЕРЛИНСКА СТЕНА 2 ПО ЦЯЛАТА НИ ГРАНИЦА ,НЕЗАБАВНО ДА СЕ ОТРЕЖЕ АЗИЯ ОТ ЕВРОПА И НИКОГА ПОВЕЧЕ ТУРЧИН ДА НЕ СТЪПВА В ЕВРОПА ,ДА СЕ ИЗСЕЛЯТ НА СИЛА ВСИЧКИ ТУРЦИ ОТ ЕВРОПА ,АКО НЕ ИСКАТ В ПЕЩИТЕ ---ЧИСТА И СВЯТА РАСЯ --- НО ТОВА МОЖЕ ДА ГО ПОСТИГНЕ ЕДИНСТВЕННО Г-Н ПУТИН
  • 61 Сеид ефенди

    2 0 Отговор
    Ердоган е много справедлив и честнен
  • 62 jfoxfk

    0 0 Отговор
    На запада /ЕС и САЩ/ се харесват само политици които могат да произнасят само две думички: "yes sir". Политици, които искат по какъвто и да е начин да устояват националните интереси и традиции на своята си страна са нежелани. Никак не ми харесва Ердоган, особенно с идеята за османизма, но ми става много симпатичен с това: "никакви отстъпки пред Европа". Ще си гони интересите на Турция. Такъв човек трябва да се уважава. Човек дето е способен да казва "не".
Новини по държави: