Last news in Fakti

5 Април, 2018 15:40 16 666 0

"Бягство от затвора: Софийски централен" взриви социалните мрежи (СНИМКИ)

  • пародия-
  • бягство от затвора-
  • хит-
  • социални мрежи-
  • чистачка-
  • храбра-
  • карикатури-
  • централен софийски затвор-
  • бегълци-
  • затворници-
  • владимир пелов-
  • радослав колев

Централно място е отредено на храбрата чистачка Христина, която единствена погва бегълците

"Бягство от затвора: Софийски централен" взриви социалните мрежи (СНИМКИ) - 1

Хитовият сериал "Бягство от затвора" наскоро придоби съвсем реални измерения и то не къде да е, а на наша — българска почва.

Бягството на двама от затворниците, обитаващи килиите на Централен софийски затвор, разбуни духовете и предизвика всеобщо безпокойство. То се превърна в една от най-обсъжданите и коментирани теми у нас, като същевременно нямаше как да не пробуди и типичното нашенско чувство за хумор.

Безспорно, за голяма част от българите, случаят имаше по-скоро комичен, отколкото трагичен характер и социалните мрежи бяха залети от любопитни колажи и закачливи коментари по темата.

Бягството на двамата престъпници — Владимир Пелов и Радослав Колев, които се измъкнаха посред бял ден през парадния вход на Централния софийски затвор, гонени единствено от чистачката на смяна Христина — вдъхнови много потребители.

Повечето автори на колажи и картинки, които публикуваха творбите си в мрежата, бяха почерпили вдъхновение от култовия американски сериал Prison Break, възраждайки го от пепелта за нов сезон: "Бягство от затвора: Софийски централен".

В новия сезон обаче, двамата вечно бягащи и преследвани филмови образа (в ролите Уентуърт Милър и Доминик Пърсел) сега бяха заменени от двамата родни рецидивисти — Владимир Пелов и Радослав Колев.

"Бягство от затвора: Софийски централен" взриви социалните мрежи (СНИМКИ)

Разбира се, подобаващо внимание бе обърнато и на храбрата чистачка Христина, която единствена се е опитала да спре бегълците.

Потребител във Facebook дори сподели своята "ексклузивна снимка" — интерпретираща случилото се.

"Бягство от затвора: Софийски централен" взриви социалните мрежи (СНИМКИ)

По повод невероятното бягство от столичния затвор и непоколебимият героизъм, проявен от Христина, потребителят Павлин П. пише: "Софийски Централен Затвор търси да наеме 20 чистачки с цел подсилване на охраната.
А Чистачката Герой на софийския затвор Христина Александрова вече е номинирана за Мъж на Годината…
"

"Единственият човек, който ги гонил до последно била чистачката на затвора. Като Мунчо (герой от романа на Иван Вазов "Под игото" - бел.ред.), горката, единственият човек, който се осмели да протестира...", се чете в друга публикация.

"Централният Софийски затвор набира чистачки за охрана. Предимство е да имат бойни умения с метли", написа потребителят Дани Т., към публикуваната от него карикатура"Бягство от затвора: Софийски централен" взриви социалните мрежи (СНИМКИ)

Във връзка с изключителните умения и храброст, проявени от чистачката, един потребител реши да представи на все още незапознатите интернет потребители "оръжието", с което Христина си служи докато изпълнява служебния си дълг: "Автоматична метла М-17, на въоръжение в Софийски централен затвор.
Тактико-технически данни: 1 замах в секунда; удари с дръжката — 30 в минута; при хвърляне прелита 20 м.;
Екстри: Може да се използва като кунгфу тояга и като метла на Баба Яга.
"

Не всичко се втрти около темата за единственият, осмелил се да погне бегълците. Много от публикациите са насочени към мерките за сигурност и охрана в заведението за лишаване от свобода.

"В Централния Софийски Затвор и на Летище София-“ВХОД СВОБОДЕН”!, пише един потребител.

Мнението на друг е, че пропусквателните пунктове и охраната в Централен софийски затвор изглеждат ето така:

via GIPHY


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА