10 Април, 2018 08:08 12 905 67

Напрежението между САЩ и Русия заради Сирия расте

  • сащ-
  • русия-
  • сирия-
  • оон-
  • дума
Напрежението между САЩ и Русия заради Сирия расте - 1
Снимки: БТА/АР

Отношенията между САЩ и Русия заради ситуацията в Сирия стигнаха нова точка на обтягане и според мнозина са близо до скорошно скъсване, след като в две заседания на Съвета за сигурност на ООН така и не се стигна до компромисно, устойчиво решение.

Американският президент Доналд Тръмп вече открито предупреди, че в разстояние на 24 до 48 часа САЩ ще вземе решение дали да не нанесе военен удар в Сирия заради предполагаемата химическа атака в град Дума.

След атаката в Хан Шейхун САЩ атакуваха сирийска военна база. Американският президент изрично каза, че става въпрос за "зловеща атака срещу невинни сирийци в Дума" и че "става дума за човечеството - не може да се допусне да се случи".

Напрежението между САЩ и Русия заради Сирия расте

При обсъжданията в ООН Русия категорично се противопостави на американското предложение да има ново разследване за случилото се в Дума. Москва, чрез външния си министър Сергей Лавров, вече обяви, че не са открити никакви доказателства за използване на химическо оръжие в Дума. А

В телефонен разговор с германския канцлер Ангела Меркел руският президент Владимир Путин отправи предупреждение за "спекулации и провокации".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 петър

    104 19 Отговор
    САЩ търсят повод за трета световна война но от малоумие пропускат, че тя ще бъде последна за тях и за голяма част от света.
  • 2 думкай ги Путин

    75 23 Отговор
    САЩ бързо ще бъдат заличени от картата, за да имат шанс, останалите да оцелеят ;)
  • 3 реалист

    92 13 Отговор
    Русия е една от малкото страни,които са легитимно в Сирия. Другите ми се струва,че са агресори,винаги може да се измисли причина да оправдаят незаконното си присъствие,но с това само се засилва напрежението.Не мога да разбера-отидоха непоканени в Сирия ,да се бият и унищожават ИДИЛ,защо ще бомбандират законната армия на Сирия-нима те са ИДИЛ. Предполагаемите химически атаки са претекст,пак няма доказателства .Маските паднаха,но да съжаление облаците се сгъстяват.Дано разума да надделее,но ми се струва,че света отива към гибел. Сигурен съм,че САЩ ще ударят,остава да се молим нервите на Русия да извържат за пореден път.

    Коментиран от #7, #64

  • 4 Еее

    40 21 Отговор
    Само СССР👍
  • 5 Morgoth

    34 10 Отговор
    Като гледам май няма никакво значение дали е имало химическа атака или не. Проруските медии ще продължат да твърдят, че такава е нямало, а прозападните че е имало. Групата към ООН за разследване е разпусната с вето на Русия (защо ли?), а групата за разследване към ОЗХО май си събира данните от медиите, защото на мястото където се твърди, че е употребено химическо оръжие се стреля и никой не смее да иде да вземе проби. Пък и да ги вземе, хлора не е новичок, че в световен мащаб да има 2-3 лаборатории които могат да го произведат. Всичко накрая пак опира до това кой на кого вярва и кой кого държи така че оня да не смее да не му вярва.
  • 6 Ник

    48 12 Отговор
    Страните които стоят за Сащ, носят не по малка вина. Глудницата срещу Русия.

    Коментиран от #8

  • 7 Къде си бе Прометейчооо

    30 7 Отговор

    До коментар #3 от "реалист":

    Само да питам - а турКия легитимно ли е в Сирия?

    Коментиран от #9

  • 8 Ford Prefect

    11 50 Отговор

    До коментар #6 от "Ник":

    Язовец, ти ли си това бе? Всичките руски слуги сте еднакво неграмотни и е трудно да ви различи човек.

    Коментиран от #10

  • 9 реалист

    24 5 Отговор

    До коментар #7 от "Къде си бе Прометейчооо":

    Нали си наясно с отговора.За съжаление на този етап няма кой да е спре.И САЩ и Русия в определен момент използват Турция за своите геополитически цели и с това я утвърждават като сила,не че тя е слаба,но с това получава известна доза легитимност на международното поле и се чувства безнаказана да си "разиграва коня".

    Коментиран от #14

  • 10 OMG WTF

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "Ford Prefect":

    Ни е язовец това
  • 11 iQ-5

    37 9 Отговор
    Лавров да хване тая Хейли в централата на ООН да и навърти плесниците и едно коляно да и забие накрая и тия в САЩ да вземат се освестат най -накрая иначе руската тояга е бая дълга ако са забравили!
  • 12 гражданин

    8 20 Отговор
    Между фанатици и цивилизация винаги ще има напрежение!То това напрежение си го има от миналия век.Фанатиците си мислят винаги, че са по-добри от цивилизацията.Още в 70-те год.ни правеха нас умишлено на фанатици, но не успяха до край да си извоюват насилието си!
  • 13 Доколенков

    11 2 Отговор
    Абе то и оная ми работа расте,расте па спадне.
  • 14 Къде си бе Прометейчооо

    11 15 Отговор

    До коментар #9 от "реалист":

    Аз пе съм наясно - наясно съм. Въпросът е защо троловете постоянно лаят как САЩ не били законно там, а за турКия нито дума...

    Коментиран от #16, #17

  • 15 garbage

    11 33 Отговор
    Ами троловете на руссиянина лаят срещу САЩ защото за това им се плаща а и това им е професията, а може и да им е озаконена и после да си вземат хубава пенсия тавана!Като тук дето някой се изцепил, че руссиянската тояга е бая дълга!То по-скоро бутилката руссиянска водка е "'дълга"' и до като изтрезнеят пак са пияни та заляни до козирката!
  • 16 Член

    29 7 Отговор

    До коментар #14 от "Къде си бе Прометейчооо":

    Личи си, че добре плащат козяците.Турчетата поне имат обща граница която може да им запали чергата ама кажи ми честно махни доларите от очите и кажи чий го дирят сАщ и франсетата там.

    Коментиран от #19

  • 17 реалист

    17 1 Отговор

    До коментар #14 от "Къде си бе Прометейчооо":

    Да съжаление Сирия стана поле на геополитически и регионален сблъсък по ред причини.Преди бе уредена държава,но сега в нея всички си "го мерят" и няма кой са ги спре.
  • 18 зулус

    27 2 Отговор
    Понеже никой по света не ги иска американците ,те са си намерили удобната мантра за химическото оръжие.Това им позволява да се намесят там където никой не ги е канил.Този трик беше използван в Ирак и това е факт а не предположение...ама той Путин сигурно не е знаел за това???Следва аферата "Скрипал" с обвинение срещу Русия...явно и това го е проспал Путин??? И сега как да повярва някой че руснаците ще използват химическо оръжие в Сирия и ще дадат повод на САЩ да се намесят ОФИЦИАЛНО там???
    Или руснаците са много глупави или аз съм глупак или някой се опитва всички да ни прави на глупаци???
  • 19 Къде си бе Прометейчооо

    5 22 Отговор

    До коментар #16 от "Член":

    Ооо да, добре плащат, не ни мисли нас. Все пак козяците не са прошляци като чебурашките. Обща граница казваш... Ами добре. Сирия пък има обща граница със съюзници на САЩ и за това америте са там - за да не се подпали чергата на съюзниците им. А ся де!

    Коментиран от #20

  • 20 зулус

    26 3 Отговор

    До коментар #19 от "Къде си бе Прометейчооо":

    Цял свят знае че САЩ отчаяно се нуждаят от война и всячески се стремят да я предизвикат.Израел напада Сирия не Сирия Израел.

    Коментиран от #21

  • 21 Къде си бе Прометейчооо

    5 19 Отговор

    До коментар #20 от "зулус":

    Ами нормално да ги нападат според логиката на руските тролове. Израел е на един хвърлей от Сирия. Мошетата не искат да им се подпали чергата. Сещаш се.

    Коментиран от #22, #23

  • 22 зулус

    20 3 Отговор

    До коментар #21 от "Къде си бе Прометейчооо":

    Не знам някой да е заплашвал Израел че да се вземат мерки...виж за американските ИНТЕРЕСИ съм сигурен че са заплашени.

    Коментиран от #24

  • 23 зулус

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Къде си бе Прометейчооо":

    Къде си бе "къде си прометейчоооо"???

    Коментиран от #25

  • 24 Къде си бе Прометейчооо

    5 22 Отговор

    До коментар #22 от "зулус":

    Няма нищо срамно, че не знаеш. Незнанието е типична черта на руският трол. Ама айде от мен да мине. Ще ти дам малко Джокерчета. Хизбула, Иран, ирански бази в Сирия. Затопляш ли или още ти е трудно?

    Коментиран от #26

  • 25 Къде си бе Прометейчооо

    1 11 Отговор

    До коментар #23 от "зулус":

    Спокойно, тук съм. Добре съм. Не се притеснявай. Имам и друга работа, освен да затапвам троловете по форумите.

    Коментиран от #27, #28

  • 26 зулус

    12 3 Отговор

    До коментар #24 от "Къде си бе Прометейчооо":

    тук освен теб(по собствени признания)други тролове няма...аз си изразявам личното мнение което хич не е за пренебрегване и нямам нужда да си продавам задника като теб...с голяма вероятност дори не живееш в България сигурно!!!

    Коментиран от #31

  • 27 зулус

    6 2 Отговор

    До коментар #25 от "Къде си бе Прометейчооо":

    Притесних се да не те е хакнала някоя ракета...че после с кого ще си бърборя за политика...
  • 28 зулус

    7 2 Отговор

    До коментар #25 от "Къде си бе Прометейчооо":

    На две работи работи горкичкият и пак не му стигат паричките.
  • 29 патриотъ

    22 2 Отговор
    Наглостта на американците няма край и трябва да бъде пресечена! Ники Хейли направи изявление,че те имат право да са в Сирия,защото защитавали демокрацията.За каква демокрация става въобще въпрос.Така ли се защитава демокрация-с убийствата на деца и мирни жители!Агресивното им поведение показа истинското им лице и намерения и целия свят е наясно с намеренията им.Доктрината на Вашингтон е да създава хаос и войни по целия свят,за да може Америка да съществува и да избегне смазващия си външен дълг.

    Коментиран от #30

  • 30 зулус

    8 2 Отговор

    До коментар #29 от "патриотъ":

    американците много обичат да ходят на психоаналитици и когато споделят че много им се иска нещо психоаналитика му казва..."така е ти имаш право на това-продължавай да се опитваш"

    Коментиран от #32

  • 31 Къде си бе Прометейчооо

    4 12 Отговор

    До коментар #26 от "зулус":

    Няма лошо да си изрязаваш мнението. За това е и са сложили опция за коментари. Лошото идва от там, че мненията на 80% от коментиращите тук повтарят с поразителна точност руските опорни точки. 80-те % не съм ги изчислил аз, а един измислен профан от БКПС. Живея в България и работя само на една работа. Затапването на руските тролове ми е нещо като хоби.

    Коментиран от #33

  • 32 Къде си бе Прометейчооо

    5 5 Отговор

    До коментар #30 от "зулус":

    Ще ми позволиш да запитам едно просто въпросче - от къде черпиш информация колко често ходят краварите на психоаналитик? Че и знаеш какво точно им споделят...

    Коментиран от #34

  • 33 зулус

    4 2 Отговор

    До коментар #31 от "Къде си бе Прометейчооо":

    е нали сам каза че добре ти плащали да затапваш "тролове"
    И от къде тая злоба към истинския Прометей???да не му се е случило нещо дето само ти знаеш какво???

    Коментиран от #35

  • 34 зулус

    8 3 Отговор

    До коментар #32 от "Къде си бе Прометейчооо":

    Относно изчисленията- вероятно си ги закръглил надолу сам...българския народ си обича Русия...за политиците не говорим!!!

    Коментиран от #36

  • 35 Къде си бе Прометейчооо

    3 2 Отговор

    До коментар #33 от "зулус":

    Аз мога да кажа и че съм летял в космоса. Ти моята дума за чиста монета ли я приемаш? Истинският прометейчо си е добре (надявам се!), но много съмнително отбягва да отговори на едни мои прости въпросчета. Моля те, не прави като него.

    Коментиран от #38

  • 36 Къде си бе Прометейчооо

    3 2 Отговор

    До коментар #34 от "зулус":

    Не ми отговори за психоаналитиците...

    Коментиран от #41

  • 37 стоян георгиев

    4 6 Отговор
    аз немога да разбера къде е драмата?ако руснаците и асад са невинни да се направи независима експертна комисия която да бъде допусната на место в момента и да разследва.лесно ще се намерят местата на които се е случило и свидетелите на ситуацията,после ще се есумират труповете и ще се анализира веществото дето ги е убило, а накрая и начина по които е било използвано.русия ако иска може да позволи тва да се организира ,като във въпросната комисия да участват и неини представители.само че интересно защо руснаците не искат тва да се случи ,а натискат на варианта ,първо да завладеят територията ,а после те да проведат сами разследване което да ги онивини,тях и асад.подобен цирк играха преди 70 години в катинската гора.

    Коментиран от #39, #42

  • 38 зулус

    8 1 Отговор

    До коментар #35 от "Къде си бе Прометейчооо":

    Да не го привикаха и него на разпит???че напоследък стана мода да привикват разни хора в България дето писали разни неудобни неща...давай въпросите ама да знаеш че може да ти оговоря с въпроси.

    Коментиран от #40

  • 39 Къде си бе Прометейчооо

    4 9 Отговор

    До коментар #37 от "стоян георгиев":

    Много неудобни въпроси задаваш на руските тролове. Сега ще ти нацвъкат минусите и ще те обявата за джендър-соросоид.
  • 40 Къде си бе Прометейчооо

    4 2 Отговор

    До коментар #38 от "зулус":

    Въпросите ми са лично към него, няма как да им отговориш. Отнасят се за аватара и прякорът му тук. Ти сега отговори на моите въпроси към теб.

    Коментиран от #43

  • 41 зулус

    2 4 Отговор

    До коментар #36 от "Къде си бе Прометейчооо":

    Преди да напиша нещо спирам за малко да помисля и тогава отговарям затова отговарям бавно...ама смислено.
    Откъде го знам ли??? може да съм завършил психология и да познавам добре техниките на работа.

    Коментиран от #44

  • 42 зулус

    9 3 Отговор

    До коментар #37 от "стоян георгиев":

    Ако Скрипал е бил отровен що не допуснаха независима комисия с присъствие на руски дипломати???

    Коментиран от #45, #46

  • 43 зулус

    3 3 Отговор

    До коментар #40 от "Къде си бе Прометейчооо":

    Къде са ти въпросите??? или чакаш да заспя и да продължиш да тролиш на воля без да ти пречи никой?
  • 44 Къде си бе Прометейчооо

    2 4 Отговор

    До коментар #41 от "зулус":

    Извинявай, не знаех че те затруднявам. Ще се опитам да задавам по-прости въпроси тогава. Може да си завършил психология? Може, но ме гложди едно мъничко съмнение. И сигурно знаеш, че краварите ходят често на психоаналитик от "колегите" ти американски психоаналитици, нали? А гледам, че и по другите теми отбягваш да отговаряш. Не ми харесва на къде отиват нещата. Ще стане май като с Прометейчо.

    Коментиран от #47

  • 45 Къде си бе Прометейчооо

    2 3 Отговор

    До коментар #42 от "зулус":

    О, не знаех че темата е за Скрипал. Мислех си, че е за Сирия.
  • 46 стоян георгиев

    2 7 Отговор

    До коментар #42 от "зулус":

    скрипал не е въпрос занимаваш оон.ако обаче стигне до оон е съвсем естествено да има и представители на русия,още повече че русия като страна постоянен член на ръководството може да налага вето на определени решения ,което и всъщност прави в момента блокираики работата на разследващите в сирия въпреки че обяснява обратното.сега ще ти кажа и кво ще стане.асад до ден два ще завладее дума и ще открие огромно количество руски химически оръжия в складовете на бунтовниците ,после русия ще направи независима комисия ,разбираи комисия от представители на кгб ,която категорично ще докаже че асад няма нищо общо и никога не е имал.после вие тук с ушанките ще заквичите радостно и ще викате -видяхте ли!!!!само че всичко тва е жалко и е за хора с трети клас или за пияници и пенсиоери.

    Коментиран от #49

  • 47 зулус

    3 2 Отговор

    До коментар #44 от "Къде си бе Прометейчооо":

    Въпрос не видях тука само нещо като опит за заплаха...както се случи в "демократична"България -да се заплашват журналисти в ефира...
    Като си разглеждал внимателно моите постове -напомни ми ако обичаш!!! на какви конкретни въпроси не съм отговарял???

    Коментиран от #48

  • 48 Къде си бе Прометейчооо

    2 4 Отговор

    До коментар #47 от "зулус":

    Заплаха? Хахахах, къде видя заплаха? А темите, по които замълча и ги смени са по-назад в коментарите. Какъв го дири турКия в Сирия и т. н. От там почнахме ако си спомняш.

    Коментиран от #52

  • 49 зулус

    4 0 Отговор

    До коментар #46 от "стоян георгиев":

    Ако си чел първият ми коментар към тази статия щеше да знаеш че случаят Скрипал има връзка с цялата работа.
  • 50 зулус

    3 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Ще стане май като с Прометейчо.

    Много ми прилича на въпроса "На столчето до вас нямаше ли една колежка???"
    А на въпроса за Турция ти отговарям веднага защото го приемам като истински въпрос:
    Има една българска поговорка-Двама се карат третия печели -ще рече че турците използват международното положение за да решат собствените си проблеми.А и сигурно са разбрали на къде духа вятъра на промяната.

    Коментиран от #51

  • 51 Къде си бе Прометейчооо

    2 4 Отговор

    До коментар #50 от "зулус":

    Добре, браво. И аз така мисля. Обаче защо рушняците не им се карта и не ги заплашват? Защо за турКия може, а за ФАЩ/Израел и другите не може?

    Коментиран от #54

  • 52 зулус

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "Къде си бе Прометейчооо":

    Можеше и от там да почнем ама този въпрос не беше насочен към мене така че нищо не съм извъртъл!!!
  • 53 минувач

    5 6 Отговор
    време е другарите от русия да бъдат наказани!
  • 54 зулус

    12 2 Отговор

    До коментар #51 от "Къде си бе Прометейчооо":

    Защо руснаците не нападнаха Турция за сваления руски самолет???
    Защо Южен поток стана турски поток???
    Защо турците строят АЕЦ а ние не???
    Защо плащаме скъп ток заради американската Марица???
    Защо американци и канадци смучат злато в България???
    Ти си на ход.

    Коментиран от #57

  • 55 Абе,

    10 2 Отговор
    Тя,химическата атака е ”оредполагаема” и няма доказателства за такава,но краварите ще хвърлят някоя и друга бомба,ей тъй за да си начешат крастата. Всички конфликти в света започват и свършват със САЩ.Сатанинско Американско Щастие. Те съшествуват само,за да вършат ЗЛО. ПРОКЛЕТА СГАН.😈😈😈
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Къде си бе Прометейчооо

    4 8 Отговор

    До коментар #54 от "зулус":

    Защото рушняците и фесовете са двуличници.
    Защото рушняците и фесовете са двуличници.
    От къде да знам защо фесовете строят АЕЦ? Ние не строим, защото нямаме нужда.
    Защото правителството ни е продажно.
    Защото правителството ни е продажно.
    Доволен? Та не разбрах защо рушняците не реват, че турКия нападнаха Сирия...

    Коментиран от #60

  • 58 зулус

    6 2 Отговор

    До коментар #56 от "Иванов":

    Да бе да и американците да смучат нефт на воля без да си плащат???
  • 59 зулус

    6 0 Отговор
    Поради липса на опоненти "зулус" се оттегля за кратка следобедна дрямка.
  • 60 зулус

    5 1 Отговор

    До коментар #57 от "Къде си бе Прометейчооо":

    Изпадна в истерия-почини си малко!

    Коментиран от #61

  • 61 Къде си бе Прометейчооо

    3 1 Отговор

    До коментар #60 от "зулус":

    Опонентите обядват бе, зулусчо. Ти първо някакви заплахи виждаше, сега пък истерии... Добре ли си? Започвам да се тревожа.

    Коментиран от #63

  • 62 Нема се плашите

    1 0 Отговор
    Нищо сериозно няма да се случи. Всичко е под контрол, но се прави така, че да изглежда като повишаване на напрежението. Икономическите интереси са в основата на това привидно напрежение, но реално само се вдига пушилка. Глупаво е да се смята, че конфликтите ще доведат до световна война. Няма начин това да се случи, защото няма глупак, който да е на отговорен пост и да не знае, че война между САЩ и Русия ще доведе до радикалните решения за използване на ядрено оръжие, а това пък ще доведе до край на голяма част от живия фактор на планетата. Няма такава опасност това да се случи, затова ви казвам, че няма защо да се пенявите толкова. Всичко ще затихне до месец. Проблемът е, че има много лапнишарани, дето се връзват на всичко, което им го инсценират на видео или като новина.
  • 63 зулус

    0 1 Отговор

    До коментар #61 от "Къде си бе Прометейчооо":

    Публикувано във факти.бг: Защото рушняците и фесовете са двуличници.
    Защото рушняците и фесовете са двуличници.
    От къде да знам защо фесовете строят АЕЦ? Ние не строим, защото нямаме нужда.
    Защото правителството ни е продажно.
    Защото правителството ни е продажно.
    Доволен? Та не разбрах защо рушняците не реват, че турКия нападнаха Сирия...

    От мен да знаеш че многократното повтаряне на една и съща фраза си е чист признак на истерия и безсилие!
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Сиси

    4 0 Отговор
    Аз разбирам на къде бие САЩ ,но те май изобщо не мислят за последствията .Като имат проблем с Русия нека водят война с Русия ,защо трябва да намесват и другите държаваи .Ами колко деца сега се страхуват ,а точно те ще пострадат най-много разбирам ги защото аз самата съм на 11 .Сега времената са такива ,че никой не е свикнал да има опасност от 3та световна война или да живее в страх.Ако Доналд Тръмп обича себеси няма да обявава война ,а пък и мислили на др свят кокво ще му се случи ,ако обяви война и той ще се мъчи ката невинните хора затова да помисли много добре.МНОГО АМА МНОГО МОЛЯ ВЕЛИКИТЕ СИЛИ ДА НЕ ОБЯВЯВАТ ВОЙНА .
  • 66 Иде края

    1 1 Отговор
    По добре война със край от колкото ингилизки сатанински игри без край.Бедните васални държави няма какво да загубят да му мислят богатите!
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.