26 Март, 2018 12:11 1 938 2

Как се водят граждански войни?

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • демократическа партия-
  • републиканска партия
Как се водят граждански войни? - 1
Снимки: БТА/АР
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Две или повече страни не са съгласни кой управлява страната. И те не могат да разрешат въпроса чрез избори, защото дори не са съгласни, че изборите са начин вие да решавате кой да управлява.

Това е основният въпрос тук. Кой решава кой управлява страната? Когато се мразите, но приемате резултатите от изборите, имате страна. Когато престанете да приемате резултатите от изборите, имате обратно броене за гражданска война.

Разследването на Мюлер е свързано с отстраняването на президента Тръмп и преобръщането на резултатите от изборите. Всички знаем това. Но не за пръв път те правят това. Първият път, когато републиканският президент беше избран през този век, казаха, че той не е спечелил наистина. Върховният съд му даде победата. Тук има модел.

Какви са сигурните шансове на демократите да отхвърлят следващия републикански президент наистина? Това означава, че те не приемат резултатите от изборите, които не печелят. Това означава, че те не вярват, че прехвърлянето на власт в тази страна се определя от изборите.

Това е гражданска война.

Няма стрелба. Освен ако не разчитате на опита да убиете куп републиканци по време на благотворителна тренировка по бейзбол. Но демократите отхвърлиха нашата система на управление.

Това не е несъгласие. Това не е разочарование. Можете да мразите другата страна. Можете да мислите, че това е най-лошото нещо, което някога се е случило в страната. Но след това се трудите по-усилено, за да спечелите следващите избори. Когато постоянно отхвърляте резултатите от изборите, които не печелите, това, което искате, е диктатура.

Вашата собствена диктатура.

Единственото законно упражняване на властта в тази страна, според демократите, е тяхното. Всеки път, когато републиканците упражняват властта, това по своята същност е незаконно. Демократите загубиха Конгреса. Те загубиха Белия дом. Какво правеха те? Те започнаха да се опитват да управляват страната чрез федерални съдии и бюрократи. Всеки път, когато федерален съдия издаде заповед, в която се казва, че президентът на Съединените щати не може да почеше собствения си гръб, без да го каже така, това е гражданската война.

Как се водят граждански войни?

Нашата система на управление се основава на конституцията, но това не е системата, която управлява тази страна. Системата на демократите е, че всяка част от управляваното от тях правителство получава пълна и неограничена власт над страната.

Ако демократите са в Белия дом, тогава президентът може да направи всичко. И имам предвид всичко. Той може да има своя собствена амнистия за незаконни чужденци. Той може да ви накара да не получите здравно осигуряване. Неговата сила е неограничена. Той е диктатор.

Но когато републиканци влязат в Белия дом внезапно президентът не може да направи нищо. Дори не му е разрешено да отменя незаконната извънземна амнистия, която неговият предшественик е измислил незаконно. Демократ в Белия дом има "свобода" да решава напълно всеки аспект на имиграционната политика. Републиканците дори нямат "дискретност" да го обърнат. Така се играе играта. Така се движи напред нашата страна. Тъжно, но вярно, въпреки че левите все още не са спечелили тази конкретна битка.

Как се водят граждански войни?

Когато един демократ е в Белия дом, щатите дори нямат право да прилагат закона за имиграцията. Но когато един републиканец е в Белия дом, отделните щати могат да създадат собствени имиграционни закони. При Обама на всеки щат не му беше позволено да отива в банята без да иска разрешение. Но при Тръмп Джери Браун може да се разхожда, казвайки, че Калифорния е независима република и да подписва договори с други страни.

Конституцията има какво да каже за това.

Независимо дали става въпрос за федерален или държавен, изпълнителен, законодателен или съдебен орган, левицата движи сили, за да управлява страната. Ако контролира някоя институция, тогава тази институция внезапно е върховната власт на земята. Това е, което наричам „движеща се диктатура“.

Доналд Тръмп накара правителството в сянка да се покаже на светло: Професионалното правителство е гилдия. Като средновековните гилдии. Не можете да участвате, ако не сте член. Ако не сте били индоктринирани в неговите мистериозни ритуали. Ако не сте в клуба. И Тръмп не е в клуба. Той докара куп хора, които не са в клуба с него.

Как се водят граждански войни?

Сега виждаме какво правят професионалистите, когато аматьорите се опитват да влязат при тях. Те ги шпионират, разследват ги и ги изпращат в затвора. Те използват инструментите на властта, за да ги свалят.

Това не е свободна страна.

Това не е свободна страна, когато агентите на ФБР, които подкрепят Хилари, сключват "застрахователна полица" срещу спечелените от Тръмп избори. Това не е свободна страна, когато длъжностни лица на Обама участват в масирано демаскиране на опозицията. Това не е свободна държава, когато медиите отговарят на другия, който печели, опитвайки се да забранят консервативните медии, които го подкрепят в социалните мрежи. Това не е свободна държава, когато всички по-горе разговарят заедно, за да отхвърлят изборите, защото човекът не би трябвало да спечели.

Не се съмнявайте, че сме в гражданска война между консервативното доброволно правителство и лявото демократично професионално правителство.

автор: Бони Парсли, politicalpistachio.blogspot.bg


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 lava

    14 0 Отговор
    Много добре казано!
  • 2 Morgoth

    13 0 Отговор
    Добро утро и добре дошли в новият век!