Last news in Fakti

5 Април, 2018 10:21 18 008 22

Всеки затворник може да избяга, когато пожелае (ВИДЕО)

  • затворници-
  • бягство-
  • софийски затвор

От Нова година насам нещата изглеждат като излезли извън контрол

Всеки затворник може да избяга, когато пожелае (ВИДЕО) - 1

Проблемът не е в шефовете на затворите. Проблемът е във висшето професионално и политическо ръководство. Според мен, тук трябваше да си подаде оставката зам.-министърът на правосъдието, който отговаря за затворите, защото чиста случайност е, че само в този затвор сега са избягали затворници. Всъщност условията са такива, че от всеки един затвор във всеки един момент могат да избягат всички, които пожелаят. Това заяви в студиото на ФАКТИ бившият главен секретар на МВР и експерт по сигурността проф. Николай Радулов по повод двамата въоръжени избягали затворници Радослав Колев и Владимир Стефанов.

Според преподавателя в НБУ от Нова година насам нещата изглеждат като излезли извън контрол и оставка трябва да подаде и гл. секретар на МВР.

"За повечето бягства е имало предварителна информация и никой не си е мръднал пръста. Това е сигнал, следва работа и на процесуално и на оперативно ниво. Всички, които трябва да обезпечават нашето спокойствие и да държат тези хора в затвора са неглижирали задълженията си", коментира Радулов.

Целия разговор гледайте във видеото:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Салам Алеко

    11 8 Отговор
    Чак пък всеки?
  • 2 Алфа

    48 5 Отговор
    А защо пед.расите който от нашите данъци им плащаме уж да ни пазят от страшилищата на обществото постоянно искат увеличение на заплатите ? Та те не знаят каква им е функцията и за тези пари дето вземат нещо не правят . Като данъкоплатци трябва да имаме избор къде да се харчат парите ни. По добре тия женчовци дето уж охраняват да ги сменят с чистачки, поне са по смели

    Коментиран от #4

  • 3 Гост

    37 1 Отговор
    Спомням,че преди години в кулите имаше автоматчици?

    Коментиран от #7

  • 4 гост

    8 28 Отговор

    До коментар #2 от "Алфа":

    алфа,частицо защо ти не отидеш да охраняваш'стращилищата на обществото' запознат ли си с материята в затворите, за да я коментираш,жалко подобие на джендър!!!Аман от разбирачи!!

    Коментиран от #19

  • 5 Георги Колев

    28 0 Отговор
    Става все по-страшно трагично и катастрофално и комично!Всяка институция всяко учреждение всеки дом всяка личност се нуждае от други личности за да съществува оцелява и преуспява в развитието си.Но уви в богата свободна интелигентна и модерна България няма никой .Липсват единици липсват хора по брой като население.Затова ще бием кепенците на всички села после на малките градове и ще направим голяма държава наричана София!Но и на нея ще почне да им се рушат структурите и ще остане празна България.Като град Чернобил.Както са сега много села и малки градове.Но не от някакъв проблем а от човешка простотия лакомия тежкарлък и свободия...
  • 6 Глупости

    28 1 Отговор
    Пак поредните глупости никой не може да избяга от СЦЗ без помоща на надзирател както и нищо не може да влезе вътре без същите кво ми се правят на ущипана мома
  • 7 гост

    15 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Да така беше, но сега там са поспаланковци, които чакат да им свърши смяната и да си идат. Аз поне 10 пъти съм виждал как мятат пакети от към ул. "Майор Векилски" през оградата но реакции никакви а най лесното е да монтират висока мрежа между двете сгради. Има от вън на оградата охранителни камери които нарочно са изкривени надолу към земята за да не заснемат.
  • 8 Грую

    6 2 Отговор
    В този ред на мисли около 600,00 лв. на месец по-малко разходи за бюджета. Бяха сметнали, че един затворник излиза 300 лв. на месец на държавата!

    Коментиран от #12

  • 9 😋😀😀

    7 2 Отговор
    Факт е, че министрите и техните заместници се сменят на има няма четири години, а т.нар. пазачи в затворите са там от десетилетия е показателен за начина по който се пазят осъдените престъпници. НЕ МОЖЕ САМО МИНИСТРИ ДА СЕ СМЕНЯТ. НОВ БАРДАК СЪС СТАРИ ***** НЕ СЕ ПРАВИ.
  • 10 Кълвач

    12 1 Отговор
    Всеки затворник може да избяга, ама не иска! Тия двамата са ги изгонили от затвора, защото са много лоши хора и могат да причинят нещо лошо на надзирателите. Да вървят на майната си в чужбина , джендърите да се оправят с тях, те вече не са наша грижа!

    Коментиран от #20

  • 11 The TRAPPER

    8 1 Отговор
    Или с други думи- лесно се излиза , но за да влезеш ти трябват връзки ???
  • 12 НАДЗИРАТЕЛ

    2 4 Отговор

    До коментар #8 от "Грую":

    Един затворник излиза на държавата за един месец(и то ако е здрав и не се налага да го водят по болници)между 800 и 1200лв.

    Коментиран от #15

  • 13 ssssss

    3 2 Отговор
    хайде изберете министъра лично да дежури на летището, на границата или на затвора, та искате оставки. или да ги правиме всичките 60 000 министъра, та за всяка издънка да има оставка.
  • 14 Жан Валжан

    3 2 Отговор
    Подобни истории, заедно с корупцията и бандитизма в България ни отдалечават от абсолютното членство в Европейския съюз.
  • 15 hmhmhm

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "НАДЗИРАТЕЛ":

    Как ги изчисли тези пари. А тук не става дума за пари а че са избягали. А да избягат без чужда помощ е немислимо така че уволнения от охранителите та до по горните етажи и така
  • 16 Жоро

    3 0 Отговор
    Ами тази цачева ка се намърда пак хората дори от плевен не я искат остава вън
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Анонимен

    2 0 Отговор
    Аз искам да попитам социалния работник ти видя ли гранатата?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Бивш служител

    1 0 Отговор
    Само ще ви кажа,че всеки говори без да знае найстина за какво става на въпрос.Многократно се сигнализира за истинските проблеми в затвора,че найстина няма техника и условия за да се изпълняват служебните задължения.Служители не достигат и половината са корумпирани заради малките заплати.Кандидсти много ,но като започнат на 471 лв заплата половин година и се махат защото найстина не си заслужава.На затворниците им се позволява всичко ,защото това си идва от държавата.Не може в килия от 6 човека да има 7 телевизора.тока им се гаси в 22 часа но когато има шампионска лига се удължава.Който пусне молба за работа го одобряват.И това всичко идва от управата.сами си направете извод....нещата са дори много по зле.
  • 22 Плащаме на нереформирани системи

    2 0 Отговор
    И в организацията на затворите има повече началници и чантаджии от реално пазещите които вършат работата а получават най-малко пари. Същото е в армията и полицията. Съкратете търтеите и увеличете парите на останалите!