Last news in Fakti

31 Март, 2018 13:07 2 946 15

Москва: 50 британци да хващат пътя

  • русия-
  • великобритания-
  • дипломати-
  • сергей скрипал

Русия отговори на решението на Лондон да изгони 23-ма нейни дипломати заради отравянето на ексагента Сергей Скрипал и дъщеря му

Москва: 50 британци да хващат пътя - 1
Снимки: БТА/АР

Русия уведоми Великобритания, че тя трябва да върне в родината си над 50 британски дипломати в отговор на решението на Лондон да изгони 23-ма руски дипломати заради отравянето на ексагента Сергей Скрипал и дъщеря му в Обединеното кралство, предаде ТАСС.

Москва вече отговори реципрочно на действията на Лондон, като изгони 23-ма британски дипломати, а освен това закри британското консулство в Санкт Петербург и прекрати дейността на Британския съвет в Руската федерация.

Вчера британският посланик в Москва Лори Бристоу бе отново повикан в руското външно министерство и му бе казано, че има един месец да съкрати дипломатическия персонал в Русия до размера на руската мисия в Обединеното кралство.

Говорителят на руското МВнР Мария Захарова, цитирана от ТАСС, уточни, че разликата между броя на руските и британските дипломати е над 50 души.

Москва: 50 британци да хващат пътя

"Ние настояхме за паритет. Британците имат 50 дипломати повече от нас", каза тя, от което следва, че Лондон трябва да върне у дома "малко над 50", добави тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    56 7 Отговор
    гендернята страда!
    островните гендери са извечни отровители и убийци!!!
  • 2 патриотъ

    73 11 Отговор
    Трябва да изгонят цялата островна измет от Русия!И Европейския съюз трябва да ускори брекзита и да ги гони по-бързо.Те не са Европа и нямат място при нас.Европа и Русия трябва да подобрят отношенията си и всичко ще се нормализира.Пречките са САЩ и Англия е тези пречки трябва да бъдат отстранени и изолирани!
  • 3 Барчо

    35 1 Отговор
    Историята се повтаря с тази с американците. Английските дипломати по принцип са с 50 бройки в повече от руските и логически ще трябва да напуснат 73 парчета, за да се изравни сметката. Само нещо не ми е ясно: Всеобща тайна е, че всички дипломати се занимават малко или много с разузнаване. Как па определиха точно кои са шпиони, като абсолютно всички са такива. И руски и американски и германски и т.н. Да не изброявам. Ако искат да изгонят "законните" шпиони - дипломати, трябва да са всички, без изключение.
  • 4 СССРБАРЕТА

    34 2 Отговор
    Хайде марш обратно да берете ягоди и гъби на норма както и да бършете стари пенсионерски английски задници

    Коментиран от #15

  • 5 английска фашага

    37 3 Отговор
    хахахахаха тъпите хангличани се набутаха повече отколкото очакваха.........ама това е само началото, тепърва ще ядат хурката. Даже знам какво ще направят смешниците, след някое време ще сменят Мей и правителството и опозицията ще направи нов кабинет, после ще отидат при Путя и ще почнат да го усукват че виждате ли то станало недоразумение с тоя случай, те Мей и другите били виновни, ама тяхната партия била против щото не искали да си развалят отношенията, ама разбира се че не вярвали че руснаците стоят зад "отравянето", и разни такива увъртания и тъпи вицове, даже може и да се извинят демонстративно на руски език пред Путя(явно метода работи)и те така.
  • 6 За да те уважават

    34 2 Отговор
    България и тя да изгони всички дипломати на реципрочна основа. И да въведе визи и драконовски мерки на границата за всички кравсри, пастири, джендъри, соросополи и други натрапници и наглеци. Да започнат с наглия Ръбинен миризлив воловар.
  • 7 моко бъчвата

    4 29 Отговор
    Русия стана по изолирана и от Северно Корея.

    Коментиран от #13

  • 8 Мужик

    6 25 Отговор
    Хаха, това сигурно е най-добрата новина, която са чували тези 50 дипломати в живота си! Да се махнат от тази студена, кална и смрадлива дупка Русия, преди да им е минал срока на назначението, е мечтано развитие на нещата. Сигурно тези, които няма да бъдат изгонени, сега ронят сълзи и се надяват дипломатическия скандал да ескалира до там, че направо да бъде закрито посолството.
  • 9 русия е джудже

    4 26 Отговор
    Това даже е хубаво за британците.Гонят те от някаква дупка от 3тия свят наречена Русия и се връщаш в богатия свяг.Никой изгонен от Русия няма да съжелява че е напуснал тая дупка.Единствено мужиците реват като ги изгонят от Запад и ги върнат в кочината.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ЗАДНА ПРАЖКА ПО ХАЙДУШКИ

    13 1 Отговор

    До коментар #10 от "ЗАДНА ПРАЖКА ПО ХАЙДУШКИ":

    КАКОЙ ПРИВЕТ - ТАКОЙ ОТВЕТ!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 цру

    2 8 Отговор

    До коментар #7 от "моко бъчвата":

    Абсолютно вярно!А до края на следващата седмица очакваме пълното и разпадане.
  • 14 незнайко

    1 0 Отговор
    Само така се действа ! Танто за кукуригу не може ? И откъде накъде британците са имали два пъти повече "агенти" от Русия ? Британската рибата се вмирисва все повече !!!
  • 15 Ветеран от Афганистан

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "СССРБАРЕТА":

    Колега, ей така обичам да им говориш на тая гняз гнусна !

    :-)
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания