Last news in Fakti

26 Март, 2018 11:23 4 035 0

Продава се уникалното BMW на Джон Съртис

  • bmw-
  • 507-
  • джон съртис
Продава се уникалното BMW на Джон Съртис - 1

Името Джон Съртис е добре познато, както на феновете на автомобилни, така и на почитателите на мотоциклетния спорт. Този човек е единственият, печелил световни титли и във Формула 1 (1964-а), и в Кралския клас при мотоциклетите (1956, 1958, 1959 и 1960-а). Роден е през 1934 година и умира през 2017-а.

Продава се уникалното BMW на Джон Съртис

Приживе е притежател на едно уникално BMW 507. Автомобилът е произведен през 1957 година и бързо се превръща в легенда. От модела баварците правят само 252 бройки, което днес го превръща в истинска колекционерска ценност. Колата на Джон Съртис е оборудвана с 3.2-литров V-образен осемцилиндров двигател, който разполага с мощност от 150 конски сили.

Продава се уникалното BMW на Джон Съртис

Максималният въртящ момент се предава на задните колела през четиристепенна механична скоростна кутия. След като си поръчва ексклузивното BMW, при това с опция твърд сваляем таван, Джон Съртис е привлечен от отбора на Ferrari.

Продава се уникалното BMW на Джон Съртис

От Скудерията му дават "служебен" италиански автомобил и учтиво го съветват да не се появява на публични места със своето ново BMW. Съртис обаче не го продава и го пази в гаража си чак до смъртта си през 2017-а. Сега колата ще бъде пусната на търг от аукциона Bonhams.

Продава се уникалното BMW на Джон Съртис


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА