14 Април, 2018 22:17 2 244 9

Тайван подкрепя ударите срещу Сирия

  • тайван-
  • химическо оръжие-
  • сирия-
  • война-
  • удар-
  • отбрана-
  • национална сигурност

Президентът на Република Китай Цай Ин-уен нареди на служителите на националната отбрана и сигурност да следят отблизо действията на Китай по отношение на нанесените въздушни удари върху Сирия, за да се гарантира политическите и икономически интереси на страната и сигурността на нейните граждани.

От президентския офис на Тайван заявиха, че Цай се е срещнала с високопоставени служители от националните агенции за сигурност и отбрана и е издала четири заповеди.

Първата от тях е за стрикно наблюдение над Китай за евентуални действия по въздух, суша и вода и готовност за военна конфронтация.

Второто нареждане от страна на президента бе съответните агенции внимателно да проучат всички медиини материали, свързани с националната сигурност, и да опровергаят тези от тях, които дават подвеждаща или невярна информация.

Цай поиска също екип да наблюдава ситуацията в Близкия изток и в частност състоянието на цивилното население след въздушната атака от страна на САЩ, Обединеното кралство и Франция.

Тя осъди предполагаемото използване на химическо оръжие и подкрепи глобални санкции срещу страната.

Накрая президентът на Република Китай призова кабинета да работи със съответните агенции, за да подготви потенциални контрамерки за стабилизиране цените на стоките и фондовия пазар, в сличай, че скоршните събития окажат влияние на икономиката на страната.

Сред служителите, присъствали на срещата, бяха вицепремиерът, генералният секретар на Съвета за национална сигурност, министърът на отбраната, министърът на външните работи и началникът на Бюрото по сигурността.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 no name no face no number

    17 1 Отговор
    Тая май я чака съдбата на Пучдемон. Ще се нервират китайците и ще започнат да командват Тайван централно както и трябва да бъде. Видяхме какво се случи в Испаншя може да се случи и в Китай
  • 3 Иванов

    12 0 Отговор
    Оо, те биха подкрепили бомбардировката и на КНР, но на бай Доньо няма да му стигнат ракетите, съдейки по днешните му резултати.
  • 4 Прометей

    7 3 Отговор
    Браво на братския тайвански народ...

    Това си е направо страховито....направо обезсмисли друга новина, че КИТАЙ да речем са на страната на....ВЕЛИКА РУСИЯ......

    Очаквам и друга култова държава да подпре изотзадзе...краваристан....за Нубия говоря...

    Най-великата страна в Африка - Нубия......
  • 5 Гост

    7 0 Отговор
    От Япония, никакви изявления пак. Много добре правят. Нали бяха големи приятели на янкитата. Да им сложи мита пак за автомобилите и електрониката тръмпи,да видим кви приятели ще му бъдат.
  • 6 Радев

    4 0 Отговор
    Джендър изказване?
  • 7 АнтиТръмп,Мей,Макрон

    4 1 Отговор
    "Тя обсъди ПРЕДПОЛАГАЕМОТО използване......"?! Всички предполагат, всички имат " доказателства", а защо не ги обявят официално, питам аз? След следващия удар ли ще открият "нови"?
  • 8 Тансел м

    1 0 Отговор
    Президентът на Република Китай Цай Ин-уен нареди на служителите на националната отбрана и сигурност да следят отблизо действията на Китай по отношение на нанесените въздушни удари върху Сирия


    Ко ко речи ? Хахахахахаххааахаххаах
    Президентът на Република Китай Цай Ин-уен нареди на служителите на националната отбрана и сигурност да следят отблизо действията на Китай
  • 9 емо

    2 0 Отговор
    Американски стил ; манталитет начин на мислене.по скоро са думите на Американския Департамент.