16 Април, 2018 19:13 3 752 0

Ангел Караньотов с рекорд в Серес

  • караньотов-
  • писта-
  • серес-
  • мотоциклет-
  • рекорд-
  • чой

Малко не достигна на българина за триумф

Ангел Караньотов записа рекорд за най-бърза обиколка на пистата в Серес. Четирикратният европейски шампион по супермото Ангел Караньотов започна състезателния сезон с поставяне на абсолютен на рекорд за най-бърза обиколка на пистата в Серес, където се проведоха първите два кръга от BMU EUROPEAN ROAD RACING CHAMPIONSHIP 2018.

Хронометърът бе спря на 1:18.564, което официално е новото най-добро време, постигано с мотоциклет на писта „Серес“ в състезателен формат, откакто пистата съществува.

В съботното състезание малко не достигна на Ангел за триумф, но опита на Мартин Чой надделя. В неделния ден, малшанс с изоставаща група пилоти извади Ангел от пистата и го раздели с първото място след като водеше в 12 от 14-те обиколки. Битката, която имаше с Мартин Чой за първото място в двете надпревари, беше истинска наслада за феновете на пистовия мотоциклетен спорт.

Младият талант, който миналата година се завърна на състезателната писта, се състезава в клас SuperBike 1000 за отбора на “OVERDRIVE Racing” с мотоциклет DUCATI Panigаle R. За втора поредна година Shell България подкрепя Ангел Караньотов в неговата състезателна кариера. Негов партньор е и Mobile.bg.

„Благодарен съм на всички, които ме подкрепиха! Състезанието от изминалия уикенд ми донесе много удовлетворение и ме зареди с още по-голяма амбиция за победа.“, коментира участието си Ангел.

„Щастлив съм, че съм част от състезателния тим на Overdrive Racing и по-специално на DUCATI България за подкрепата и силния тласък, които ми дадоха този сезон! Искам да изкажа искрени благодарности на всички партньори, които повярваха в мен".

Младият състезател ще вземе участие в следващите състезания от BMU EUROPEAN ROAD RACING CHAMPIONSHIP 2018, които се провеждат на писти в Гърция, Румъния и България, както и в състезанията от Републиканския шампионат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА