26 Март, 2018 13:00 5 473 23

Може ли Германия да спре "новите османци"?

  • германия-
  • османци-
  • нови османци

Наричат ги "новите османци" и се твърди, че са близки до турското правителство: на 26 март в Щутгарт започва процес срещу рокерската банда "Osmanen Germania"

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На 13 март германската полиция проведе мащабна акция срещу рокерската банда "Osmanen Germania". В операцията участваха и специални части, тъй като членовете на бандата, голяма част от които са турци, са смятани за опасни. В рамките на акцията бяха претърсени общо 60 обекта в провинциите Северен Рейн-Вестфалия, Хесен и Баден-Вюртемберг. Целта беше да се открие информация за организационната структура на бандата, както и доказателствен материал за престъпления, извършвани от нейни членове.

Германия обявява война на "новите османци"

Рокерската банда е основана през 2015 в Хесен, а един от създателите ѝ е бил член на "Hells Angels". От известно време насам "новите османци", както са наричани членовете на бандата, са под наблюдение от страна на германските служби за сигурност - особено след като разшириха агресивно сферата си на влияние. Те често влизат в конфликти с други рокерски банди, сблъсъците са завършвали и с ранени. Експерти по сигурността предполагат, че "османските рокери" в Германия са около 300 души. Самата рокерска банда обаче казва, че само в Германия има 2500 членове, а общият им брой по света е 3500. Твърди се, че групировката е изградила свои структури и в Турция, Австрия, Швейцария и Швеция.

С полицейската акция, при която бяха конфискувани оръжия, наркотици, флашки, компютри и други информационни носители, Германия очевидно обявява война на рокерите. На 26 март водещи членове на "Osmanen Germania" ще се изправят пред съда в Щутгарт. Осем от рокерите ще отговарят по обвинения за изнудване, опит за убийство, принуждаване към проституция и сводничество. В рамките на разследванията обаче изплува и политическа следа: в момента Криминалната служба на Баден-Вюртемберг изследва причините за конфликта между турски и кюрдски рокери. "Новите османци" са смятани за представители на радикалния турски национализъм и именно това ги различава от останалите германски рокерски сдружения.

Връзка с политиката?

"Беше започнато разследване за това дали "Osmanen Germania" получават политически напътствия от чужбина", обяви на пресконференция директорът на полицията в Баден-Вюртемберг Клаус Цивай. Конкретно става дума за контакти между "османските рокери" и Съюза Европейско-турски демократи (UETD), който минава за неофициалната международна организация на управляващата консервативна Партия на справедливостта и развитието (ПСР) на президента Реджеп Ердоган.

Вътрешното министерство на Северен Рейн-Вестфалия споделя същите подозрения. Нейната комисията по вътрешни работи твърди в един документ, с който ДВ разполага, че "османските рокери са се позиционирали политически". В него се казва още, че членовете на бандата споделят в интернет турско-националистически и отчасти дясноекстремистки възгледи, както и че водещи рокери поддържат контакт с представители на ПСР и на турското правосъдие.

Финансиране от Турция?

В интервю за германската телевизия ZDF, директорът на вътрешното разузнаване на Северен Рейн-Вестфалия Буркхард Фрайер каза, че при демонстрации в подкрепа на турското правителство, провеждани в Германия, османските рокери са нещо като пазители. Още по-тежки са упреците на вътрешния министър на провинцията Херберт Ройл. В местния парламент той говори за активности на рокерската банда, които били насочени срещу ПКК, турски леви екстремисти и движението "Гюлен" и били одобрени от турските власти като "антитерористични акции".

"Ще превземем цялата страна"

"Osmanen Germania" твърдят, че не знаят нищо - въпреки всичките упреци и събрани доказателства. И макар че - подобно на членовете на "Hells Angels" или "Bandidos"- "османските рокери" носят кожени елеци с емблеми на регионалните си клубове и имат йерархическа структура, те се представят навън като "боксов клуб, който се грижи за младежите". Затова и в името на клуба им се съдържа съкращението BC (Box Club). Според експерти и служители на тайните служби обаче, "Osmanen Germania BC" е нещо друго: престъпна групировка с членове от чуждестранен произход, изместващи все повече старите германски рокери от сцената.

В интернет "османците" се представят войнствено и уверени в победата си. Едно видео на рокерската банда, публикувано в Ютюб, показва облечени в черно типове, приличащи на културисти, които са точно толкова широки, колкото и високи, насочващи оръжия към камерата. На фона на тежкия ритъм се чува един дълбок глас, който повтаря "Ние ще превземем цялата страна". В музикалния клип се казва още, че безстрашните бойци ще се борят до последната капка кръв, и че за братята си са готови да умрат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЕВАР

    61 3 Отговор
    Това е хубаво ! Нека все повече ескалира напрежението и дано европейците се събудят от наркозата си и премахнат най-после ,,политиците '', които водят континента към разруха .
  • 2 Снайпера

    45 8 Отговор
    Всички от тази банда муджахидини трябва да бъдат избити а след това да се смени правителството защото в противен случай Германия си отива!

    Коментиран от #7

  • 3 БОБИ КОЧА

    21 4 Отговор
    Сигурно яздят овце и кози а тарторите пръчове и кочове?
  • 4 Терминатор

    20 1 Отговор
    Къде е Джейсън Стейтъм, за да ги опердаши тези...
  • 5 аре бе

    28 2 Отговор
    Германците май откриха топлата вода!
  • 6 ГОСТ

    4 10 Отговор
    Нас никой не иска да ни превземе,що така....

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 толерантен

    14 2 Отговор

    До коментар #6 от "ГОСТ":

    Щот сме превзети, но държат раята под наркоза, да не разбира много много, че клането е почнало от едина край. Засега, колят старите, слабите и болните...

    Коментиран от #18

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Колю

    12 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: представители на радикалния турски национализъм , контакти между "османските рокери" и Съюза Европейско-турски демократи (UETD), който минава за неофициалната международна организация на управляващата консервативна Партия на справедливостта и развитието (ПСР) на президента Реджеп Ердоган. ------ Тези казват ,че са само 3500 , а спящите клетки и прикрити такива в джамиите ? Гимнастическите клубове са патент на Германия и тези им правят същите номера. Не разбраха ,че става въпрос за война на цивилизации и религия несъвместима с цивилизацията в Европа. И тези искат да са приети в Европейския съюз. За какво освен за диктат, ислямизъм и неоосманизъм говорят и мислят ?
  • 11 Борис

    9 1 Отговор
    Може разбира се както са се подредили става и с ак 47.
  • 12 патриотъ

    16 1 Отговор
    Баба Меркел с празната си глава ни докара на това дередже.Ние европейците се правим на съчувстващи и толерантни и в тоя си унес никой не вижда,че исляма проповядва:убий неверния!Те мислят единствено как да превземат Европа и да направят нова Османска империя и докато ние се правим на шушуминги,това може незабелязано да стане,като най-напред ще подкарат България!
  • 13 Диди

    4 7 Отговор
    Преди седмица ги даваха по телевизията.Нима нислите,че тези бандити на Ердоган ще завземат Германия? Просто няма как да стане.А вътрещният министър Зеехофер е консервативен,той ще ги намести там,където им е мястото.
  • 14 Сори

    10 2 Отговор
    Германския, арийки ген на Гьоте, Бисмарк, отдавана е вече пръст по бойните полета на Европа. Колкото и тъжно да звучи, турците са фактор в Германия , както са фактор и американските , военни бази. Онази Германия я няма и няма да я има ! Колко немци са готови да защитават Германия след като предишното и сегашното поколение е мачкано от еврогейския същз!

    Коментиран от #15

  • 15 Диди

    4 7 Отговор

    До коментар #14 от "Сори":

    Във всяка държава има гейове. Какво общо има това с темата? ПИСНА МИ ДА ЧЕТА, ГЕЙОВИТЕ ТОВА,ГЕЙОВИТЕ ОНОВА И Т.Н ПОД ВСЯКА СТАТИЯ ВСЕ ГЕЙОВЕТЕ ВИНОВНИ.
  • 16 123;)

    8 6 Отговор
    Ако някой от вас е ходил в Германия,може би,е видял и усетил каква държава успяха да построят след 1945г.Ако някой си мисли,че всичко това,германците ще подарят на някакви мюсулмани....просто е смешно!!!

    Коментиран от #17

  • 17 Диди

    6 2 Отговор

    До коментар #16 от "123;)":

    Германците няма да допуснат никога това.

    Коментиран от #20

  • 18 Никол4о

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "толерантен":

    Ще и се случи нещо на Германия с кукунделата! Но и Европа ще загази! Към милионите турци прибавете мюсулманите от Африка и останалите страни, които немците посрещаха с плюшени играчки
  • 19 Еретика

    5 0 Отговор
    Труден избор за другарката Меркел ами нали тя лично покани не само новите османците а ми и всички други джихадисти да я оправят с раждамоеста защото тя мъжа и са ялови.
  • 20 Димитър Кънев

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Диди":

    С другарката Меркел начело силно се съмнявам.Ако не я изритат ще бъдат по зле и от нас българите.
  • 21 Гост

    6 0 Отговор
    Накрая Германците ще стигнат до извода, че Хитлер е бил прав.
  • 22 ооооо

    6 1 Отговор
    накрая ще върнат Майн кампф и пречупеният кръст.
  • 23 Гого

    2 0 Отговор
    Мдааааааааа Германците ще сложат чалмите преди нас сами си го сложиха.