16 Април, 2018 10:02 3 303 48

Домусчиев: Населението намалява, трябват ни работници от чужбина

  • кирил домусчиев-
  • криб-
  • работници

И аз и хората около мен, и организацията, която водя се опитваме да помагаме на хората. Бизнесът трябва да си партнира с политиците, в посока и бизнесът да е добре и обществото. В бизнеса е експертизата, към която трябва политиците да се стремят. Проблемът е, че има изкривяване. Бизнесът се опитва да управлява политиците. Бизнесът в България обаче не управлява политиците, те не се вслушват в него. Бизнесът няма такова влияние като синдикатите, което е проблем. Това каза председателят на КРИБ Кирил Домусчиев пред Канал 3.

Парите по плана Юнкер са заем и с него трябва да постигнем един завод с модерна технология в Пещера. Голяма част от техниката е произведена в България – в Пловдив и Хасково. След една година продукцията на този завод ще се продава в над 100 държави, разказа бизнесменът.

В управата на КРИБ се приемат фирми, не хора, заяви Домусчиев и уточни, че Българската банка за развитие е приета в управлението на КРИБ сега, защото предишният управител не е имал такова желание.

”Когато виждате, че населението на България намалява и много хора заминават към по-богатия Запад, няма нищо лошо ние да привличаме работници от чужбина. Икономиката трябва да продължи своя ръст”, обясни бизнесменът.

55% от БВП на България се произвежда от фирмите в КРИБ. Синдикатите са тези, които пречеха на вноса на работници. Нашата икономика има нужда от няколкостотин човека. Синдикатите са постоянна спънка. За да се внесат работници от чужбина трябваше да се направят значителни промени в регулациите и там срещнахме тяхната съпротива, заяви той.

"В европейските директиви изрично е написано, че омбудсманът няма право да се бърка в частно - правни отношения. А в България взима отношение все едно нямаме съдилища, прокуратура. Използвахме тази вратичка и затова подписахме тази жалба до Мая Манолова и ми е много любопитно българският омбусман с новата му роля да се бърка в частно - правни отношения да прекрати тази несправедливост българският народ да плаща за електроенергията за тези централи", коментира още Домусчиев.

"Г-жа Манолова с това си право ще може да изиска информация от правителство, най-вероятно ще се запознае и с решението на ЕК, където тези две централи са обявени за неправомерна държавна помощ. И не знам защо разни енергийни експерти говорят разни щуротии, но има решение на ЕК, според което България трябва да прекрати договорите си с тези централи и да им изплати тази разлика, която се получава. Едната централа вече изцяло е изплатена и в момента говорим за надплащане, за другата е между 50 и 100 милиона. Само че трябва да има по-голяма активност от страна на институциите, за да могат тези договори да бъдат прекратени, каза още той

Имаме предложение конкретно - Фондът за енергийна сигурност да вземе заем между 50 и 100 милиона и в крайна сметка плащането за следващите години на тези пари ще бъде от порядъка на под левче. И това е обсъждано с представители на правителството и на енергийната комисия. Въпросът е кой в крайна сметка ще има воля да прекрати тези договори. Защото всеки ден българите плащат извънземни суми за тези централи", заяви бизнесменът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дикембе Мутомбо

    84 0 Отговор
    Или пък достойно заплащане за да не намалява населението?!

    Коментиран от #14

  • 2 Варна

    85 1 Отговор
    На този "честен" бизнесмен, не му попречи формално да уволни целият си персонал и след това да го назначи по програмата за заетост за да може държавата да им плаща заплатите за 1 година.
    Това разбирате, че не става без "доброто" на "бащата" на нацията.
    - Разбирате ли в какъв фарс живеем?

    Коментиран от #9

  • 3 един

    79 0 Отговор
    И кой от чужбина ще дойде да ти работи за 500 лв,бе комунистическо отроче.

    Коментиран от #10

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ТОЧКА

    74 0 Отговор
    без пари и от Гана да ги докараш - пак ще избягат ;)

    населението намалявало :D няма да ви работим за смешните стинки, които искате да давате!
  • 6 kick

    85 1 Отговор
    Ей боклук долен, най-добре ти да изчезнеш някъде, че заради такива "назначени милионери" бизнесмени като теб, младите бягат на запад! Мухльо смотан, 500лв заплата ти се виждат много и искаш да ти работят чужди роби за по-малко, мръсна утайка долна си ти кирльо...
  • 7 Абе

    53 0 Отговор
    Докога с тоя популизъм?
    Единствената причина хората да бягат в чужбина са ниските заплати. А как ще го решите тоя въпрос - ами нали затова сте избрани от народа? Решавайте, та да си оправдаете заплатите поне веднъж..
  • 8 qqqqqq

    59 0 Отговор
    И кой е виновен бе господине ? Вие не искате работници, а искате роби. Ниските заплати до това водят, българинът бяга на вън. И сега ще докарате китайци, дето живеят по 10 във фругон и си мислите че ще оправите нещата.
  • 9 ха ха ха

    53 0 Отговор

    До коментар #2 от "Варна":

    Абсолютно точно! Тия боклуци са създали картел върху заплатата, ако някой дава повече за да си задържи работниците, го прави със задължителна уговорка да не казват, понеже после става страшно :D
  • 10 ДДДДДД

    25 5 Отговор

    До коментар #3 от "един":

    Идват и това е големият проблем. Такива от Украйна и по бедните страни от нас идват с удоволствие на робски труд за 600 лв

    Коментиран от #26, #48

  • 11 Гацо

    43 0 Отговор
    Кво ще докараш като няма заплата? Няма кой да поиска да дойде на дъното, а ние сме си на дъното от 25 години. :) Държавата агонизира. Всички бягат. Пак много издържа България, заради материала който ви бе оставил бай Тодър. От 89 насам само хрантутници и апаши смучат кръвчицата на България.
  • 12 ЗЕВС

    51 1 Отговор
    Действие първо V-XVlll век.

    Права на робите!
    Клавдий постановил ако робът се разболее, господарят му да се грижи за оздравяването му.
    Полагала им се храна, легло, туника от груб материал веднъж годишно и наметка с чифт груби дървени обувки -веднъж на две години. Робите, които се превръщали в успешни гладиатори, артисти, музиканти, счетоводители, фризьори, учители или медици можели да си позволят по-скъпи дрехи в зависимост от това колко ги ценял господарят им.
    Тъй като в цялост робът не бил заинтересуван от труда си, практика станало част от продукцията да бъде давана като награда.

    Действие второ 2018 г.
    Министър председател
    Бойко Борисов
    Парламент
    ГЕРБ, БСП, ДПС, ОП, ВОЛЯ

    Български работник.
    Работна заплата 460 лв. След облагане с данък 350 лв.
    Разходи;
    Транспорт - 50 лв.
    Ток - 10 лв.
    Закуска - 40 лв.
    Обед. - 75 лв.
    Вечеря. - 50 лв.
    Наем - 100 лв.
    Други разходи - 15 лв.
    СТУДЕНА ВОДА - 10 лв.
    Общ разход - 350 лв.

    Няма туника, дървени обувки дрехи, лекарства, отопление........и всичко останало.

    Действие трето
    Да Ви С _ _ А на
    " ДЕМОКРАЦИЯТА".

    Коментиран от #15

  • 13 Роман дизел

    28 0 Отговор
    Одим на работа ем гладен ем изморен ,седим си вкъщи само гладен.Такав голем наплив от мигранти има а пък вие ги нещете.
  • 14 Расулюлах

    29 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дикембе Мутомбо":

    Ка го видиш тва със заплащането от олигарх?сит на гладен не верва
  • 15 Расулюлах

    27 1 Отговор

    До коментар #12 от "ЗЕВС":

    Забрави рекета на милицията и телефона и кражбите от мангавите
  • 16 Комунист

    25 1 Отговор
    Пак ли ще помагаме на "братските народи" от Куба и Виетнам :) може- тъкмо пак ще ни оправят проблемите с кучетата :)
  • 17 Гост

    24 0 Отговор
    Единствено работна ръка от Украйна и Молдова ще дойде, причините са ясни. Китайци няма как да вземат, могат да ни бъдат работодатели, но не и работници р😀.
    Помня едно старо изказване на г-н Домусчиев по отношение на заплащането в тяхната организация КРИБ — "нямало работници, на заварчик най-висока степен давали до 2000лв заплата". Такива кадри няма да имате скоро, или да задържите дълго, Бг работникът вече е мобилен, а Вие трябва да си основите на икономиката.
  • 18 едикойси

    20 1 Отговор
    НЯМА кой да ти дойде за 200 300 евро заплата .предвид че социялните в Германия Белгия Франция са 500 600 евро .те по хубаво да отидат там и да не работят отколкото тука мислят ли какви ги говорят на моменти.
  • 19 РЕШЕНИЕ

    28 0 Отговор
    Що ве ДомуЗ има над милион тъмнозелени паразита, що не ги накараш да поработят ???? За избори са ви полезни, а накарайте ги да работят, какво ще ми внасяте чужди граждани !?
    А на образованите кадри вземете плащайте, като на бели хора, а не като на филипински чистачки !
  • 20 Зорлем

    11 8 Отговор
    Плащал малко?! Ми, като има кой да работи и за толкова, защо да плаща повече? На вас като ви поискат 1лв за хляб, вие ще се натискате ли да плащате 2лв? Или по-вероятно ще мрънкате, че и 1лв им е много?

    Коментиран от #24

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Анонимен

    17 0 Отговор

    До коментар #20 от "Зорлем":

    Още малко ще плачи и след това ще вдигне заплатите и ще разбере че хора има но балъци не.
  • 25 да си го кажем

    24 0 Отговор
    Домус, от теб и още доста такива като теб пишман бизнесмени, които се подиграват със работниците си и то български работници, демек ваши братя.....се стигна до тази ситуация......изпуснахте питомното да работи по запада, сега вземайте хора дето за нищо не стават, това заслужавате вие! Да вашата е лесна, когата решите ще се махнете от тука и ще лежите някъде по белия свят на сянка.....но това няма да махне срама от лицата ви......че разсипахте всичко, и изгонихте братята си от държавата.....този срам ще е на челата ви докато сте живи!
  • 26 боклуци

    11 0 Отговор

    До коментар #10 от "ДДДДДД":

    идвата ама ташаци, гледали сте грешен филм! Ако идват то е с единствената цел да се закачат за някакви документи нещо и после да отидат на запад, за едно две лета могат да се прежалят и после изчезват!! Тея дето ги серятт, че ще наемат чужденци могат само да мечтаят....дори в държави като Коста Рика и Еквадор минималните заплати са по добри и хората живеят по-добре!!! Иначе да.....някои може и да наеме чужденци като този зализания ...... но, като му плащат съвсем различна заплата :) а то с такава заплата и българите ще си седят тука
  • 27 Xaxa

    19 0 Отговор
    Ами подобрете здравеопазването и заплащането , бе ут*айки мръснииии
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Долни

    10 0 Отговор
    От комплексари като тоя не може да се очаква друго мнение
  • 30 стоян георгиев

    18 0 Отговор
    със заплати от по 350-400 евро на месец няма да доиде никои в българия господин домусчиев.и населението ще продължи да намалява,както и бизнеаса ви.към момента в българия заплатите трябва да са около 1000 евро ,тогава и доста хора ще се върнат от чужбина,а други ще планират поне по още едно дете тук у нас.
  • 31 Палко

    9 0 Отговор
    Този назначен "бизнесмен" явно живее в друг свят!!!
    Абе Домузе кой ще дойде да работи за 500-700лв. заплата бре?
    И много бих искал да знам на какъв език ще си контактувате с чуждите работници, защото те определено няма да знаят български?
  • 32 баш майстора

    12 0 Отговор
    Трябва ви един народен съд и разстрел до 9-то коляно, след това вече може да говорим за демокрация и пазар на труда.
    Комунизмът си отиде, но комунистите останаха и сега ще правят дъмпинг на пазара на труда.
    Има ли по-големи мизерници от нас бе Домусчиев?????????????????
    Питайте го другаря да каже, къде са най-големите сиромаси, че те дори и африканските бежанци ни подминаха, като малка гара.
  • 33 анонимен

    3 0 Отговор
    г-н Домусчиев не само населението намалява то не останаха хора, които могат да работят ...
  • 34 НАРОДА БЯГА В ПО-БОГАТИЯ ЗАПАД

    6 0 Отговор
    Задачата им днес е НЕ ДА НАПРАВЯТ БЪЛГАРИЯ БОГАТА А ДА ИЗРИНАТ БЪЛГАРИНА ОТ ИГРАТА - ВКАРВАЙКИ ЧУЖДИ ИГРАЧИ, ОЩЕ ПО-БЕДНИ.Някъде даухте или видяхте дума или слово - НАРОД, жизнено равнище, повишаване качеството на живот, повишаване благосъстоянието, образованието, здравеопазването, осигуровките, помощите, пенсиите ?, ЙОК ! БЪЛГАРИТЕ СТАВАТ КЪТ. ГЕНОЦИД !
  • 35 ТАКИВА КАТО ТЕБ СА ЗА ДУХАНЕ

    2 0 Отговор
    ТИ миришеш на ФЕРОДО отдавна.
  • 36 ВСЕ НЯКОГА, ТОЗИ ТВОЙ СЪН ЩЕ СВЪРШИ

    8 0 Отговор
    ТИ ОТ КЪДЕ СЕ ВЗЕ ТАКЪВ БРИЛЯНТЕН ВУНДЕРКИНГ У НАС? ОТ ГДЕ ТАЗ ФИНАНСОВА СИЛА СЕ КОНЦЕНТРИРА В ТЕЗИ ГЪБКИ ЧЕРВЕНУШКИ, НИКНАЛИ КАТО СЛЕД ДЪЖД? КОЛКО ИЗРОДИ БЛАЖЕННИ СЕ КРИЯТ ЗАД ГЪРБЪ ТИ ? НАЛИ БЯХМЕ МНОГО ЗЛЕ ПРИ СОЦА. ТИ ОТ ГДЕ ГИ ВЗЕ? КОЙ ТИ ГИ ДАДЕ ? НЕ Е ЛИ НАШЕ ТУЙ ЩО ДНЕС В РЪЦЕТЕ ТИ ЛЕЖИ ? КАК ТАКА ТО ДНЕС Е ВАШЕ ? ДЕ СИ РАСЪЛ И ДЕ СИ ПАСЪЛ ТА ТОЛКОЗ МНОГО В БИЗНЕСА ПРОРАСЪЛ ? КОЙ СИ ТИ И С КОГО ?
  • 37 Суйо

    5 0 Отговор
    Ставало дума за "няколкостотин" работника?! Че затова ли "смърдите" и ни губите времето да ви четем? Смях...
    Внасяй ги, никакъв проблем. Ама нашите в Чехия ги осигуряват, хранят, настяняват и транспорт. Една бизнесдама от Русе се изказа, че не е изгодно. Та разбрахме: държавата искате ще ги плаща тези разходи в името на спасението и бизнес просперитета на КРИБ. 55% от БВП плаче за няколкостотин работника??!!!!!!!!!!!!!! Баси менижъритИ, баси асоциацията, баси футбола, баси завода платен от Юнкер!
  • 38 НА БОЙКО ПАРАРАНА

    2 0 Отговор
    ЩЕ РИТНЕТЕ , ЩЕ, ЩЕ !

    Коментиран от #40

  • 39 КОГА?

    2 0 Отговор
    Вкарайте още чужденци, те не ще ПИТАТ - кой си ти. Всяко в Ев.опа и у нас ще гари. А АЗ ЩЕ СЕ кефя дори.
  • 40 НА БОЙКО ПАРАВАНА

    3 0 Отговор

    До коментар #38 от "НА БОЙКО ПАРАРАНА":

    Да смеете - НА БОЙКО каравана. Бандата Бонанза.
  • 41 НА БОЙКО ПАРАВАНА

    4 0 Отговор
    Да чете - НА БОЙКО паравана. Бандата Бонанза.
  • 42 Няма нужда

    4 0 Отговор
    300000 младежи, които не работят и не учат, 200000 безработни чиновници, взимат заплата, но не работят, 200000 над 50, които могат, но не ги взимат на работа. напълно достатъчно. Вдигнете и заплатите и няма нужда да се внасят хора. Не че свестни ще дойдат
  • 43 Бойко

    0 4 Отговор
    Кво се оплаквате бе. Трябва да се работи с желание . 500 лв на месец стигат.
  • 44 Колю

    4 0 Отговор
    Мръсници долни , унищожихте народа си. Младите пратихте в изгнание , а старците недостойно измряха. Никой не ще да ви работи за подаяния и тъпия ви манталитет " Ще бачка за колкото дам и когато ги дам " не може да върви вечно. Няма как да мамите с осигуровки и данъци ,да преяждате от лукс и да трупаш за пет поколения на пред ,когато този от когото зависи благосъстоянието ти мизерства. Въпрос на време е отново да има революции на бедни срещу богати . Не на сини,червени или зелени. Не си мислете ,че ще сте вечни и като вкарате пакистанци,авганистанци , африканци , и въобще хора по-гладни и от нас и ще прокопсате. Нека ви поработят 40 % от работниците да са от тях и слез две години ще разберете с колко сте забогатели. А те се учат бързо . Вие ще си поживеете с мисълта ,че сте белите робовладелци управляващи чернилки, но ще усетите какво е да измамите някой от тях и той да писне в разните им там сороски комитети. Надявам се да си намерите лекари,учители , банкери , инженери и подобни професионалисти . Дано негър или някой с чалма да ви погребва.
  • 45 Колю

    4 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Проблемът е, че има изкривяване.
    Да и то е ,че бизнеса 100 % управлява политиците , а за пред хората са синдикатите . За последните знаем ,че важи поговорката " Гарван гарвану око не вади " а за бизнеса знаем ,че не напразно ви наричат " Олигарси " . И понеже манията за богатство и власт ви е безпределна сами си надробихте попарата и сега ще си я изсърбате. Може много да се хвалите как сте съсипали страната ,но вътрешно си знаете ,че нещата са като най-краткия виц- " ...един евреин миньор "
  • 46 Колю

    4 0 Отговор
    и последно , Идващите от Украйна да поработят на морето 3 месеца са в основата си младежи ,някои са студенти , за които заплащането е бонус към това ,че се плицикат в морето по нашите курорти. Не е лошо да си на почивка 16 часа и да ти платят за 8 дето си се правил ,че работиш ама не разбираш добре езика. Разбрал-не разбрал.... сори. Те не работят като кака Пена по колкото и кажеш в кухнята до 2 посред нощ. Те тогава почиват в дискотеката или капанчето на плажа като основно момиченцата са с вдигнати крака за допълнително заплащане и против разширени вени. Тези които се падат по бързата печалба и наистина търсят пари за това лято вече са си намерили необходимите " Бизнесмени и маманки " и ще работят само това . По някога по-красивите излизат и по- печеливши ,но какво Домуза го топли това. Няма да се заженят и да правят деца българчета в България защото тук живота е прекрасен .
  • 47 Коко

    1 0 Отговор
    Създадохте поколение от неуки тъпанари ,а сега ще "внасяте"
  • 48 Ваня

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "ДДДДДД":

    600 лв.ама какво ще покажеш за да получиш повече
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове