28 Март, 2018 05:44 3 905 1

Едва ли знаете тези 6 факта за устните (ВИДЕО)

  • устни-
  • тяло-
  • здраве-
  • факти-
  • любопитно-
  • чувствителни

Устните са единствената част от тялото, която се формира вътре в тялото и има разширения извън него

Едва ли знаете тези 6 факта за устните (ВИДЕО) - 1
Снимки: shutterstock

Устните са може би най-сексапилната и изкусителна част от женското тяло. Те са чувствени, страстни, красиви, съблазнителни, изкушаващи. Ето защо не е чудно, че от векове дамите се стремят да ги подчертават и направят забележими.

Кожата на нашите устни е изключително нежна, което я прави толкова чувствителна към външни фактори като студ, вятър и целувки, разбира се.

Вижте 6 любопитни факта за устните:

Едва ли знаете тези 6 факта за устните (ВИДЕО)

Устните са свръхчувствителни

Заради множеството нервни окончания по тях, устните са едно от най-чувствителните места по тялото. По тях има над милион нервни окончания, поради което те са 100 пъти по-чувствителни от върховете на пръстите ни. Освен това върху тях няма защитни тъкани, което пък ги прави изключително чувствителни към външни влияния. Ето защо трябва да полагаме редовно грижи за тян, ако искаме те да са красиви, меки и нежни.

Устните не се потят

Те нямат потни жлези, които играят основна роля при хидратирането на кожата. Именно това е причината устните да изсъхват толкова бързо. Ако не полагаме грижи за тях и им позволим да изсъхнат, те започват да се пукат, а това може да доведе до още по-неприятни състояния като кървене, възпаление, болезненост и други, които създават изключителен дискомфорт.

Едва ли знаете тези 6 факта за устните (ВИДЕО)

Устните са уникални

Те са като отпечатъците на пръстите ни. По света няма хора с еднакви пръстови отпечатъци, както и не съществуват двама души с еднакви по форма и релеф устни.

Едва ли знаете тези 6 факта за устните (ВИДЕО)



Какво придава цвят на устните ни

Приятният розовеещ нюанс на устните се дължи на капилярите, разположени под лигавицата. Кожата върху устните има между 3 до 6 слоя клетки, в сравнение с други части на тялото, където пластовете са около 16-20. Именно това прави кожата на устните да изглежда прозрачна, въпреки че не е.

Едва ли знаете тези 6 факта за устните (ВИДЕО)

С възрастта устните стават по-тънки

С напредването на възрастта, телата ни започват да произвеждат все по-малко количество колаген. Именно този протеин придава плътността и обема на устните, правейки ги красиви и чувствени. Колагенът е изключително важен защото той помага на клетките да се регенерират. Но колкото повече остаряваме, толкова по-малко количество колаген се произвежда от телата ни.Заради това и устните започват да изтъняват и да губят своя здрав вид.

Едва ли знаете тези 6 факта за устните (ВИДЕО)



С помощта на устните можем да изберем партньор

Учените смятат, че целувката има огромна роля при избора на партньор, с когото да създадем семейство. При целувка се обменя биологична информация, която ни позволява да чувстваме феромоните на партньора. Този биологичен трансфер се случва в мозъка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.