13 Април, 2018 08:05 2 976 23

Русия не се занимава със смяна на режими, за разлика от САЩ

  • майк помпео-
  • русия-
  • сащ
Русия не се занимава със смяна на режими, за разлика от САЩ - 1
Снимки: БТА/АР

Русия не се занимава със смяна на режими и не се меси във вътрешните работи на други държави, за разлика от САЩ, заяви руското посолство във Вашингтон, цитирано от ТАСС.

Комюникето бе публикувано след изслушването на номинирания от американския президент Доналд Тръмп за нов държавен секретар Майк Помпео в Сената.

"Бихме искали още веднъж да заявим, че Русия не се занимава със смяна на режими, намеса във вътрешните работи на други държави, постановъчни "революции". Подобни технологии са усвоили в съвършенство САЩ, които натрупаха богат опит в тази сфера", каза руското посолство във Вашингтон.

То отбеляза, че по време на изслушването на Помпео в комисията по външните работи към Сената отново са прозвучали "недоказани обвинения срещу Русия за намеса в американските изборни процеси". При това високомерно "бе направен контраст между това, с което се занимават САЩ (насърчаване на демокрацията и правата на човека) и Русия (подкопаване на западната демокрация и подпомагане на свои кандидати), се посочва в комюникето.

Руското посолство във Вашингтон обвинява САЩ, че "редовно нарушават суверенитета на други страни, намесват се във вътрешните им работи. Любима тактика на американските разузнавателни служби е намесата във изборните процеси в чужди държави и осъществяване на преврати с цел сваляне на нежелани режими."

Русия не се занимава със смяна на режими, за разлика от САЩ

Както подчертават дипломати, "списъкът със заслугите (на САЩ) и примерите за "лошо поведение" в целия свят впечатляват", пише още в комюникето. По думите (на въпросните дипломати) "има документално потвърдени факти за намеса на САЩ в избори в Албания, Аржентина, Бразилия, България, Великобритания, Хаити, Гвиана, Гватемала, Гърция, Доминиканската република, Индонезия, Исландия, Иран, Коста Рика, Камбоджа, Лаос, Ливан, Малайзия, Мавриций, Малта, Непал, Никарагуа, Панама, Перу, Румъния, Сан Марино, Словакия, Сомалия, Тайланд Украйна, Уругвай, Чили, Шри Ланка и Ямайка", посочи руското посолство във Вашингтон.

От гледна точка на Помпео едва ли не всички действия на Москва на международната арена сега са насочени към "подкопаване на демокрацията на Запад" и Вашингтон "не може да позволи" Русия да реализира възможното си желание да стане нов световен лидер. Според него американската администрация трябва да "даде отпор" на руските власти "във всеки регион" и "на всеки вектор: в киберпространството, икономиката".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    48 14 Отговор
    лукавия управлява в империята на злото фащ!!!
  • 2 Хасан

    65 10 Отговор
    Сащ губи почва под краката си...”Не си прав само защото си силен а си силен ако си справедлив”....трябва да има нов световен ред..Сащ се провали ..световното им лидерство донесе само кризи,войни и терор ..демокрация само за тях,свободна търговия само за тях ,пазарна икономика само за тях..а останалия свят.. потоп
  • 3 Kcaniba

    20 44 Отговор
    А Украйна??? А Черна гора??? Империята на злото, лъжата и двуличието отново се изказва неподготвена! Жалка история! Остана ли някой на тази земя който да й вярва? Без да броим българските русорасти!

    Коментиран от #4

  • 4 Kcaniba

    53 9 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    Усраина е точно жидомасонски проект!
    Майдана струвал 5 милиарда на цру и това е отдавна известно
  • 5 ......

    37 4 Отговор
    Това си е самата истина...
  • 6 Да го кажем направо.

    45 6 Отговор
    За 100 години--94 войни и въоражени преврати-в над 60 държави по целият свят....---САЩ...

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 наблюдател

    11 27 Отговор

    До коментар #7 от "boro":

    Е, да знаеш, че спецялно за руските тролове като теб ще предоставят класифицирана информация от разузнавателните служби за да повярваш.
  • 9 историк

    13 30 Отговор

    До коментар #6 от "Да го кажем направо.":

    И как точно ги изчисли. Аз пък събрах всички брутални намеси на Русия и СССР само в България и те са точно 153. И то само у нас. Да споменавам ли? Посегнаха дори на азбуката ни! А ти ги защитаваш.
    Помисли си дали да не се изселиш някъде по на изток.

    Коментиран от #12

  • 10 костов в затвора

    22 3 Отговор
    Знаем за " апетита идва с яденето " и ако го свържем с САЩ искат да владеят света , т.е монополисти . Знаейки историята на англосаксите и жидовете е ясно че "АПЕТИТА " постоянно ще се покачва с цел облажаването на 2,3 конкретни държави и в тоя ред на мисли кога ще дойде и НАШИЯ РЕД на жертвеното агне . Неизбежно е !Значи агнетата са в прайда на вълка , просто си чакат реда търпеливо !
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Истерик

    13 7 Отговор

    До коментар #9 от "историк":

    и на памперсите ви!!
    и на луната ви!!
    посегнаха на кебапчетата!!
    на черноморието ни посегнаха миналото лято - хотелите бяха препълнени - това е пуска агресия!!!
  • 13 анонимен

    9 15 Отговор
    Някой виждал ли е и запознавал ли се е с честен комунист, който не прави фалити на дружества и държави?

    Коментиран от #14

  • 14 Kcaniba

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "анонимен":

    иван костов???
  • 15 НКВД

    10 5 Отговор
    САЩ в момента управляват България чрез Борисффф и НПО свали 2014г.Орешарски от управление.Замразиха ни икономическите обекти Южен поток и АЕЦ Белене и що никой не говори как израелци изкупуват БГ.земя? Гласат ни за овощна градина на Израел с малко население за поддръжка! Има мн.силно Византийдко лоби в US Сената и за туй си трайкат.

    Коментиран от #20

  • 16 Morgoth

    10 5 Отговор
    Няма страшно, докате се дърлите един друг китайците идват. Скоро хегемонията на САЩ вече няма да бъде пълна, само да видим дали това ще доведе до по-добър свят, за момента вървим към по-лошо.

    Коментиран от #17

  • 17 iQ-5

    5 3 Отговор

    До коментар #16 от "Morgoth":

    Китайците поне можеме да ги разпознаване лесно а тия купените ,,патриоти в бг продължават да лъжат 80% от изпростелите
  • 18 гост

    4 3 Отговор
    тоя е пропуснал доказаното ръководене и финансиране от страна на най-големите американски банки на болшевишката революция, с цел унищожаване на руската империя...и дивидентите, които са извлекли същите, непосредствено след нея. Не знам как може да има дори един човек с IQ над 80 да им се връзва на тея дори на една дума. Няма едно нещо, което да са направили по света и да е било за нечие чуждо добро. Има един филм с Бард Пит - War Machine - уважеми соросоидни тролове изгледайте го и вижте какво мислят мислещите хамериканци за политиката на Белия дом.
  • 19 гост

    4 4 Отговор
    абе, някой виждал ли е скоро "изключително инетелигентната и с познание по международно право" медико-юристка? Не сме я чували скоро да се изака по някоя тема свързана с недоказани обвинения и скалъпени и извадени от г*за твърдения.
  • 20 Kcaniba

    5 6 Отговор

    До коментар #15 от "НКВД":

    Ако империята на доброто САЩ УПРАВЛЯВАха България ти и всичките други руски слуги щяхте да ядете cockmeat сандвичи в гуантанамо Бей! За сажаление България е троянския кон на рошшия в ЕС и НАТО защото у нас е пълно с платени от кремлин тролове и олигарси! Но скоро при фалита на Северна Нигерия ще ви изринем от нашата свещена ЗЕМЯ!
  • 21 гражданин

    5 4 Отговор
    Руснака нищо не сменя!Страх го е да смени нещо с друго и по-ново!Предпочита да спи в землянката със слама!Така ни учиха и нас 70г и ни управляваха със сменени обаче играчи като Тато, Луканов когото си убиха по скрити причини, с Виденов и банковата система и после на купонна система като през 90г, после беше Гоце с Станишефф които си "" купиха"" някакъв си Аец и за 10г мандат нищо не построиха и само присвояваха като Костофф с масовото си присвояване (приватизация).След това дойдоха Дуган, "" царя"" на руссиянина Кобурготски който ще да ни помогне само за 800 дни и за толкова време ни оправи като си взе имотите!Накрая руссиянина понеже не сменя режими ни направи и болшевишки преврат през 2013г и постоянно му бяха виновни американците за 20г власт след 89г до 2008-9г!!!!
  • 22 Гоце от Копаница

    1 0 Отговор
    Здравейте, посоката на вятъра е важна задача . Първо издуха ума от главата ми .Повярвах в неща в който не вярват и малки деца.А от разказите у селото съм чувал че преди 100 години у селото Перник са се заселили 5000(петхиляди)руски бежанци!
  • 23 Да да

    1 0 Отговор
    Така е! Русия не сменя режими. Тя даже подкрепя несменяеми режими! 45 години ни подкрепяше да не се смени режима у нас! Подкрепя и режима в Куба,С.Корея и други демократични държави. Още оказва подкрепа на режима в Украйна,който се смени,но нищо де,може пак да се върнат там.