Last news in Fakti

14 Април, 2018 14:56 42 598 23

Български тираджия причини тежка катастрофа в Италия!

  • катастрофа-
  • италия-
  • тираджия

Има много ранени, сред които и деца

Вчерашният петък 13-и се оказа наистина фатален. Излезе, че кървавата катастрофа на магистрала „Тракия“, която завърши с шестима загинали и 23-ма ранени, не е единствената, която почерни последния работен ден.

Италианският сайт altoadige.it съобщи за меле, причинено от български тираджия на магистрала между Сан Микеле и Егна, която се намира в областта Алто Адидже.

При инцидента са пострадали седем души. Сред ранените са три момичета на възраст между 1, 5 и 6. Те били незабавно приети в болницата в Санта Циара заедно с две жени на възраст 26 и 32 години. Други двама ранени бяха прехвърлени в Сан Маурицио на Болцано.

Катастрофата е станала малко след 15 часа на път А22. За превозването на ранени бил използвани два хеликоптера, както и три линейки.

Причина за инцидента е внезапно спукана гума на камиона, шофиран от българин, заради което той загубил контрол над него, съобщава сайтът „Блиц“. Изместилият се силно в лявата част на платното ТИР притиснал намиращата се там лека кола.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЧЕ ИТАЛИАЯНЦИТЕ КАТО НЕ ЗНАЯТ ДА КАРАТ

    23 42 Отговор
    БЪРКАТ ТРАФИКА ПО ШОСЕТАТА.

    Коментиран от #23

  • 2 Е ДА ДОДОТ И ДА ВИДЯТ

    23 40 Отговор
    НИЕ ОЩЕ СИ КАРАМЕ ЖИГУЛЕТАТА /FIAT/ОТ 1966 ГОДИНА . А ПРИ ТАХ ОТДАВНА СА ГИ СМЛЯЛИ. НИЕ ЗНАЕМ ДА КАРАМЕ И ДА СИ ГИ КЪТАМЕ.

    Коментиран от #15

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Таксиджия

    10 8 Отговор

    До коментар #3 от "" камионджия "":

    Оператор на тир е по добре наистина.

    Коментиран от #5

  • 5 икем

    88 8 Отговор

    До коментар #4 от "Таксиджия":

    На човека му се е пръснала гумата.Какво да направи ? Добре,че няма жертви !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Где съм другия казал на онз свет

    8 31 Отговор
    Оу бирата е проблема. Сигурно чичето си е пийкал бирка по време на шофиране. Ама тира яде всичко по пътя ама не може да изяде влака как му цепи контейнера пълен с газ който блокира релсите направо влака ще мине тира ще гръмне и влака си продължи напред и затова са казали влака гази всичко включено и майка ти .

    Коментиран от #16

  • 9 123

    17 8 Отговор
    "тираджия" какво означава тази дума? Тир е вид документ а не камион,така че шофьор на товарен камион е нормално-никой не е влезнал в документа за да го управлява....там ако не знаете,жабарите имат гадния навик половина от колата да е в твоето платно при изпреварване, така че не ми е чудно ако се окаже че колата се е ударила в камиона
  • 10 123

    17 4 Отговор
    А в Италия нищо не чух по новините че се е обърнал автобус в България

    Коментиран от #22

  • 11 Гост

    29 3 Отговор
    Навсякъде по света стават такива неща и никой не е застрахован....но забележете изпратени са два хеликоптера за пострадалите у нас дали някой полага такива грижи при инциденти...може би само когато е пострадал някой правоимащ изрод
  • 12 975

    8 3 Отговор
    Тираджиа
  • 13 Диди

    1 5 Отговор
    Пародия, напомняща тази с катострофата на автобус и Рено Меган. Точно там започва фалша, с това че всеки умник изразява мнение, как е станала катастрофата. Погледнете моля, как е смачкано Реното, как е смачкана пррдната врата и как и двата фара липсват??? И има малък удар и от другата страна. Кажете ми, как се мачка предна врата и как се гъне броня навън??? Въпрос за тепортерите: кой кого е изпреварил и имало ли нещо ви между тях. В интервюто с виновния, усетих че е на медикаменти и казва нещо което му е казано да казва. Къде са пострадалите, да кажат каква е истината???
  • 14 Мари

    3 5 Отговор
    Изобщо не ми се вярва колата да е причинила тази катастрофа...измишльотини....много често съм имала инциденти с тази фирма...ако има някой тук да каже преди време, Ивкони тръгва от Габрово за Бургас посред зима с летни гуми...добре че се случи в началото...щяхме да се озовем в пропастта...два часа в студа, върнаха ни на автогара Габрово, и от там започна тежкото пътуване до Бургас...пътуваш в 11 часа пристигаш в Бургас в 22 ч...такива раздрусани автобуси пускат по тази линия...тракащи, вътре хвърчат капаци и ламарини...това е друг случай ..от връх Шипка щяхме да стигнем бързо в Габрово..от върха през Балкана чак на Етъра....ужасни са и шофьорите, никакво възпитание, смърдящи на пот....
  • 15 Чифтокопитен Двухоботник

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Е ДА ДОДОТ И ДА ВИДЯТ":

    Жигулитата излязоха при нас 70та година,а Fiat124 беше кола на годината 1964!!А Ладата 1500(Fiat 124 special) през 1973-4година за 7500лв.и за годините бяха добри и надеждни,само малко проблемни на хлъзгаво!!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Смях

    2 2 Отговор
    Ганьо и ТИР.Все едно магаре да кара Ферари.
  • 18 Сладур

    0 3 Отговор
    А,да духнеш ....свещичките
  • 19 Трифонов

    1 0 Отговор
    Браво на 123! Малко са хората който знаят, че TIR е конвенция (документ) А вие всички се поинтересувайте какво значи
  • 20 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Коментаторите днеска съвсем се объркаха!
    За ТИР имате право.
    Знае ли някой, какъв неимоверен физически и психически труд полагат тези водачи на тежките камиони ?
    Само отбележете, че тежките камиони по пътищата на Европа ги карат предимно румънци, българи, украинци, руснаци. И не вземат "луди пари" ! Бели роби на денонощна езда !
    Вината при спукана гума е най-малко на водача, ама да не си на неговото място !
    Буквата "g" пред "n" във френския и италианския, обикновено е за мекото произнасяне на N !! Наименованието на Egna, се произнася и би следвало и да се пише на български ЕНЯ !!
  • 21 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Първите "Жигули" бяха внесени в НРБ през втората половина на 1969 година и струваха 6 900 лева български пари тогава !!
    В края на 1970 година цената вече беше 7 100 лева !!
    А от 1973 - 1974 започнаха "вноските" от 1500 лева и голямото "чакане" за скъпоценната машина !!!!!
  • 22 Barroni

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "123":

    Много хора по света не знаят къде се намира българия страната на простотията и чалгата.И по-добре да не знаят:)))
  • 23 Сладур

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ЧЕ ИТАЛИАЯНЦИТЕ КАТО НЕ ЗНАЯТ ДА КАРАТ":

    Аз,сьмият съм тираджия-водач на гоооолям камион!!! Няма застраховани от тази ситоация ,но му се ЧУДЯ на ъкъла на този със ....магарето и ферарито!!!!! А,пък може да се засечем по пътищата 😘😍😘😍😘
Новини по държави: