14 Април, 2018 13:00 1 398 8

Проблемът не е в журналистиката, това не е държава

  • медии-
  • държава-
  • журналистика
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Уважавани от мен журналисти пишат, че това не е журналистика.

Съгласен съм с тях. Те знаят какво говорят. Това коментира в профила си във „Фейсбук“ Николай Слатински.

За мен обаче проблемът е по-дълбок. И това, че това не е журналистика не трябва да измества вниманието от дълбоката същност на проблема.

А тя е, че това не е държава.

И не само в сравнение с Европа. Мръднете малко на север, на запад, на юг - при съседите. Ще видите, че навсякъде има държава, има закони, има развитие, има обработвани земи, а не пустеещи сиви зони, има издържащи с години без дупчица магистрали, има културно обслужване, има съвземащи се села и възземащи се градове, чисти тоалетни и усмихнати хора, културни лидери и образовани мениджъри.

А ние сме като черна дупка. Черната дупка не само поглъща всичко - здраве, живот, надежди, бъдеще. Тя поглъща и самата себе си и става още по-черна и още по-дупка.

Всеки ден в България започва да е13-и, петък. Живеем в безжалостна рулетка, чието топче се върти, върти и спира с проклятие и прокоба на някого на съвсем случаен принцип. Днес то се спря на тези 6 човека. Утре може да се спре на всеки един от нас.

България участва ежедневно в руска рулетка със самата себе си.

Ето това е дълбоката същност на проблема - че "това, което имаме като държава" (така нескопосано говори един от онези, дето ни управляват),

не е държава...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Zax

    24 0 Отговор
    Държава се прави от Държавници, не от политици! А нашите не само са политици ами са крадливи политици!
  • 2 123

    8 16 Отговор
    Слатински,поредния мрънкач...
  • 3 Суйо

    14 5 Отговор
    Съгласен съм с вашето мнение г-н Слатински
  • 4 Арх

    6 6 Отговор
    Измислен култур..гредоред
  • 5 Гост

    12 1 Отговор
    Много добре казано защо другите могат, а ние не можем. Защото другите се разделиха със социализма, а ние все още неможем.
  • 6 filo

    2 9 Отговор
    Поредният ревач. Ако държава е заради такива като тебе.
  • 7 Цървул

    4 0 Отговор
    Люлински, Общественото мнение се формира от журналистите, а те драскат каквото им наредят и за каквото им плащат! Напиши нещо за далаверите, за кражбите, ... Ама предпочиташ да получаваш сребърниците!? Нали си програмист - програмирай и така печели!
  • 8 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Разделихме се със социализма и още как !
    Почти не остана завод, предприятие, кооперация - всичко построено през социализЪма отиде надалеч като скраб !
    Същото се случи и с военната техника. Де имаше ДЖилязо и БАКЪР /жица,де / замина.Парите и тях ги няма! За това робите на труда с по 45 -50 години трудов стаж са с по 200-300 лв. месечни пенсии.
    Не се разделихме с мръсниците-комунисти, които станаха СДС и опропастиха държавата тотално за 29 години - Костовци, Луджевци и прочие !!!
    " Правоверните" пък станаха социалисти, ама нищо социално няма нито в личния им живот, нито в обществения!!
    Само простите чехи и немци се разделиха както трябва със социализма. Изкараха всички подлеци на показ, наложиха им запрещение до държавните органи и за това живеят нормално. Не като нас в постоянен ужас, престъпления и стрес !!!
    Не го познавам г-н Слатински , но това което е писано по-горе е вярно !!!