Last news in Fakti

15 Април, 2018 10:15 11 546 9

2 нестандартни джипки за около 15 бона

  • volvo-
  • dodge-
  • автомобилът на старо

В зависимост от това с колко пари разполага българският любител на "джипове", то той си пада или по по-бюджетните японски предложения, или пък по стари, но премиум кросоувъри от голямата германска тройка. Сега обаче ще ви покажем два автомобила с повишена проходимост, с които определено ще сте различни. Предложения от тях не липсват, като цените им варират от 6 000 до 30 000, но за сума от порядъка на 15 000 лева, може да се намери приличен екземпляр.

Dodge Nitro


Голям, изглежда брутално и нестандартно и може да се намери у нас с 2,8 литров турбодизелов двигател на VM Motori. Отвътре е пластмасов като кофичка кисело мляко, а прозорците му са не по-големи от остъклението на бункер. Също така не блести с аеродинамиката, а разходът на гориво не е никак нисък. Но пък е различен, надежден и е относително нов – производството му стартира през 2006 година и завършва през 2012-а. Най-евтиното Nitro, което българският пазар предлага, е за под 10 бона, но подобни екземпляри в повечето случаи определено се нуждаят от сервиз.

Volvo XC90


За разлика от Nitro, първото поколение на шведското SUV не прилича на нещо, което ще те изяде за закуска. Volvo XC90 е голяма машина с ненатрапващо се присъствие, която е перфектна както за семейни, така и за представителни нужди. Тази кола има и още един голям плюс – сигурността при нея е на по-високо ниво от тази при конкурентите. Истината е, че Volvo XC90 не е истински всъдеход, а по-скоро голям и просторен семеен автомобил. Най-разумната покупка е 5-цилиндровият турбодизел, но и 6-цилиндровият атмосферен бензин не е за изхвърляне. Истинската интрига обаче идва с V8 бензиновият двигател, проектиран от Yamaha. Производството му стартира през далечната 2003-а и продължава чак до 2016-а.

Конкретни обяви за Dodge Nitro и Volvo XC90 можете ад видите ТУК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Къртев

    19 9 Отговор
    Направо да пишат имейл на NADIN да идват да ги взимат
  • 2 Анонимен

    22 3 Отговор
    Духът, в който е написана статията, успява да разведри тази иначе скучна тема. Браво!
  • 3 Слави

    21 1 Отговор
    Винаги се радвам когато дама ми разяснява за автомобили. Наблегнала е на техническите характеристики, съпоставила е двата автомобила даже има и разбор спрямо немските премиум джипове. Ум да ти зайде.
  • 4 До автора

    9 1 Отговор
    Двигателя който сте написали 2.8 е италиански и се слага и в много други марки автомобили и между другото е доста добър и икономичен.
  • 5 qwerty

    10 3 Отговор
    Додж Нитро с предно предаване е мечта за сув-маниаците.
  • 6 хаххаа

    7 0 Отговор
    много селско заглавие
  • 7 кюпет

    3 4 Отговор
    незнам ама напоследък аудитата са ги затегнали след скандала от ваг тази новата q5 2018 е брутална направо само да поевинеят, че много пари бе да му се не види.
  • 8 Бараки

    4 3 Отговор
    Нерентабилни бараки,плачат за скрап!Само в булгаристан са на почит такива дрънголници,да си избиват комплексите с тях милите селтачета.

    Коментиран от #9

  • 9 пенсия

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Бараки":

    пусни се до пазара дават пенсиите