Last news in Fakti

30 Март, 2018 09:48 7 250 21

Полицаи залягат зад кофа за боклук с новите камери

  • камера-
  • кат-
  • скорост-
  • джигит

Те засичат джигити на пътя с лазер

Полицаи залягат зад кофа за боклук с новите камери - 1

Пътни полицаи “залягат”, за да ловят нарушители на пътя. Това показва потребител на социалните мрежи със снимка, на която е запечатал родните катаджии, докато опитвали да засичат нарушители на пътя.

“Това редно ли е”, пита мъжът, цитиран от TrafficNews.

В Пловдив отскоро започнаха работа новите камери.

Последните изменения и допълнения в Наредбата за контролните точки са вече факт. Неизрядните водачи ще се прощават със сериозен брой от контролните си точки, като най-много ще се отнемат при употреба над допустимото алкохол, опасно изпреварване и при шофиране в платното за насрещно движение на магистрала или скоростен път. За последното до скоро точки не се взимаха, а бяха налагани само парични санкции.

Без 8 точки ще остават шофьори, ако не спрат на знак „Стоп“.

Другите текстове в наредбата се отнасят до младите шофьори. При първоначално издаване на свидетелството притежателят му получава 26 точки. След придобиване на 24 месеца стаж като водач на моторно превозно средство притежателят на книжката получава още 13 контролни точки.

Контролни точки ще се възстановяват чрез частично увеличаване с 1/3 след преминато допълнително обучение. То не трябва да е повече от веднъж годишно, има и условие водачът да е платил глобите в срок от един месец от влизането в сила на наказателното постановление.

Вижте целия списък на нарушенията, за които се отнемат контролни точки:

1. За управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда до 1,2 на хиляда включително – 10 контролни точки;

2. Когато нарушението по т. 1 е извършено повторно – 15 контролни точки;

3. За отказ да бъде извършена проверка с техническо средство за установяване употребата на алкохоли/или наркотични вещества или техни аналози – 12 контролни точки;

4. За управление на моторно превозно средство, на което табелите с регистрационния номер не са поставени на определените за това места – 8 контролни точки;

5. За управление на моторно превозно средство, което не е регистрирано по надлежния ред или е регистрирано, но е без табели с регистрационен номер – 10 контролни точки;

6. За нарушаване на правилата за преминаване през железопътен прелез – 5 контролни точки;

7. За превишаване на разрешената максимална скорост с над 50 km/h в населено място – 12 контролни точки;

8. За неспиране на пътен знак „Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство!“ – 8 контролни точки;

9. За използване на мобилен телефон, освен при наличие на устройство, позволяващо използването на телефона без участието на ръцете му – 6 контролни точки;

10. За неизпълние на задължението за използване на предпазен колан или за носене на каска – 6 контролни точки;

11. За превозване на деца в нарушение на изискванията – 6 контролни точки;

12. За преминаване при червен сигнал на светофара – 8 контролни точки;

13. Когато нарушението по т. 12 е извършено повторно – 12 контролни точки;

14. За неосигуряване на предимство при преминаване през пешеходна пътека – 8 контролни точки;

15. Когато нарушението по т. 14 е извършено повторно – 12 контролни точки;

16. (ново – в сила от 23.03.2018 г.) за неправилно изпреварване, ако от това е създадена непосредствена опасност за движението (чл. 179, ал. 1, т. 5, предл. 5 от ЗДвП) – 10 контролни точки;

17. (ново, в сила от 23.03.2018 г.) за движение в платното за насрещно движение по автомагистрала или скоростен път (чл. 178ж, ал. 1, предл. 2 от ЗДвП) – 10 контролни точки;

18. (ново – в сила от 23.03.2018 г.) когато нарушението по т. 17 е извършено повторно (чл. 178ж, ал. 2 от ЗДвП) – 12 контролни точки.

На водач, който притежава контролен талон „Водач на МПС без наказания“, не се отнемат контролни точки при налагане на наказание за нарушение, посочено по-горе, с изключение на нарушенията по т. 1, 2 и 3.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 333

    39 2 Отговор
    Там им е мястото, до кофите! Тормозят народа за пари! Всичкият шум е за да вдигат глобите. От къде да ги плащаме, с 600лв. заплата. На ра
  • 2 Луд с кирка

    25 1 Отговор
    Това е абсолютно измекярско. Като гледам тая снимка, грях, но ми идат мисли всякакви. Ко прайм ся? Ми ако некоя гума гръмне или се откачи от некой ТИР с Евро 67.
  • 3 Бай

    31 3 Отговор
    Това е Пълен Абсурд!!!
  • 4 гост46

    34 3 Отговор
    Това не е толкова интересно. По- интересно ще бъде да са вътре в кофата
  • 5 Сатаната

    24 4 Отговор
    Не зад, ВЪТРЕ ИМ Е МЯСТОТО.

    Коментиран от #21

  • 6 ПУУУУ

    27 3 Отговор
    ТАКА ЩЕ Е ЗА НАПРЕД ЗАЩОТО В ПОЛИЦИЯТА ОСТАНАХА САМО НЕКАДЪРНИ ТЪПИ И ОГРАНИЧЕНИ ОЛИГОФРЕНИ-ПОЛИЦАИ.ЧЕСТНИТЕ И ДОБЛЕСТНИТЕ ПОЛИЦАИ НАПУСНАХА СИСТЕМАТА НА МВР МНООГО ОТДАВНА.НА ИЗПИТИТЕ ПО КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА РАБОТА В МВР СЕ ИЗБИРАТ ХОРА С НЕДОСТАТЪЦИ ,ТЪПИ И ОГРАНИЧЕНИ ,КОИТО ДА СЛУШАТ КАКВО ИМ СЕ НАРЕЖДА И ДА ИЗПЪЛНЯВАТ БЕЗ ДА МИСЛЯТ.В МВР НЕ РАБОТЯТ ХОРА КОИТО ИМАТ МИСЛОВЕН ПРОЦЕС И КОИТО СА КАДЪРНИ.ТАКАВА Е КАДРОВАТА ПОЛИТИКА ОТ ДЪЛГИ ГОДИНИ .РЕЗУЛТАТА ГО ВИЖДАМЕ И ПО-ГОРЕ НА СНИМКАТА И МНОГО ПРИМЕРИ.

    Коментиран от #16, #20

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Bingo

    23 1 Отговор
    Като не можем да сложим полицай до всяка дупка, що да не сложим до всеки казан? После искате уважение.
  • 9 Иванов

    12 1 Отговор
    Защо са пропусни да вземат точки и за немито дупе? Поне 5 точки трябват и в София ще замирише на чисто!
    Мийте се, бре!
  • 10 Гад

    18 0 Отговор
    Зад борчето трябваше да се курдисат, кат същински шумкари. Тая организация така и не разбра за толкоз години след прехода, че основно трябва да осъществяват превенция а не да са репресивен орган. Сбъркано им е мисленето и това иде отгоре!
  • 11 Гост

    3 7 Отговор
    Ако човек наистина иска да хване нарушителите по пътищата точно така трябва да процедира - да се скрие някъде, за да не могат да го видят! Какъв е смисълът да сложиш знак "внимавей тук снимаме"? - шофьорите като го видят бичат яко спирачки до доста под разрешената скорост и като подминат полицаите пак яко газ. Така че, за мен полицаите постъпват точно както трябва! В много европейски държави има цивилни полицейски коли, които следят за превишена скорост и други нарушения по магистралите. И там понякога застават така, че като ги видиш - вече да е твърде късно и вече да са те снимали/засекли.
    Трябва да има повече такива полицаи като тези двамата!

    Коментиран от #12

  • 12 Гост

    7 5 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    И да добавя:
    Публикувано във факти.бг: “Това редно ли е”, пита мъжът

    А редно ли е човек да нарушава правилата, да кара с доста превишена скорост и ако някъде го хванат в крачка после да се възмущава? Ако си карате по правилата, какво ви пука дали полицаите се виждат от 1 км или са се скрили и не се виждат?
  • 13 Тодор

    2 3 Отговор
    Е.как ще те тормозят,ако караш с позволената скорост?!
  • 14 комунист идиот

    6 3 Отговор
    Правият милиционер си го е извадил,другия го снима с камерата.Развратници мръсни!
  • 15 Прасчо

    8 0 Отговор
    Боклук до боклука, мила родна картинка...
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Dimitar

    2 0 Отговор
    Пууу да ти е** майката
  • 18 сътрудник по охрана

    1 0 Отговор
    Щ е се крият докат пак останат само с тринога и празна кутия .
  • 19 полЮцай

    1 0 Отговор
    В БГ-кочината одобрявам всички мерки, насочени срещу наглите олигофрени-престъпници на пътя (и не само на пътя!) Включително смъртна присъда, желателно изпълнена от полицай при опит за бягство (спестяват се много време и средства от ненужни арести, следствия, съдилища, затвори...)
    Истината е, че БГ-говедото (като всяко друго говедо) разбира само от тояга! И е крайно време някой да проумее, че трябва да се дадат изключителни права на полицията, включително бой с палка по тъпата тиква на 18-20-годишен пиян посерко без книжка, летиящ с 300 с 30-годишна кочина!
    И за да се спре веднъж завинаги с "кво праим ся" - % от акта да е за полицаите! Законно! Дали 10, дали 20 или защо не и 50 % - да се реши! Никой няма нужда от 90% от отрепките по пътищата, които винаги са поне в 2-3 нарушения!
  • 20 говедаря

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "ПУУУУ":

    А, ти откъде знаеш, какви са кандидагите на изпитите в МВР и какви избират? Да не си ходил на изпит? И щом са видели, колко си умен, интелигентен, воин срещу шрестъпността, нарочно да са те скъсали? Ако е така, мястото ти е в Парламента!
  • 21 клошаря

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Сатаната":

    Мълчи бря! Немой с лошо! Ко ши праим я и колегите? Вървиш си, бъркаш за ПВЦ шишенца и вмезто шише, хоп? - камера и пллицай? Немой бря, ти за нас помисляш ли? Ко ша го праим кат извадиш катаджия с камера? Няма шише, няма 30 стинки на брой, пара не дава, мои и да ма набии за опит да му краднем камерата, ти акъл имаш ли бря?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове