26 Март, 2018 10:31 2 096 12

Каталуния избухна след ареста на Пучдемон (СНИМКИ)

  • барселона-
  • карлес пучдемон-
  • независимост-
  • каталуния-
  • роже торент

Петдесет хиляди души протестираха в Барселона срещу задържането на сепаратисткия лидер в Германия

Каталуния избухна след ареста на Пучдемон (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Около 50 000 души излязоха на протест по улиците на Барселона късно снощи след ареста на бившия каталунски сепаратистки лидер Карлес Пучдемон в Германия, предаде Reuters.

Полицията даде предупредителни изстрели във въздуха и използва палки срещу протестиращите, които замеряха полицаите с бутилки, яйца, метални предмети и отпадъци. Протестно шествие премина от представителството на Европейската комисия до германското консулство.

Ранени бяха над 50 души, включително осем полицаи, четирима души бяха арестувани.

Каталуния избухна след ареста на Пучдемон (СНИМКИ)

Каталуния избухна след ареста на Пучдемон (СНИМКИ)

Председателят на каталунския парламент Роже Торент призова за "широк социален и демократичен фронт в защита на правата и свободите" в Каталуния след задържането на Пучдемон в Германия по силата на заповед за арест, издадена от испанските власти.

Торент каза, че "испанското правителство атакува демокрацията в сърцето и използва Каталуния като лаборатория за преследване на дисиденти навсякъде другаде".

Каталуния избухна след ареста на Пучдемон (СНИМКИ)

Каталуния и Испания преживяват най-мрачните си моменти, откакто демокрацията бе възстановена преди четири десетилетия, каза още председателят на каталунския парламент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    7 16 Отговор
    Демонът се е клел в испанската конституция, а след това се изплю върху нея. Трябва да си понесе последствията.

    Коментиран от #9

  • 2 Унуфри

    8 13 Отговор
    Е такива подпали черговци трябва да ги трепят с камъни ,а не да насаждат сепаратизъм.
  • 3 раптър

    22 6 Отговор
    Иде Каталунската република , колкото повече репресии, толкова повече Републиканци в Каталуния! Фашизирана Испания и джен дърските еврочиновници , слуги на едрата олигархия в Европа и света ,нямат нищо общо с демокрацията! Европарламентът все повече се отдалечава от хората и застава на олигархични позиции, чиито реален представител е!!!

    Коментиран от #4

  • 4 Бесен Язовец

    3 16 Отговор

    До коментар #3 от "раптър":

    То пък, щото у твойта Русия няма едра олигархия и тя кто ли, че си няма там слуги, нали ?? А руската олигархия много ли близко до народа, защо милионите са им в западни банки и защо Абрамович купи Челси, а не да речем Торпедо Москва, а ?? Седнал си тук само да тролиш против ЕС !

    Коментиран от #5, #6, #8

  • 5 alvin

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "Бесен Язовец":

    Който изкарва уродливите недостатъци на ЕС на яве и не е съгласен с тях, неминуемо трябва да е русофил, така ли излиза. И който не харесва управлението на ГЕРБ ще да е пък комунист, агент на ДС или член на Ислямска държава и Ал-кайда. Що за прости разсъждения. Ценностите на западния модел са изкривени и лобирани до такава степен, че вече пораждат отвращение у обикновенния гражданин. Интересите на ЕС се изместват от интересите на САЩ, и то от собтвените му лидери - това виждам аз, това казвам и това е което не ми харесва - ако това означава, че съм русофил, рубладжи или там както им викате - ОК, тогава съм такъв...
  • 6 ЗЕВС

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Бесен Язовец":

    Всяка една структура, независимо каква е тя, партия, сдружение, НПО има нужда от ограничен по брой състав, който да управлява другите, което води до олигархично управление. От това следва, че демократичното управление на дадено общество не може да бъде осъществено. Демократичния модел като такъв е невъзможен за приложение!
  • 7 свобода

    4 0 Отговор
    Свобода за Пучдемон! Позор за Испания, Германия и Европейския съюз - подтисници на волята на народите и на независимостта на самоопределението.
  • 8 истината

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бесен Язовец":

    То пък един "Съюз" - на господари и "пепеляшки" в помещението под стълбището, наричано "преддверие", всъщност олицетворение на хищното неоколониалистично лицемерие.
  • 9 Пуньо

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    Да бе, тя Кастиля Ла Манча го е избирала, а не Каталуня! Я кажи още някой виц...
  • 10 политолог

    2 0 Отговор
    Сега Европа и света няма ли да се оттеглят от Испания за нарушена демокрация Или демокрацията си я разбират както им се иска
  • 11 незнайко

    0 1 Отговор
    Молете се господа пишещи това да не се случи и в БЪЛГАРИЯ !!! Българските ТУРЦИ да решат да се отделят, тогава сме "загазили" !!!

    Коментиран от #12

  • 12 80 процентен

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "незнайко":

    Щоооо? Мислиш си, че нямат акъл да видят, какво ще им се случи в Турция ако кажат нещо против Султана ли? Познавам достатъчно турски студенти, за да знам, че в България им е ШИРОКО и могат да си напишат, каквото си поискат, но в Турция ги чака - безследно изчезнал! Българските турци и те са наясно, че са привилигеровани или си мислиш, че ДПС досега нямаше да направи Референдум??? Милиони се наливат за агитация и ислямизация в Бг териториите, а да не говорим, колко силно е влиянието на ТИМ Варна, покрай дружбата им с ДПС - то не е ЗАД Армеец, ЦКБ, България Ер, летища Варна и Бургас, пристанища Варна и Русе... Пък и всичко що е с име "Черно море" от футбола до трлрвизията през вестника също е тяхно, барабар с Днес.бг, дето ако напишеш думата ТИМ и си с месечен БАН па ако ще и да ги хвалиш - толкова им е чистата съвест )))
Новини по държави: