Last news in Fakti

14 Април, 2018 00:30 11 060 15

Нова тенденция: Секс за половин нощ

  • секс-
  • половин-
  • нощ-
  • тенденция
Нова тенденция: Секс за половин нощ - 1
Снимка: Shutterstock

Сексът за една вечер имаше своите славни времена, но изглежда вече е заменен от ново явление – секс за половин вечер (анг.: half-night stands ). За мнозина това едва ли е новина, но сексолозите и експертите по връзки едва сега започнаха да го отчитат като феномен, пише tialoto.bg.

Какво представлява това?

Самото име е красноречиво – вместо двама души, които не са заедно да правят секс и да останат гушнати до сутринта, обикновено единият си взима якето и изчезва веднага след консумацията на страстта. На практика това е модерната версия на „секс за една вечер“.

„Ако не искаш нищо повече от секс, какъв е смисълът да оставаш с този човек цяла нощ. Далеч по-практично и удобно е да се прибереш и да си легнеш в твоето легло, отколкото да делиш постелята с непознат“, обяснява явлението секс терапевтът Беа Ареа.

Колежката ѝ и автор на книгата „The New Monogamy“ Тами Нелсън има и друго обяснение. Според нея това е голям напредък за дамите, които с подобна постъпка се чувстват по-независими, равнопоставени на мъжете (за които е нормално да разглеждат жените просто като сексуален обект) и дори по-силни и самоуверени.

„Жените решават какво става. Те избират дали да спят с някой мъж и кога да си тръгнат. Това е нова ера на сексуалната свобода на нежния пол“, категорична е Нелсън.

Разбира се, ползите са доста големи и за мъжете, които също може да си тръгнат след секса. Това е улеснение за тях, тъй като не се налага да водят излишни разговори на сутринта и да създават фалшиви надежди.

За съжаление, този модерен сексуален подход е поредният пирон в „ковчега“ на човешките отношения, тъй като той дистанцира хората и превръща секса просто в един акт, лишавайки го от интимност.

Сексът за половин вечер, досущ като предшественика си „секс за една вечер“, може да доведе до объркване. Например въпросът да пишеш ли на съответния мъж/жена на следващия ден или да забравиш тотално за случилото се?

Затова е добре преди да се впуснете в подобно изживяване, да уточните няколко неща:

1. Да обясните на човека, с когото ще правите секс, какво точно се случва, за да няма заблуди и погрешни очаквания.

2. Да се убедите, че въпросният партньор няма чувства към вас, което да доведе до усложнения.

3. По възможност да си изясните какви точно отношения ще имате след секса, за да не стане неловко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 iQ-5

    78 1 Отговор
    Старото име на секс за 1/2 нощ беше ку.....лък

    Коментиран от #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хъво

    16 1 Отговор
    Венито предпочита за една седмица
  • 5 Радо

    25 6 Отговор
    На мен 15 минути ми стигат, после да направи една салата, да сложи узото на масата, и може да си ходи.

    Коментиран от #14

  • 6 ИВАН

    24 2 Отговор
    Жалко, хубав свят, хубав бял свят, но явно има и доста черни душици, щом са плъпнали, и гадното, че развращават и хората със по светли души, които имат шанс да се спасят.
  • 7 Зорлем

    19 0 Отговор

    До коментар #1 от "iQ-5":

    И който ку....лък се различава от проституцията само по това, че не се разменят пари преди или след него. Поне не в брой!
  • 8 Учуден

    18 1 Отговор
    До кога Западните Боклуци ще продължават да развращават децата ни.???
    Интересно защо продължаваме да ги коментираме по медиите, така само им правим Реклама.!
  • 9 Ахилмир

    11 0 Отговор
    Ако не коментираме децата ни ще са с промити първични мозъци!
  • 10 Странна констатация

    7 12 Отговор
    Като гледам коментарите, виждам, че изявените путиноиди, освен, че са извратени идиоти, не знаят нищо за секса, любовта и ебането. Как се размножават при чекии и полюции не е известно.
    Дай Боже да не се. Да са отмиращо терминално поколение.
  • 11 Кибик

    9 1 Отговор
    Това е двустранна проституция по взаимно съгласие.
  • 12 qqqqqqq

    13 2 Отговор
    Деградацията продължава с пълна сила. Не че не харесвам неангажиращият секс, но това не е правилно. Понятието "Семейна отговорност" започва да се размива. Мъжете ще станат още по безотговорни, а процентът на самотните майки рязко ще скочи.
  • 13 AUDI

    11 0 Отговор
    Има и една друга тенденция-кухи новини и публикуване на глупости!!!
  • 14 15 Мин?

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Радо":

    Как ги запълваш бе човек?:-)
  • 15 Кака Гинка

    4 0 Отговор
    Такива работи са ставали от памтивека,но до скоро не бяха нещо похвално.Сега вече са част от "съвременната култура".После масово реват,че са самотни.А как иначе с подобен манталитет...