26 Март, 2018 14:33 1 757 0

Дефицитът на жилища не води до ръст в строителството

  • швеция-
  • жилища-
  • строеж-
  • цена
Дефицитът на жилища не води до ръст в строителството - 1
Снимка: Shutterstock

Броят на новопостроените жилища в Швеция ще спадне от 55 000 единици през тази година до 46 000 през 2019 г. През следващата година ще бъдат въведени в експлоатация близо 30% по-малко апартаменти в сравнение с 2017 г., сочат данни на Асоциацията на строителите в скандинавската държава. Експерти предупреждават, че кредитните ограничения като например засилване на ограниченията по амортизация, могат да ускорят спада на строящи се жилища.

Прогнозата за забавяне строежа на жилища вече е факт, независимо от дефицита, който изпитва имотният пазар. Швеция влиза в списъка с държавите с най-бърз ръст на цените на жилища. В доклада се отбелязва и положителната тенденция в инвестициите в обществени и инфраструктурни проекти като ж.п. пътища и болници. С 11% ще се увеличи този тип строителство през тази и 2019 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА