28 Март, 2018 10:45 2 700 2

Захари Бахаров и Радина Кърджилова са най-добри актьор и актриса

  • икар-
  • захари бахаров-
  • радина кърджилова

Раздадоха тазгодишните "Икар"-и

Захари Бахаров и Радина Кърджилова са най-добри актьор и актриса - 1
Снимки: БТА

Галин Стоев спечели тазгодишната награда "Икар" за режисура за спектакъла си „Танцът Делхи“ в Народния театър. Церемонията по връчването на наградите на Съюза на артистите в България се проведе тази вечер, а домакин беше Народният театър.

Актрисата Радина Кърджилова взе приза за водеща женска роля за Екатерина в същата постановка, а Захари Бахаров получи наградата за водеща мъжка роля за превъплъщението си в бае Славе в моноспектакъла "Чамкория" в театър 199, предаде "Дарик".

Захари Бахаров и Радина Кърджилова са най-добри актьор и актриса

София Бобчева и Явор Бахаров спечелиха тазгодишните "Икар"-и за поддържаща роля, а отличието за дебют отиде при актьорите от спектакъла "Ревизорът" на Сатиричния театър и НАТФИЗ. "Икар" "За чест и достойнство" беше присъден на Иван Иванов, а Васил Михайлов трябваше да вземе почетен Икар "за цялостен принос", но след обявяването на номинациите заяви, че отказва да го получи.

Връчването на Националните награди "Икар" по традиция е на 27 март, когато отбелязваме Международния ден на театъра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕЕВ

    2 0 Отговор
    ЗА РАДИНА СЪМ СЪГЛАСЕН=НО ЗАХАРИ НЕ МОГА ДА ПРИЕМА.
  • 2 Котев

    2 0 Отговор
    Захари Бахаров съм го виждал на живо и е най-жалкото и апатично нещо !! Това да играеш простак не е актьорско майсторство !! Всеки може да покаже най-долните си качества, трудното е да не ги показваш